Цитирай Първоначално написано от machine_shot
Добре. Още въпроси имам, всъщност:

1) Какви са способностите на Карлайл, Розали, Езме и Емет? Джаспър променяше настроението, другите са ясни..

2) В коя книга/и е описано как всеки е бил превърнат в вампир?
Е ти що не прочетеш книгите вместо сбит преразказ да четеш.
Anyway,
1) Карлайл - няма, освен, че се въздържа от човешка кръв.
Розали - да е extremely bitchy(няма)
Есме - и тя
Емет - и той няма
Със способности са само Едуард, Алис(вижда бъдещето, но ако има върколаци тях не ги вижда), Джаспър и Бела(да не ти развалям кефа от последната книга, няма да кажа).

2) Ми:
Карлайл - Малко в Здрач и после се довършва в детайли в Новолуние.
Есме - май Здрач... ддз
Джаспър - Затъмнение
Розали - Затъмнение, ужасно яка история, нямам търпение да я видя на екрана.
Емет - ъ, Боже господи. Забравих! Пусто училище, забравям здрач! Ще препрочета скоро време книгите и ще ти кажа.
Алис - май Затъмнение, историята я помня, ама може да и в Зазоряване. Надали.
Бела - Зазоряване

Иначе аз съм много доволен от филма! В началото беше малко като на fast-forward, ама беше добре. Сцената с October, November, December я бяха измислили уникално яко! Саундтрака първоначално ми се струваше покъртително зле и отвратителен. Сега повечето песни са ми едни от любимите след като видях как са паснати във филма. Само не ме изкефи, че в 3 трейлър във Волтера Бела като бяга през фонтана към Едуард и крещи "Stop, stop! No, Edward! Don't!", а във филма пак беше добе(доста по-напрегнато), ама беше само "Don't!". А Кристен много хубаво си го беше изкрещяла в трейлъра!

А като споменаха, цялото нещо с Бела-е-останала-без-нищо-след-напускането-на-Едуард беше много яко направено. И тия викове докато сънуваше кошмарите... явно подаръка на Джейк не действа. Тъпо куче!
П.П. Ония ден като окрасявахме елхата и от новите топки целия станах в брукат и така си стоях до вечерта, да си блестя! ^,..,^ *sparkle* *sparkle*