.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 81

Тема: Английски

bianca,идиотко.
    had been going = past perfect progresive .Попитай някоя госпожа по английски или провери в google.Тъпата си ти.Просто съм се объркал-исках да кажа,че времето е минало перфектно продължително.

Академичният спор

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    РОФЛ!
    Изяжте се са!!!

Мега фен
    вечната тема с нерешимия въпрос

и верният отговор продължава да си бъде C
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

C е
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Ехо,стига с тея англо-говорящи държави и бла-бла-бла...ето: Времето е PAST PERFECT CONTINUOUS за изразяване на действие,което е било в процес на извършване до определен минал момент или друго минало действие...HELLOOOOOOOOOOO...Ето пример като нe вярвате....They had been talking for two hours when the girls came... The right answer is C)!
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    a) ,ако е с) трябва да бъде has,не had

Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny
    a) ,ако е с) трябва да бъде has,не had
    Защо мислиш така?
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

щото е в 3то лице

Oт дадените,най-приемлив е C.
    Тhe Hell is coming!

щото е в 3то лице
    и като е в 3-то лице какво.в минало перфектно продължително всяко лице е с had http://www.englishpage.com/verbpage/...ontinuous.html

Не мога до повярвам...

Много сте прости. Като не знаете английски, к'во пишете.
    Отговора е С)

Говорим за минало продължително време и дори и да не знаете, ако си преведете изречението с отговорите ще видите, че е С)
    • Closing my eyes I can see your face
      But the feeling of warmth is long gone...

А, кажи им го... кво ги бавиш!

Проверявайте преди да пишете дали сте прави.
    Изречението е написано правилно,а някои започнаха да трърдят,че най правилно би трябвало да е has been going,вместо had been,a пък твърдят,че времето е past perfect progressive.В това време се използва само had.Край на спора .Айде

Голям фен Аватара на Sweet_Play_F
    Абе хора само аз ли си мисля че е а)???уча ае от 10 год...Вярно е че най лесните неща се забравят,амааа.... (think)

Абе хора само аз ли си мисля че е а)???уча ае от 10 год...Вярно е че най лесните неща се забравят,амааа.... (think)
    Времената явно не си ги научила както трябва.

Цитирай Първоначално написано от kir40
    щото е в 3то лице
    и като е в 3-то лице какво.в минало перфектно продължително всяко лице е с had http://www.englishpage.com/verbpage/...ontinuous.html
    да наясно съм.. просто казах какво си мисли онова чедо дето каза че трябва да е с has

Ако беше С, щеше да е FOR the last two weeks. Действие, извършвано продължително ЗА известен период, по-минало от някакъв друг минал момент. Две от нещата не се препокриват. Няма го единият минал момент, и е само the last two weeks.
    Питах госпожата ми по английски, която каза, че това изречение просто не е написано правилно.

най правилно би трябвало да е has been going,вместо had been,
    Това е вярно! Изречението е сбъркано...
    Уча в ЕГ и ей, накарахте ме да отворя учебника от 8-ми клас! Същото, к'вото ви казвам (по-горе), само дето изр. е сбъркано и вместо had трябва да е has

И пак е С), макар и с грешка
    • Closing my eyes I can see your face
      But the feeling of warmth is long gone...

Цитирай Първоначално написано от love ... шкембе чорба <
    Ако беше С, щеше да е FOR the last two weeks. Действие, извършвано продължително ЗА известен период, по-минало от някакъв друг минал момент. Две от нещата не се препокриват. Няма го единият минал момент, и е само the last two weeks.
    Питах госпожата ми по английски, която каза, че това изречение просто не е написано правилно.
    Вярно е,че е сбъркано. По принцип за ситуацията най-подходящо и Present Perfect- has been going,защото last подчертава,че тези седмици не са приключили,тоест действието продължава.
    Тhe Hell is coming!

Цитирай Първоначално написано от stiifi
    най правилно би трябвало да е has been going,вместо had been,
    Това е вярно! Изречението е сбъркано...
    Уча в ЕГ и ей, накарахте ме да отворя учебника от 8-ми клас! Същото, к'вото ви казвам (по-горе), само дето изр. е сбъркано и вместо had трябва да е has

И пак е С), макар и с грешка
    Пак трябва да има for.
    Тоест има две грешки.
    He has been going to the movies for the last two weeks.
    (Или нещо такова.)
    Това е перфектният вариант.
    Спорех, че не е С, защото повечето от вас твърдяха, че точно в този си (грешен) вид изречението трябва да е с had been going.

Вижте...в това изречение според мен времето е past perfect progressive tense,т.e had been going си е най правилно.Не знам това изречение от къде е намерено,но не мисля,че е неправилно.Ака беше has been,времето щеше да бъде present perfect progressive, a не е.

Ехо,стига с тея англо-говорящи държави и бла-бла-бла...ето: Времето е PAST PERFECT CONTINUOUS за изразяване на действие,което е било в процес на извършване до определен минал момент или друго минало действие...HELLOOOOOOOOOOO...Ето пример като нe вярвате....They had been talking for two hours when the girls came... The right answer is C)!
    момичето много добре си го каза.погледнете съответнете премери за съответните имена и ще разберете кое е правилното време.

момичето много добре се го каза.погледнете сеответнете премере за съответните имена е ще разберете кое е правилното време.
    И къде е вторият минал момент в изречението, за което авторката на темата пита?!?
    Става въпрос за това, че той е ходил на кино до този НАСТОЯЩ момент.
    => Сегашно перфектно продължително.
    Не знаете български, с английски сте тръгнали да се разправяте.
    Кирчо, случайно тая година да си ходил на олимпиадата по английски? А до кой кръг стигна, ако си ходил?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си