.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 109
    Град
    L.A. \ Moscow
    ами правилно каза raybeez чугуните ще гласуват за герб, вота на ДПСрезаците ще е никъфффффффф иии 'айде...

после ГЕРБ изритват мангустите на луната и готово!
    Raise your fist!

Град
    Инкогнито
    Гледайте бтв бързо !!!!!!

Цитирай Първоначално написано от hottie
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Цитирай Първоначално написано от hottie
    Като нищо ще си привлече към 500 000 човека от ромски произход Бат Бойко, то и за това го прави.
    От друга страна това е може би едно прилично начало за интеграция на ромите в България. Все пак малцинствените групи съществуват и са сред нас. Колкото повечв ги отхвърляме, толкова по-проблемни стават те.

Ти наистина ли вярваш, че циганите ще се интегрират? Нима 20 години не се хвърлят луди пари точно за тяхната "интеграция", която така и не е станала, няма и да стане. Просто защото манталитета си им е такъв и предпочитат да си живеят така, както сега, понеже им е по-лесно.

Мога да ти дам за пример Пловдив, където в миналия мандат на кмета Иван Чомаков общината им построи мезонети, които само за няколко месеца бяха превърнати в кочини, буквално в кочини! Палеха си огъня в тях, вкарваха си животните да живеят при тях, понеже нямало къде да ги държат...

А ако мислиш, че със слагането на цигани за министри ще има някаква "интеграция" за тях жестоко се лъжеш, защото ще стане още по-лошо! Не само, че няма да се интегрират, ама и действията им ще бъдат легитимирани от държавата. То не че сега не е така, но вече циганията ще стане официална политика на държавно ниво. Така че само по-зле за нас българите и изобщо за всички културни и цивилизовани граждани на държавата ни, понеже турците в никакъв случай не могат да бъдат сравнявани с циганите по начин на живот, още по-малко евреите, арменците и ние.
    По-скоро бих казала - колко пари са се хвърлили за НЕНУЖНИ проекти. Да не мислиш, че на тях им трябват 10 къщи, храна и лекарства? Подходът е съвсем друг. Те са едно затворено общество. На тези хора трябва да им се покаже, че има и нещо друго навън;че може да се живее и добре. Че може да се живее на чисто място, в добри условия, с течаща вода. Да им се покаже, че ако завършиш образованието си ти ще можеш де работиш не само като чистач, ами и административна работа, учител и т.н.
    Така или иначе, ромите ги има. Единият вариант е да ги изключим, което ще доведе до по-високо ниво на престъпност и безработица. Другият подход е да ги включим, като от това със сигурност ще спечелим, поне малко.
    На тях това им е показвано хиляда пъти- точно това за което говориш- нормален цивилизован живот! Но те очевидно изпитват невъзможност, а и нежелание да живеят такъв. Колко примера искаш да ти дам, за да разбереш, че с хубавото не става! Колкото по-демократично и толерантно се отнася държавата с тях, толкова повече и се качват на главата. Нужно ли е да задребнявам с факти и аргументи, за да разбереш, че е така.

Казах ти за безплатните нови жилища, които им направиха в Пловдив, а са им правени такива и в Хасково, варна и други български градове и ефекта е нулев! След няколко месеца тези жилища стават на обори, на кочини, просто защото те ги превръщат такива. Е, ако кажеш, че не им е показан друг начин на живот- цивилизован и културен, който те НЕ ИСКАТ да живеят очевидно, не знам какво още трябва да се случи, за да се убедиш в този факт!

Просто интегрираните цигани в българското общество са единици, това е положението! Ако още някой има някакви съмнения в това и надежди, че по този начин, по който върви "интеграцията" им 20 години те наистина ще се интегрират реално ще се сблъска скоро с жестоката реалност след 10-тина години, когато естествения им прираст скочи с няколко пъти и тогава проблемите ще са още по-големи от сега.
    дам слушах и аз...

колко е притеснително, че писмото на туркинята е на най-правилен български език, но пък и мнението й беше доста добро...
    Е никой не е казал, че турците(поне повечето) са прости. Те нямат нищо общо с манталитета на циганите- много са работливи и учат сериозно, плащат си данъците и т. н. Така че проблема не е в тези турци, които са в градовете, защото те са модерни съвременни хора. Проблема е с тези в села като Рибново, които умишлено са държавни в невежество от ДПС и такива като въпросните учители-фундаменталисти, за да им бъде внушаван средновековен начин на живот, средновековно мислене и порядки през призмата на радикалния ислям.

Град
    Инкогнито
    А да кажа още нещо това Рибново не е близо до Гоце Делчев, то е на 40 км, и не е редно да разваля името на хубавият град (който за жалост се напълни с помаци който покрай гурбета в чужбина забогатяха и започнаха като луди да купуват жилища и вдигнаха цените неимоверно много). ПП знаете ли по какво може да познаете 1 хора че са от помашките села в Гоце Делчевско ? ми много просто те не казват 1 билет за Гоце Делчев ами 1 билет за градъ Кристо виж книгата която ти препоръчах убеден съм че ще останеш доволен, в нея има писани само истини

Благодаря, изцяло съм наясно с теориите за световна конспирация, в които колкото истина, толкова и ненаучна фантастика има

Черпил съм информация най-вече от този сайт: www.xnetbg.com

Град
    Инкогнито
    авторът на тая книга ме съмнява да е жив Пише как според това за коя интелектуална класа се представя събитието има по 5-6 версии

доктор Емил Антонов българския Хитлер ли? Жив е човека. Ето го тук:

http://www.vbox7.com/play:d07757eb

Не че не е прав за много неща де, ама ...

Град
    Инкогнито
    Абе какво стана с ЕвроРома ?

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Ама аз не разбрах искаме ли циганите да гласуват за ДПС или предпочитаме за ББ?
    Не, специално проблема с тяхното гласуване в случая се решава... с ДОИП. Единственото по отношение на тях приемам ДОИП на Глобала

Град
    Инкогнито
    Емил Антонов ще измисли най-рационалният начин да се отървем от етносите без да изгубил материала

Тук е момента да кажа, че не е много разумно да си купувате негови книги!!!

Цитирай Първоначално написано от TERRORMACHINE

Тук е момента да кажа, че не е много разумно да си купувате негови книги!!!
    Ето още нещо от репертоара му

Което е предпоставка за задълбочаване на етническия конфликт, потъпкване на основните човешки права и свободи + Конституцията на Република България.

А болшевико-комунизма не е бил жив...
    Не казвам, че е много добър вариант, но наистина в момента друго решение не виждам... А щом в страни от ЕС като Гърция и Белгия има задължително гласуване, значи това е друг възможен вариант, но в случая по-тоталитарен и болшевишки.

Просто понякога в интерес на съвестните граждани се налага известно потъпкване на демокрацията. А и е ясно и на малките деца, че демокрацията в истинския си смисъл е неосъществима

Натъжавам се...

мисля, че подобни ретроградни мнения и начин на мислене останаха погребани в миналия век, но съм се лъгал...
    Ами дай тогава съвременно, модерно и по-добро според твойте критерии предложение как да се реши проблема с циганската интеграция, която така и не се осъществява, с купените цигански гласове, неплащането на ток и да не изброявам...

Ако имаш такова и наистита е добра нямам ни най-малко против да го приема аз лично както и със сигурност повечето от пишещите тук

Нищо по-различно от това, което и аз мисля- спазваш законите и поемаш задължения- имаш пълноценни права- не ги ли спазваш и не бъдеш ли пълноценен гражданин- подлежиш на лишаване от права.

Но просто към това трябва да се добави- нямаш ли нужното образование и още повече неграмотен ли си- нямаш право да гласуваш. Щото никак не е нормално неграмотните и полуграмотни да определят управниците на България и оттам съдбините й, както и на целокупното българско гражданство

Също така хора, които гласуват само за този, който им бутне някой лев или бира с кебапчета и кюфтета и айде- този е нашия човек... Това нито променя манталитета и начина на мисленето им, нито води нещо добро за нас, пък и за самите тях даже, щото след изборите ги зарязват и се сещат отново чак на следващите

Не можеш да налагаш отсяване по ценз, защото да си неграмотен не нарушава закона, нито би трябвало да влияе на твоите граждански права.

Тук всички като са грамотни и пак има индивиди като глобал, които отричат училищната институция- него какво го правим?
    Ами грамотните, които изписаха един тон глупости в темата?

Всички граждани са с равни права и задължения и това е основен постулат, това дали са грамотни, умни, глупави, красиви, черни, сакати, слепи или каквото и да е друго, НЕ ТРЯБВА да влияе на техните права.

ПП. Да, неграмотни са, защото някой не си е свършил работата, но с лишаването им от права единствено пораждаш повече проблеми, а не решаваш никакви.
    Е да, на тях все някой друг им е виновен затова, че са необразовани и не се държат като нормални граждани. Примерно защо аз се образовах, а 3-4 циганчета, с които учих до 3-4 клас не успяха да се образоват и не завършиха 4-ти даже? След като имаше безплатни учебници и за тях и за мен, а иначе им се отделяше по-голямо внимание относно учебния процес. Ама те тяхните учебници си ги надраскаха и изпокъсаха, а аз по мойте учех! Е, това се възпитава вкъщи, но никой не може да им ходи по къщите и да ги възпитава, тоест изцяло техен проблем си е.

А неграмотността не е нарушаване на закона, но те прави непълноценен гражданин, който не може нито да работи престижна работа, а както се вижда не може да взима и адекватни решения за бъдещето на цялата държава към която принадлежи. Защото всички сме част от цялото в политически аспект. Не може да гледаш само себе си, а трябва да мислиш и за останалите си съграждани дали живеят добре или не!

hottie
    Guest
    За пореден път съм съгласна с Raybeez и просто не виждам какво мога да допълня за момента ...

И тук не си мислете, че защитавам нечия страна или че заставам зад ББ, а просто мисля обективно. Интеграция или дезинтеграция? Много ясно че интеграция ! Въпросът е - как ! И тук Raybeez го е посочил.

hottie
    Guest
    А така... Глобале , в друга тема ми говориш за права, демокрация, право на избор и слово, а в същият момент си противоречиш.

Той Глобала ви е показал черно на бяло как гласуват циганите- даваш им кебапчета и бира и айде, имаш ги за гласоподаватели... Ако смятате, че това е нормална практика и трябва да се продължи?! Защото първо е нарушаване на закона, второ показва пълната политическа неадекватност на циганите. И както казах не искам бъдещето ми на мен като българин и на всички останали българи да бъде определяно от неграмотни и полуграмотни хора, които гласуват само заради собствения си келепир, а не защото са от някоя партия
    Не можеш да извадиш правото на вот от основните граждански права... Shocked
    Може може. При положение, че не можеш да прочетеш името на партията и кандидата, за когото гласуваш може и още как. Защото гласуваш за нея и него не по убеждение, а защото ти плащат затова.
    А така... Глобале , в друга тема ми говориш за права, демокрация, право на избор и слово, а в същият момент си противоречиш.
    Те циганите го карат само на права без да поемат никакви задължения към тази държава и към останалите си съграждани. А щом не поемат задължения и непрекъснато и систематично нарушават законите- подлежат на лишаване от права, като основното лишение трябва да е отнемане на правото им на глас

Град
    Инкогнито
    Я да обсъдим факта че всички наши съседи ни завиждат

Град
    Страстно село. :D
    Сидеров президеееееееееееееееееее еент, Бойко да мреееееееееее.

Цитирай Първоначално написано от acdcfenka
    Сидеров президеееееееееееееееееее еент, Бойко да мреееееееееее.
    Абе той и Сидеров е една фурнаджийска лопата, ама във всеки случай е по-добре от сегашните и Бойко, спор няма. Иначе и на него не може да му се има доверие като цяло, просто е по-добра алтернатива от тях.

hottie
    Guest
    Той Глобала ви е показал черно на бяло как гласуват циганите- даваш им кебапчета и бира и айде, имаш ги за гласоподаватели... Ако смятате, че това е нормална практика и трябва да се продължи?! Защото първо е нарушаване на закона, второ показва пълната политическа неадекватност на циганите. И както казах не искам бъдещето ми на мен като българин и на всички останали българи да бъде определяно от неграмотни и полуграмотни хора, които гласуват само заради собствения си келепир, а не защото са от някоя партия
    Не можеш да извадиш правото на вот от основните граждански права... Shocked
    Може може. При положение, че не можеш да прочетеш името на партията и кандидата, за когото гласуваш може и още как. Защото гласуваш за нея и него не по убеждение, а защото ти плащат затова.
    Те циганите го карат само на права без да поемат никакви задължения към тази държава и към останалите си съграждани. А щом не поемат задължения и непрекъснато и систематично нарушават законите- подлежат на лишаване от права, като основното лишение трябва да е отнемане на правото им на глас
    Ами като се оплакваш, че го карат само на права, защо не искаш да бъдат интегрирани и да допринасят с нещо друго? Ако се подобри образованието ще се подобрят и много други неща. Значи - хем ги обвиняваш в невежест, хем ги сегрегираш. Просто не ми се връзва някакси.

Естествено, че искам да се интегрират, но напълно съм се убедил, че по този начин по който върви тяхната "интеграцията" 20 години става само по-зле- най-вече за нас, а и за тях. Просто една интеграция на принципа само на даването на права и пак права без да се изизскват от тях задължения води само до по-зле.

Не може всичко да им се дава наготово- жилища, дрехи, учебници и каквото се сетиш, а да не се изисква да си плащат тока, да не замърсяват, да учат и да имат определено образование, за да бъдат равностойни по статус спрямо нас. Ние само се съобразяваме с тях без те да се съобразяват с нас. Това не е интеграция, а дезинтеграция на принципа на това да им се позволява всичко без да им се налагат норми и граници на гражданско поведение и държание.

А и най-важното е дали те искат да се интегрират, а така като ги гледам определено НЕ ИСКАТ! Щото е по-лесно да не учиш и да си неграмотен, да не работиш и въпреки това да получаваш помощи, които се равняват на средна работна заплата на един работещ.

hottie
    Guest
    Миаля, че не можем да се разберем. Струва ми се, че не разбра какво имам предвид. Не казвам, че трябва да им се дават жилища, дрехи, пари, учебници и т.н. Друго намеквах.
    Само ще кажа, че интеграцията трябва да е двупосочна - те да ни допускат и ние да ги допускаме.

Град
    Инкогнито
    Абе за вас не знам, но на мен от малък помня че ми казваха "изяж си яденето че щете дам на циганката" още от малки ни насаждат неприязън

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си