- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Борисов намекна, че някой от министрите му ще е циганин?!
факт, при това нещо съвсем реалноПървоначално написано от Raybeez
![]()
Кокошкари са, но това не ги оправдава. А и да откраднеш 20 лева и 2000 лева все си е кражба. Верно, едната е малка кражба, другата голяма, но пак си е кражба и не може да има оправдание. Трябва да си променят манталитета в това отношение, щото по малко крадене по малко и гледаш в един момент ако се сметне колко са ни увеличавали нашите данъци, та да могат да погасят техните неплатени такива ще станат доста големи цифри според мене... А и колко пари се хвърлят за тяхното "интегриране"- за жилища, за храна, дрехи, в което по принцип няма лошо, стига да го оценяват и да се променят към положително, а те не го правят. И тогава излиза, че повечето пари, дадени за тази тяхна "интеграция" са отишли на вятъра... Трябва да почнат да бъдат лишавани, за да почнат да си променят манталитета- това е. Друг изход няма.Първоначално написано от Raybeez
Е аз съм предложил отдавна- спазваш законите- имаш равни права с всички останали граждани. Не ги спазваш- правата ти едно по едно се орязват- това е. То се отнася не само до циганите, но и за нас българите, турците, арменците, всички които живеят в тази държава и имат българско гражданство.Кристо айде да не се лигавим, защото ти говоря абсолютно сериозно(същото важи и за Глобал). Много добре знаем, че това с Индия няма да стане. Аз питам за сериозни мерки, позолени от закона и реализуеми. Вече ми омръзна от хора, които за решу циганите и им кроят големите планове за премахване, но всъщност тези планове НЕ СТАВАТ ! Предложете нещо реално най накрая !
Защото един българин или един арменец ако не си платят задълженията- санкции, а за циганите няма, щото са гласовити и умеят да извъртат така нещата, че излизат жертви от цялата ситуация.
тоест твоето решение е интеграния и санкции така ли?
Защото все пак те трябва някак да почнат да ги спазват тези правила, но им е нужна известна помощ.
Чакай и аз да се включа в спора на възрастните![]()
Значи ако аз не спазвам правилата директно идват и ме глобяват а пред тях си затварят очитеЕ това ли е справедливостта и равенството между хората ?
Хесусе малко се изказа офтопикПървоначално написано от Jesus
![]()
Да, точно така- интеграция плюс санкции. Само така мисля, че могат да се постигнат положителни резултати и за тях, и за нас. Това не означава расизъм или репресии, а просто по-строги правила.Първоначално написано от hottie
Виж как е било през комунизма- не е имало никакви проблеми с тях. Не са били репресирани, но не е имало проблем с интеграцията им, защото е имало строги закони. Не хваля комунизма в никакъв случай, но просто е било така. Можеш ли да си представиш ако тогава решат да не си платят тока какво е щало да стане- дали някой е щял да ги жали? Не, напротив. А и не съм чувал тогава да е имало безработен циганин, защото всички български граждани до един са работели.
Така че специално в това отношение можем да се поучим от интеграциония модел на Нардона република България, пък каквато ще и да е била тя по принцип. Явно този модел е давал положителни резултати.
Това много ще свали рейтинга му и този на ГЕРБ... Глупак - сам си го прави...
Напротив моята е точно за толерантноста която има към ромите, а към българите е няма![]()
Веднъж да покрепям глобала, +1
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb