Тази вечер станах свидетел на най-фрапиращото нарушение на правилата в тоя форум,което се потули доста бързо.За какво става въпрос:
В България има действащ закон за личните данни а,а именно http://www.bcnl.org/doc.php?DID=346 .При регистрацията си в www.teenproblem.net всеки един потребител се съгласява да приеме следното споразумение - http://prikachi.com/files/655665b.jpg
В една тема,която посочих на двама модератори ,потребителка обяви на всеослушание ,че модератор и е съобщил лични данни за потребител и то не само на нея а в цяла една тема пред всички.След което явно осъзнал грешката си е изтрил въпросното мнение,но въпорсната потребителка ДАРЛА продължава да парадира с това,че знае данните на потребителя,разпространен е от модератора.Това е грубо нарушение на правилата на форума както и на закона за личните данни.
След като сиганлизарах на модераторите WHAT3VER ми каза,че не може да направи нищо,тя не била и до там .Обърнах се към MAKEMELAUGH той директно изтри темата ,но по този начин прикри грубото нарушение на колегата си /колежката,съобщил/а личните данни на трето лице!
Моля АДМИНИСТРАТОРИТЕ на сайта се занимаят със случая,за да няма в бъдеще подбни злоупотреби ,можещи да доведат до ущърб на засегнатите страни.И нека администраторите обявят публично тук в този раздел за техните мерки и последствията ,които ще има модератора злоупотребил със служеното си положение!!!
МЕРСИ ЗА ВНИМАНИЕТО!!!
Каква защита на лични данни като често при изписване 3-те имена на даден човек все някъде ще намериш ЕГН-то му. Каква защита като при записване във ВУЗ ми искат копие на лична карта? Каква защита имам при подаване на декларации, при работа с банкови документи, дори и за получаване на болничен пак ми искат данни и копие от ЛК. че дори и в селската библиотека ми искат това ЕГН...Да не говорим пък за генераторите на ЕГН...знаеш Рд на човека и къде е роден и ти генерира 15-20 възможни ЕГН-та.....колко трудно е да ги пробваш в 1 система...Може да има закон за защита на лични данни, но де факто такава защита няма. Още повече, че ти си във виртуалното пространство и си изнесъл в него доста неща...Аз подобно инфо не съм давала!
^Извиняааавай, ти трябва да си знаеш правата и да си ги защитаваш.
Ще зачета мненията на Дарла сега.![]()
Сайта ни е регистриран като администратор на лични данни. Въпреки това ние не разполагаме и не изискваме задължително данни които могат да са под закрилата на въпросния закон. Например ЕГН.
И все пак - имаш ли представа каква е изнесената информация? Име, адрес, телефон, email, IP? Защото ако са изкарани трите (или повече) ника на даден потребител, това може да се направи и без помощта на администратор или модератор, като просто следиш поведението на потребителите. Обществена тайна е, че много от потребителите имат няколко регистрации. И всеки може да каже, че това е информация изнесена от модератор за да ни злепостави. Най-вероятно темата/поста е изтрит за да се прекрати достъпа на потребители до тази информация с цел спазване на правилата а не з ада се прикрие нарушение.
Ще направим проверка и ще обявим публично резултатите.
IP-адреса е бил съобщен от модератор на всеослушание в тема,в която след това са били изтрити страниците със това.Но е било твърде късно.
А знаеш ли адреса..все едно знаеш вече всичко за потребителя.Точно по тази причина използва услугите на прокси,защото сайта ми харесва ,но с такова поведение на модераторите....не ми се гарантира сигурност.Проксито все пак е някаква защита не непробиваема!Но и модераторите не са виновни ,някои от тях нямат пълнолетие и едва ли са се зачитали с какво се съгласява всеки потребител и какви са отговрностите на сйата.Те си знаят тяхното точка 1,12,13 и в повечето случаи ги прилагт неадакватно.СЛед като са модератори ,те започват да се вживят с дадената им власт.Вижте аз съм модератор,мога да трия,заплашвам и баннвам....и съм велик/а.
Кремче мислех те за зряло момиче ,а по-горе разсъждаваш като някоя 12 годишна ученичка.Ами нито банката ще даде личните ти данни на трети човек ако не си си платила вноската по кредита да речем за да те гаври другия,нито пък Университета ще ги даде ако не си си взела изпита.Защо ли..ами просто е,защото при едно евентуално изтичане на тази информация,споменатите финансови и учебни заведения носят НАКАЗАТЕЛНА отговорност!!!
А тогава точно това е станало ;в състояние на АФЕКТ модератора е пльоснал цялата налична информация за потребителя в темата.Това не е нормално.И снощи преди да бъде изтрита въпорсната тема ДАРЛА пак го заяви ,че тея данни са били сложени в темата.Мисля,че не е хубаво да парадираш с това..разбрала си ги ок,но не дълбай навъре за да не го отнесат и други хора.Станала е грешка добре,но все пак ..се вижда ,че от една такава грешка ,може да се стигне до подигравка изнудване и не знам още какво.А имайте предвид,че съм почти на 100% сигурен,че тийн проблем се псоещава и от педофили.Наясно сте какво може да стане ако IP-адреса на потребител попадне в такъв човек...Ми аз ще го намеря лесно въпросният потребител.А има и деца на по 10-11 годинки...Модератори и администратори замислете се добре и престане да се оправдавате един друг.А нехайстовто снощи на онази модераторка и изказването и "аз не съм казала,не ме интересува кой и нищо не мога да направя"..ме зидразниха много.Трябваше още тогава достъпа до темата да бъде преустановен и да бъде изискана информацията от потребителката.Ама не ние сме заети да банваме и зпалашваме за такива "маловажни" неща нямаме време!!!
Но www.teenporblem.net се задължава да не предоставя инфото на 3-ти лица.А него го представялват модераторите и администраторите.А като разбереш от кой квартал си и на кой доставчик от там е лесно...с едно тлефонно обаждане и ..хоп!!И тогава се връщаме на изходна позиция пак ...кой е съобщил IP-то....?
щом някой има достъп до IP и го разпространява![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
klient, с правосъдната ни система има да си чакам последствия. Мисълта ми като цяло беше, че ти даваш лични данни без особено да си замислиш сам на редица институции. Кажат ти в дискотеката лични карти за проверка от някаква си охрана там....опа, достъп до доста по-важна информация(3 имена, адрес, ЕГН, № на лк...). Не, че охраната чете това, но все пак е слабо звено и от там може да изтече информация, която не би предоставил. IP-то могат да ми го видят през 100 други места, освен форума. А и Алекс каза, че информацията е изтекла от "бивш" кадър. Има защо да е бивш, нали?
Абе колкото и да е сте нарушили правилата.Първоначално написано от krem4et0
Първоначално написано от AnincetoSexy
Аз съм съгласен с мненията на Raybeez.
А и това, че сме изтрили веднага темата, не значи, че сме потулили доказателсвта както ги наричате вие, а е вид защитна реакция за да се спре всичко изтекли и неизтекло. Защото става за 2 секунди триенето, а ако трябваше да се чистят 1 по 1 коментарите и цитатите щеше да отнеме ценно важно време.
Затова, не обвинявай в прикриване, а напротив - бързо реагирахме при вашият доклад.
В случая малко направихте от мухата - слон. Не разбирам кой с какво е ощетен лично в момента реално и материално? След като не е казано публично самото ИП, а само, че имало повече от 1-на регистрация на него (а както знаем това не нищо, щото същестуват т.н. нереални ип-та и нищо не може да се докаже)... Съответно, ако е реално, и ако някой от тези няколко пофила не си е издало *само ИП-то няма нищо толкова фрапиращо.
![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Кремче,душко,закона си е закон!Колко и на кога да чакаш...има си правила.И аз чакам много докато някой от вас се намеси ама рано или късно го прави.Вие в тоя сайт сте правосъдната система и в момента подкопавате сами основите си-как тогава да вярваме във вас за адекватни намеси.Правите ги ,но бавно..пропускате понякога нещо,но така е и с правосъдната система.Първоначално написано от krem4et0
Относно модератора,дето не е член на екипа ви..знам кого имаш в предвид.Но ако погледнеш по-добре,ще видиш ,че мацката не е от доста време с модераторски права ,а едната от регистарциите е правена около година,година и нещо след като на въпросното момиче му са спрени модераторските права!Тогава стигаме до извода ,че освен нея изтича и от някъде другаде инфо..откъде ли??!!А много е лошо това,че вие не спазвате правилата.Твоя колгеа ме пита дали съм замесен или съм ощетен с нещо.Говоря за MAKEMELAUGH....Отговорих му на лично,питай го за отговора ако те интересува.Но този стремеж от вас двамата специално ме навежда на друга мисъл...дали вие пък нямате нещо общо със случая.....Ти в началото яростно се опитваше да докажеш ,че от всякъде могат да изтекат лични данни.Мен не ме интерсува друго място ,а конкренто това.А колегата ти MAKEMELAUGH..много бързо изтри темата и изведнъ почва да ме подпитва дали не съм намесен аз и да се оправдава тук в темата....Странно!!!
Jesus christ retard.. съди ги като имаш проблем е, какво "whine"ваш ..
The Spark
Нямам нищо общо със случая и това може да се провери и докаже...Просто исках да вметна, че личните ни данни не са толкова лични. IP-то може да даде някаква информация, но много повече даваш ти ежедневно и неосъзнато. Снимка на познато за други място, споделяне на информация в кое училище кой клас си, споделяне на име на приятели, роднини, познати...Дори и да не говорим за ЕГН-та и номера на документи, за уж маловажни неща, които могат да ти създадат проблеми. В случая не написах мненията си, защото имам нещо общо. Написах ги, защото исках да обърна внимание колко уязвими са личните ни данни. И то в пъти по-важни данни. Знам ЕГН-то на приятеля си...ей, сага мога да му отваря студентското досие и да му видя оценките.....да видя дали ме мами, каква такса плаща, с кой номер на документ я внася...Голяма конфиденциалност на системата на нашия ВЗУ, като паролата е ЕГН-то....жалко, но не може да я смениш.
"Бившият кадър" беше много точен и печен човек, няма да му издавам бившият и настоящият ник но знам за кой човек става дума.Първоначално написано от krem4et0
Плюс това, кой ще тръгне да ти се занимава с да проверява IP-та, къде живея и прочие...от цял квартал как ще познаят кой кой е без да питат нет доставчика ? А той ще даде ли ? Някой хора се занимават с глупости и са твърде недоверчиви...
MakeMeLaugh донякъде си прав, че ако не сте изтрили темата много повече потребители, биха могли да видят това което не трябва
и сега излиза, че всеки модератор казва, че не е той
НОРМАЛНО е да те попитам дали не си замесен в нещo и с какво точно се чувтсватш ощетен и дали нещо не се е случило по твой адрес - все пак точно ТИ ми подаде сигнала за темата.
Така правят и в правосъдието - дори ти да си подал сигнал си към грушата на заподозрените на каквото и да е било.
По твоята логика всеки, който се заеме "със случая" и искам да помогне да разреши проблема е част от заговор. Осъзнай се.
Вече преувеличаваш.
Не разбирам чак толкова силната параноя в момента.
Много ясно, че ще я изтрия (горе поясних защо).
Мисля, че няма какво повече да се каже и направи по темата.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Еми то стана ясно, че никой от сегашните модове не е, а е бивш колега. нали това се говореше горе досега.Първоначално написано от colymoly
ами Дарла къде е, тя също носи отговорност![]()
Че Дарла не е модератор..
офффт
много добре знам, че не е модератор, говоря за слледното
В една тема,която посочих на двама модератори ,потребителка обяви на всеослушание ,че модератор и е съобщил лични данни за потребител и то не само на нея а в цяла една тема пред всички.След което явно осъзнал грешката си е изтрил въпросното мнение,но въпорсната потребителка ДАРЛА продължава да парадира с това,че знае данните на потребителя,разпространен е от модератора.
за това ставаше въпрос, съжалявам, че не посочих по-точно
Не съм изненадам,живеем в Бг![]()
всеки прави каквото си поика
пп: Кремче,твойте разсъждения са прави,но точно до половина,казваш че всеки казва за себе си повече отколкото е това,но дали казва истината? Колко ли % казват истината,бих ги свел до мин
пп2: Едно е сам да кажеш,друго е друг да казва за тебразликата е от тук до марс
пп3: Случея не е нищо особено,нищо сериозно не е направено според мене,надали на някой личните данни са му застрашени или т.н.т,по-скоро се говори за принципи и това дали те се спазват,надали на някой му пука че са му казали ип-то ;]
в тоя случей всичко допира до принципите,за жалост в днешно време почти никой ги няма,затова и казах че не е станало нещо неочаквано![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
^ Ти не намесвай твоите проблеми и тук вече, и предубежденията ти че си имаме наши хора, щото няма такива, дори ти не можеш да ги изброиш..
Говорили сме не 1 или 2 пъти по тази тема.
Човек като си изгради негово си мнение дори да е грешното на инат не чува другите и каква е всъщност ситуацията. Ти вечно си невинна винаги, моля ти се дотук вече.
Нека се спре с темите извън главната.
И каквото и да ти дойде на ума - ползай л.с.-та, тази тема е за друго.
1000 пъти се каза, че няма сред модераторите, които са на пост в момента, който да "пее".. следи малко.
И работата не е до принципи на екипа, щото в случая, вече не е била член на него след като я пропяла въпросната модераторка. В случая вече е въпрос на *Лични човешки принципи, щом вече като не се е чувствала като мод и е започнала издаване на конфенденциална информация, това говори колко е свестен и отговорен човек.. В случая трябва да сърдите на нея, а не целият екип, тъй като той си е свършил работата още тогава като я е свалил от пост.
Щом вече не е на този пост вече тя лично си носи отговорността и последствията, както и ако работиш за някоя организация с лични данни - правилата са същите. Аз работя за такава примерно и знам.
Стори ми се, че Дарла сама каза, че знае инфото от стар член, затова пиша с това впечатление.
Работата ви стана от мухата - слон..
Първоначално написано от MakeMeLaugh
Ами според мене момичето е изложило просто една теза за да стигне до безпринципното ви системно нарушение на правилата.Каквото ти правиш нон стоп уважаеми мод!Знаеш за какво гоовря мнгоо добре!
А това,че ако е ситина работата ти с лични данни говори лошо за теб.Тук наришаваш правилата ....а там...майко мила болно ми е за горките хорица ,които са ти ги поверили.А зашо ли целенасочено се ибягва от тебе и Кремчето този абзац от мнението на клиент и александра:
А още по горе както каза klient "Относно модератора,дето не е член на екипа ви..знам кого имаш в предвид.Но ако погледнеш по-добре,ще видиш ,че мацката не е от доста време с модераторски права ,а едната от регистарциите е правена около година,година и нещо след като на въпросното момиче му са спрени модераторските права!Тогава стигаме до извода ,че освен нея изтича и от някъде другаде инфо..откъде ли??!!"
Явно не ви се иска да се окаже някой от вас на ПАНГАЛА дето се вика!!