- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Коя е най-привлекателната Зодия ?
и аз не съм кой знае колко навътре в материята, но се уча, та:
Стелиумен Скорпион. Вероятно околните те усещат най-силно с тази енергия - агресивна, сексуална, авторитарна, всичко, което се сетиш по Марс (Овен) и Плутон (Скорпион).
Луната отговаря за емоционалния ти свят (и личност), несъзнаваното, майката, (нерационалното) влюбване, етц. При теб Козирогът я прави сдържана, хладнокръвна, не си лабилно или експресивно емоционална, имаш обвивка, трудно се отпускаш (още повече с този асцендент...), всичко изживяваш вътрешно, много често без да даваш външна проява, съответно - останалите могат и никога да не разберат какво изпитваш, какво те натъжава, от какво те боли и т.н. Луната управлява 11-ия ти дом - този на приятелите и прякото ти обкръжение, получената любов. Ситуирана е обаче в 5-и дом - този, отговарящ за вклюбванията ни, творчеството, децата, дадената любов, етц. С тази луна - отнема ти време да допуснеш хора до себе си, още повече щом се отнася до близки хора, които да наречеш след време "приятели". За мен Луната тук е хубаво нещо - носи ти здравословна доза скептицизъм, мнителност, предпазливост, че Марс обикновено крещи "юруш на черешите".
Като цяло, в твоята карта основното е струпването на планети в Скорпион. Те определят характера ти. Те са се настанили удобно в 3-и дом. Не знам с какво (възнамеряваш да) се занимаваш, но това е идеална позиция за всякаква медиаторска/посредническа дейност, всичко, свързано с общуване, писане, комуникации, медии, начално образование, кратки пътувания, туризъм, търговия (може би по телефона), етц.
И да се върнем на темата. Различните хора се влюбват по различен начин. Това не зависи само от картата, а и от житейският опит и случвания, нека го нарека зрялост на индивида. Десцендентът (DC на картата) е върхът на партньорския дом. Той би следвало да показва слънчевият знак, който те привлича партньорски (показва и първият брак, шефовете, другите, като цяло и т.н., но това в случая не ни засяга). Управителят му (Нептун) е в 5-ия ти дом, в съвпад с Уран. Това са тежки/бавни планети, в този смисъл не са персонални, защото се движат с години през 1 знак, така че знаково са еднакви за цели поколения. Не искам да гадая, не обичам да го правя (твърде много Козирог и Луна в Дева:Д), затова и няма да го направя. Само ще кажа, че земни (ще) са ти уроците в този живот. Хиронът в 1-ви дом в Дева говори за потискане на Егото/идентичността, вероятно още в детството. Ще търсиш да формулираш и изразиш себе си дълго време, тук ще са най-големите ти усилия. Докато не изпълниш тази си задача (не искам да я наричам "вътрешен мир"), ще се държиш дръпнато, може би агресивно, или отнесено, просто няма да си ти. Виж, Нептун и Уран в съвпад в 5 могат да се проявят по различни начини - от това да идеализираш партньорите си и да потъваш в измислена приказка, през това, да ти изскачат от нищото любовните увлечения, до какво ли още не. Но за мен, наличието на Луна (управител на 11. дом), Нептун (управител на 7. и 8.) са в 5-и, е повече от показателно. Козирожката енергия ти е позната, разбираш я, вероятно те и привлича. //С тази Луна не знам как би комуникирала с Риби, които са ти зададени като партньорски знак. А и този огнен стелиум едва ли ще понесе отнесената несериозност на реещ се Рибок...
значи, по темата:
подходящи мъже са: Козирог, Скорпион/Овен/Стрелец, Риби
//за сексуално привличане се гледат аспектите Венера-Марс/Плутон, за емоционално - отношението между Луни, за личностно - това между слънцата и т.н., че стана 100 метра това.
ПП: сега, като ти гледам аватара, това е тотално скорпионско:Д а в гиф-а на Аризона има нещо толкова наиграно:Д да))