не можеш да познаеш слънчевия знак по портретна снимка (ако е обща, можеш да опиташ, като сравняваш, да видиш стойка, поведение, етц.). единствено асцендента или изразени планети, сключващи аспекти с него или намиращи се в 1-ви дом.

момчето има овално лице и плътни устни, което предполага асц. в Рак (този знак отговаря за овалите), а и ми се струва нисичък (само аз си знам как съм преценила по тази снимка:Д), което също свързвам със знака, който е женски.
но може и да е Везни - те също имат кръгли лица и красиви, добре оформени устни. а и като че ли има трапчинка на брадичката, което също е характерно за този асцендент.

високото чело е близнашко, но не само, малките прибрани уши са козирожки, трансцендентният поглед е типично рибешки.
и пак, тази снимка не е достатъчна, за да се познае асцендента, какво остава за слънчевия знак.

знаеш ли му часа? напоследък се опитвам да разпознавам асценденти и ще ми е интересно да знам този на момчето.
залагам на Рак (допускам граница с Лъв, заради оплешивяването) или нещо по Венера - Везни/Телец (а и изглежда суетен).
//но не изключвам Риби, те са неразпознаваеми и обикновено събират черти от различните знаци, както е и в случая