.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная

Олимпиада по Химия

Здравейте!Някой взе ли участие на олимпиадата по химия...какви са ви впечатленията от тази година...Ако някой се е класирал на областно ниво...споделете мнението си за областния кръг

Град
    Русе
    Кой клас си?Ами ако си седми мога да ти кажа ама иначе...

Ако говорим за седми клас първия кръг не беше нищо особено - задачи ,които се дават на контролно поне според мен.Беше обхванат малко материал - алкалната група,прости вещества,валентности ,изобщо неща ,които трябва да се знаят да не кажа за 5 в училище.Единственно трудност срещнах при 2ра задача ,където трябваше да се намери алкален елемент по това че оцветява пламакът в лилаво (това е Калий катко сигурно се досещате) и вече оттам да се получат соли,основи и т.н.При вторият кръг определено срещнах повече трудности ,но все още незная резултата от него.Надявам се да съм се справил ,но никога незнаеш .Като цяло олимпиадата не ми се стори трудна.

Град
    Русе
    Ами да за първия кръг- наистина задачите бяха ЕЛЕМЕНТАРНИ ама последната 6-та ако не знаеш, че калият оцветява пламакът в лилаво...Нищо не можеш да направиш..А ходих и на областен резултатите скоро трябва да ги дадат ама господина ни по Химия ме препита какво съм написала като пак ми показа задачите (14 бяха имаше около 5-6 тестови и др бяха по-сложни) и каза, че би трябвало да премина...(Дано!! ) И след обласния искам да питам национален ли е направо или има регионолен?

Град
    Велико Търново
    Пф...ходих и вече съжалявам...Изгубих си интереса към тъпата химия.
    Руса кукличка

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си