- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Английски
bianca,идиотко.
had been going = past perfect progresive .Попитай някоя госпожа по английски или провери в google.Тъпата си ти.Просто съм се объркал-исках да кажа,че времето е минало перфектно продължително.
Академичният спор![]()
![]()
![]()
РОФЛ!
Изяжте се са!!!
вечната тема с нерешимия въпрос![]()
и верният отговор продължава да си бъде C![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Ехо,стига с тея англо-говорящи държави и бла-бла-бла...ето: Времето е PAST PERFECT CONTINUOUS за изразяване на действие,което е било в процес на извършване до определен минал момент или друго минало действие...HELLOOOOOOOOOOO...Ето пример като нe вярвате....They had been talking for two hours when the girls came... The right answer is C)!![]()
![]()
Защо мислиш така?Първоначално написано от sweet_bunny
![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
щото е в 3то лице![]()
![]()
и като е в 3-то лице какво.в минало перфектно продължително всяко лице е с had http://www.englishpage.com/verbpage/...ontinuous.htmlщото е в 3то лице
Не мога до повярвам...![]()
Много сте прости. Като не знаете английски, к'во пишете.
Отговора е С)
Говорим за минало продължително време и дори и да не знаете, ако си преведете изречението с отговорите ще видите, че е С)![]()
- Closing my eyes I can see your face
But the feeling of warmth is long gone...
А, кажи им го... кво ги бавиш!![]()
Проверявайте преди да пишете дали сте прави.
Изречението е написано правилно,а някои започнаха да трърдят,че най правилно би трябвало да е has been going,вместо had been,a пък твърдят,че времето е past perfect progressive.В това време се използва само had.Край на спора.Айде
Абе хора само аз ли си мисля че е а)???уча ае от 10 год...Вярно е че най лесните неща се забравят,амааа.... (think)
Времената явно не си ги научила както трябва.Абе хора само аз ли си мисля че е а)???уча ае от 10 год...Вярно е че най лесните неща се забравят,амааа.... (think)
да наясно съм.. просто казах какво си мисли онова чедо дето каза че трябва да е с hasПървоначално написано от kir40
![]()
Ако беше С, щеше да е FOR the last two weeks. Действие, извършвано продължително ЗА известен период, по-минало от някакъв друг минал момент. Две от нещата не се препокриват. Няма го единият минал момент, и е само the last two weeks.
Питах госпожата ми по английски, която каза, че това изречение просто не е написано правилно.
Това е вярно! Изречението е сбъркано...Първоначално написано от kir40
Уча в ЕГ и ей, накарахте ме да отворя учебника от 8-ми клас! Същото, к'вото ви казвам (по-горе), само дето изр. е сбъркано и вместо had трябва да е has
И пак е С), макар и с грешка![]()
![]()
![]()
- Closing my eyes I can see your face
But the feeling of warmth is long gone...
Вярно е,че е сбъркано. По принцип за ситуацията най-подходящо и Present Perfect- has been going,защото last подчертава,че тези седмици не са приключили,тоест действието продължава.Първоначално написано от love ... шкембе чорба <
Тhe Hell is coming!
Пак трябва да има for.Първоначално написано от stiifi
Тоест има две грешки.
He has been going to the movies for the last two weeks.
(Или нещо такова.)
Това е перфектният вариант.
Спорех, че не е С, защото повечето от вас твърдяха, че точно в този си (грешен) вид изречението трябва да е с had been going.
Вижте...в това изречение според мен времето е past perfect progressive tense,т.e had been going си е най правилно.Не знам това изречение от къде е намерено,но не мисля,че е неправилно.Ака беше has been,времето щеше да бъде present perfect progressive, a не е.![]()
момичето много добре си го каза.погледнете съответнете премери за съответните имена и ще разберете кое е правилното време.Ехо,стига с тея англо-говорящи държави и бла-бла-бла...ето: Времето е PAST PERFECT CONTINUOUS за изразяване на действие,което е било в процес на извършване до определен минал момент или друго минало действие...HELLOOOOOOOOOOO...Ето пример като нe вярвате....They had been talking for two hours when the girls came... The right answer is C)!
И къде е вторият минал момент в изречението, за което авторката на темата пита?!?Първоначално написано от kir40
Става въпрос за това, че той е ходил на кино до този НАСТОЯЩ момент.
=> Сегашно перфектно продължително.
Не знаете български, с английски сте тръгнали да се разправяте.
Кирчо, случайно тая година да си ходил на олимпиадата по английски? А до кой кръг стигна, ако си ходил?