- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Предложете книжка
Предлагам в тази тема да препоръчваме книги, които според вас наистина си заслужават да бъдат прочетени.
Аз препоръчвам горещо "Железният светилник" на Талев и "Бариерата" на Вежинов,! Който ги е чел, знае за какво става въпорс![]()
фю, подигравай се с нещо друго но не намесвай свещени неща![]()
шифърът на Леонардо
Нощна стража
Raise your fist!
подушвам, че има такава тема..но понеже книгите са моето любимо занимание:
- Невинни в смъртта
- Последният валс на Матилда
- Лъки
- Пудъл Спрингс
- Двойствен живот
- Задната къща
.......
после може и още да кажа :P
Цитаделата
"За кого бие камбаната"
В момента я чета и е добра. Но Хемингуей все пак, няма как![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Алек Попов - Мисия Лондон; Черната Кутия; Пълен Курс за Напреднали (днеска си я купих, ама съм сигурна, че ще е доволно яка)
Джеръм К. Джеръм - Трима Души на Бумел; Празни Мисли на Един Празен Човек; Трима Души в Една Лодка
Патрик Зюскинд - всичко
Ги дьо Мопасан - Обикновена Драма; Един Живот
и още много...
Kaкто и сонетите на Шекспир + Дъжд и Слънце над Сена на Жак Превер и двете в превод на Валери Петров.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Ако си над 20 год ти препоръчвам http://navigator.idg.bg/index.php?ty...050&id=6571300
пп. преди броени минути е приключих![]()
Някой чел ли е Тайната ?
Една такава мъничка с червен печат...струва ли си ?
Като видях темата и веднага се сетих за Здрач!Първоначално написано от Jesus
ХОРА, ЧЕТЕТЕ ЗДРАЧ!!!!![]()
Толкова много такива теми да има и още продължавате да пускате. Как пък не ви омръзна едно и също да питате :/
Гледай филма.Първоначално написано от cherrypezz
az preporu4vam literaturata na Marion Bradley
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Стивън Кинг - "То" ми е сигурно най-любимата книга на света!
Обичам всичко на Стивън кинг.
Е, сега и "Здрач" чета, ама нещо в четвъртата част затъпява...
Малката принцеса. Беше първата книга, от която нямах сили да се надигна, толкова интересна ми беше. Даже като довърша Под Игото и Чичковците (Чичовци) я почвам пак.
ако си падате по исторически
По онова време историци и археолози твърдят, че Троя не съществува, учените се съмняват дори в Омир и неговата “Илиада”. Иманяри и златотърсачи от векове копаят на Акропола без резултат. Гърците мислят, че царските гробници в Микена са химера...
Но Шлиман знае точното място на Троя - така, както го е посочил Омир в “Илиада”. 17-годишната София Енгастроменос, вдъхновителката на това драматично пътешествие, става съпруга и най-вярна последователка на Шлиман. Той няма специално образование, но има огромно състояние, натрупано по време на Златната треска в Калифорния. Основавайки се единствено на Омировия текст, той се изправя пред най-великото археологическо откритие. В него опасностите и разочарованията са най-верните му спътници...
Вълнуващата любов със София, както и подкрепата на английския министър-председател Уилям Гладстон, му дават сили. Изпитанията се превръщат във вдъхновение за Шлиман.
Историята на Гръцкото съкровище е историята на любовта между Шлиман и София, бореща се със силните на деня и техните страсти. “Гръцкото съкровище” е приказка за силата на духа и порива на мечтата, разказана от Ървинг Стоун, за да ни вдъхновява и вълнува повече от 25 години!
Ървинг Стоун (1903-1989) е създател на жанра “романизирана биография”. С неуморното търпение на историк той години наред се рови в архиви, събира материали за живота на своя герой и така се раждат блестящо написаните романи "Жажда за живот", "Страдание и възторг", "Гръцкото съкровище", "Страстите на разума" и още много други. Творбите му пресъздават не само съдбата на определена личност, но и детайлно обхващат социално-икономическите условия и духовните ценности на съответната епоха.
Ървинг Стоун безпогрешно улавя пулса на времето, стремежите и страданията на новаторите, които бележат историята на човечеството!
нещо на Стайнбек,а относно "Здрач" бозав сюжет с хубави описания...