Цитирай Първоначално написано от slun4ice
Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
Изобщо кой твърди, че не трябва човек да се бори с болестите?
Не схващам смисъла на темата.
Аз започнах за болстите защото според мен има общо с темата.
Да приемем че Господ ни праща всичките и хубавите и лошите неща които ни се случват. Имаме човек болен от рак и човек който е роден като мъж но от малък се чувства момиче съответно иска да си смени пола. И двамата са недоволни от това което им се случва.
Първият има право да се бори срещу болестта - лекарства, терапии, операции и медицината и учените трябва да му съдействат борейки се срещу болеста.
Вторият човек обаче трябва да се примири и да СВИКНЕ с нещастието си и учените и медцината не трябва да се опитват да намерят начин да облекчат страданието му.
Това е което казва автора (както аз го рабрах естествено).
Лично аз не намирам логиката.
След като можем да се борим срещу едното нещастие (рак, СПИН) трябва да можем да се борим и срещу всяко друго
Автора твърди, че смяната на пола е извращение, и съответно не трябва да има подобни операции. Както и да е, това няма нищо общо с религията, така както човек се опитва да излекува която и да е болест, така има право и да прави каквото желае с тялото си.
Ако приемеш, че Бог праща лошите неща в живота ни(например болести), това включва всичко от настинката до хермафродизма. И е еднакво по същност, но различно по тежест.
Болестите идват, или защото не сме се грижили за себе си и от нехайство, или като наказание за нещо(според някой хора различните по-тежки болести са следствие от различните лоши качества на хората), или пък болестите са различен начин да умреш.
Ето един пример от хора, вярващи в кармата и прераждането.
Някой добър човек е живял праведно, но накрая дълги години го мъчи старостта, като наказание за грешките му от предишния му живот.
И децата му трябва доста да жертват, за да се грижат за него, чакайки го да умре. Този неприятен труд също е наказание за техни грешки, и ако откажат да се грижат за него, ще си навлекат още по-лоша карма.