- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Английски
Може ли да ми кажете отг. на това ?
John . . . . . . . . . . . . . . . . . to the movies every night the last two weeks.
a. was going
b. went
c. had been going
d. had gone
аз мисля,че е BПървоначално написано от make_you_mine
(went)->(минало просто време) ,защото то се използва за повтаряне на дадено действие,за определен период от време.
every night,every week,every morning,every month и т.н![]()
Руса кукличка
майкооооооо да ви имам познанията по англ.![]()
angelcheeee_93 , PRESENT simple се ползва за обичайно повтарящи се действия, не PAST simple. така или иначе обаче, ходенето на кино не е обичайно действие.
тука отговора е C 110%![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Абе професорке, я ми обясни как ще използваш хем минало време, хем сегашно??? Виж формата -ing ПРИМЕР:Първоначално написано от sladur4etyYy
John is going to church.
She's going to sell it and buy a bigger one.
ДА ТИ ИМАМ АЗ ТВОЙТЕ ПОЗНАНИЯ !!![]()
Правилният отговор е C had been going.B се превежда отиде.C e верния отговор,сигурен съм на 100%.Времето е минало перфектно продължително.
аз пък мисля че е 4тото, но може и да е 3тото, със сигурност не са първите две
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
C) е правилния отговор.
грешка.Благодаря,че ме поправи...нещо съм се заблудила....Първоначално написано от sladur4etyYy
![]()
Руса кукличка
я сега ти ми обясни къде точно използвам хем минало, хем сегашно, умнико ненагледен. къде намесваш -ing формите? тука говорим за съвсем друго нещо.Първоначално написано от rauwkost
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Времето е Past Perfect Continues. Действието е започнало в миналото и не се знае дали продължава и в момента. Сиреч отговора е C)
като не знаеш просто не говориПървоначално написано от Axe_vs_Sword
past perfect за да сложиш трябва да имап 2 главола с минало време + да нямаш времеПървоначално написано от vikc
тука имаш за последните 2 седмици
така че моля те не говори като не знаеш
C)
отново грешен отговорПървоначално написано от plmn
Хайде кажи кой е верния отговор, щом толкова много знаеш.
za mene e b
престани да говориш глупости. C наистина е верния отговор. според теб кой е?Първоначално написано от Darkkiss
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)