- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Границата между любов и омраза.
Както са казали, невъзможно е да мразиш някого, когото до вчера си обичал![]()
От любовта до омраза, МНОГО трудно може да се стигне.. и това го знам от личен опит.
Но омразата много..МНОГО лесно може да се превърне в любов (също от личен опит)
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Първоначално написано от ziko
хаа според мен границата наистина е малка и наистина е трудно да намразиш човек който до вчера си обичам да не кажа невъзможно![]()
Абе хора ...чете ли коментарите или направо отговаряте (трябваше да спамя ...) пак ли да повтарям примера който дадох вече два пъти..
вероятно...Ако обичаш някой ...но любовта ти не е споделена...и човека когото обичаш знае за твойте чувства и след това да се подиграе с тях по най-броталния и хладнокръвен начин...ето къде границата се присича и преминава в омраза (в нея се включва :разочарование ,предателство,лъжите който чух,а те бяха МНОГО).
но аз си мисля за друг вариант---> когато срещнеш някого и по някаква причина почнеш да го ненавиждаш... но след време нещата внезапно се променят и ти започнеш да изпитваш нещо..дори повече от обикновено харесване. започнеш да вярваш, че в този човек има и нещо друго, освен това, което 'презираш'. или може би точно то започва да те привличана мен това ми се е случвало, но някак нещата не са нормални, заради продължаващата очевидна (може би само привидна) неприязън към него.. а и заради това, че вътрешно все пак искаш той да се промени...
съжалявам, това не е отговор на въпроса,но просто исках да си го кажа...![]()
someone else...
:PПървоначално написано от 3oPuTy
spored men za da mrazish nqkogo trqbva da si imal nqkakvi 4uvstva kam nego bilo to samo priatelski.. ina4e 6te bude samo bezrazli4ie//
...ne znam nikogo ne mrazq.. no razlikata mejdu obichta i bezrazlichieto bih kazala che e tochno edno ili nqkolko razocharovashti/oshtastlivqvashti sybitiq....
Всъщност двете са едно и също нещо, само дето гледната точка е различна...
http://zrockbg.com - 89.1 MhZ
Не съм се изкачил на върха на хранителната верига, за да ям домати и краставици
Според мен границата е наистина много много малка, не мога да кажа, че мразя някой. Не смятам и че може да казваш, че обичаш някой а на другия ден - да го намразиш. Както казахте по-рано омразата е прекалено силна дума.
Na tozi swqt ne e lesno da si dobar, trqbwa da budesh i dostatachno silen, za da ponesesh posledstwiqta ot dobrotata si ..!
Според мен няма граница![]()
http://pleasehelp.hit.bg/
~Money, possession, obsession, present yourself, press your clothes... Comb your hair, clock in, you just can't win, just can't win!!! And the things you own, own you now!!!~
Ами .. според мен .. границата е много малка .. една крачка може би ..
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
Според мен е много тънка, но аз все си мисля, че е не може след като си обичал някого и изведнъж да почнеш да го мразиш...Не знам лично аз смятам, че е невъзможно след любов да има омраза каквото и да ти е направил тоя човек... Безразличие-да, но омраза едва ли...
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Границата м/у тези две чувства е адски тънка,защото и двете са еднакво силни.Аз не мога да мразя някого...Мога да кажа,че ми е неприятен или да не общувам с този човек...Веднъж някой издънили се пред мен,прошка няма!![]()
+1Първоначално написано от ziko