Ето ще напиша нещата, които пише в списание Браво от 24 март.
Най - голямата конкуренция за любимеца от "Здрач" Робърт Патинсън идва от собствения му филм. В ролята на Джейкъб Блак Тейлър Лотнър си спечели почти толкова фенки, колкото самият Роб. Все пак във втората книга Джейк играе много важна роля. Логично в екранизацията на "Новолуние" Тейлър ще присъства в много повече сцени, отколкото Ед...
Интервю в Тейлър Лотнър
БРАВО: Вълнуваш ли се за снимките на "Новолуние"?
ТЕЙЛЪР: И то как! Но на първо място ужасно се радвам. Защото не беше много ясно дали ще мога да участвам в следващата част...Във втората част Джейкъб ужасно се променя. В първата все още е милият, спокоен тип. Във втората се превръща във върколак. Освен това израства много и вече не изглежда като 16-годишен, а като възрастен. Затова се обмисляше да се ангажира актьор, който има и повече мускули от мен.
БРАВО: Това значи, че за теб е било важно да натрупаш мускулна маса?
ТЕЙЛЪР: Да, исках да натрупам поне 20 килограма мускули. Затова всеки ден ходя във фитнеса и вдигам тежести. Понякога дори по два пъти на ден. Освен това ям колкото се може повече.Вече качих 15 килограма. Започнах с тренировките веднага след първата част.
БРАВО: И всичко това заради една роля...
ТЕЙЛЪР: Естествено! Това е ролята на живота ми! За нея живея! Всичко останало е несъществено!
БРАВО: Във втората част се описват предимно отношенията на Бела и Джейкъб...
ТЕЙЛЪР: Така е. Ще имам много повече работа от колкото в първата част. Ще имам повече сцени и от Робърт. Той ще си почива. (Смее се.)
БРАВО: Как се разбираше с Робърт и Кристен на снимачната площадка?
ТЕЙЛЪР: Нямах ролкова много за вършене, колкото тях. А когато имах, снимах предимно с Кристен. В началото беше доста резервирана. Много мила, но стеснителна. Беше нужно известно време, докато се отпусне. Робърт също е затворен като нея. Но когато го опознаеш, е истински приятел. Много го харесвам.
БРАВО: За теб не може да се каже, че си срамежлив...
ТЕЙЛЪР: Вярно е, аз съм доста самоуверен. (Смее се.) Харесва ми този шум. Другите все ме питаха защо не съм нервен на червения килим по време на премиерите на филма. Особено Роб беше толкова напрегнат, че на няколко пъти за малко да припадне. (Смее се.)
БРАВО: Признавал ли си в интервюта, че не си чел книгите, преди да кандидатстваш за ролята...
ТЕЙЛЪР: Агентът ми ми каза, че непременно трябва да се явя на кастинга за филма. Помислих си: "Е, добре, щом казва". Едва след като ми дадоха ролята, прочетох книгите. Общо взето бяха първите книги, които прочетох (Смее се.), освен книгите за училище, разбира се. Четенето никога не е било по моята част.
БРАВО: А какви са хобитата ти?
ТЕЙЛЪР: Обичам спорта. На шест започнах да тренирам карате и започнах да печеля турнир след турнир. Ставах все по-добър и по-успешен, на 12 дори станах младши световен шампион.
БРАВО: Все още ли тренираш>
ТЕЙЛЪР: Не и за турнири. Просто вече нямам време за това. Но когато мога, тренирам по няколко часа. Просто трябва - имам толкова много енергия. За мен каратетно е страхотен вентил.
БРАВО: Мислил ли си някога да станеш професионален спортист?
ТЕЙЛЪР: Да, има такова желание. Но после се запалих по актьорската професия. Прекъснах карате турнирите, за да мога да се концентрирам изцяло върху актьорската кариера. Още когато бях на седем, си мечтаех за кариера в Холивуд.
БРАВО: Как успя?
ТЕЙЛЪР: Търсеха хлапета, които тренират карате, за един рекламен клип. С родителите ми пропътувахме дългия път, повече от 3000 километра, от Гранд Рапидс, до Лос Анджелис, за да участвам в кастинга. Не получих ролята, но от този момент беше ясно - трябва да стана актьор.
БРАВО: 3000 километра? Какво казаха родителите ти?
ТЕЙЛЪР: Изцяло ме подкрепиха. Вечно ще съм им благодарен за това. Непрекъснато летяха с мен от Мичиган до Калифорния, за да участвам в кастинги и да се снимам във филми. Заради мен, когато станах на 10, се преместихме в Лос Анджелис.
БРАВО: Ходиш ли още на училище?
ТЕЙЛЪР: Завърших девети клас в съвсем обикновено училище. Оттогава уча с частен учител и карам онлайн курсове. В момента кариерата е по-важна от училището. Бела се нуждае от Джейкъб! (Смее се.)
БРАВО: А в личния ти живот има ли Бела?
ТЕЙЛЪР: Не, сам съм. Имаше няколко момичета, които означаваха много за мен, но в момента нямам приятелка. Което не означава, че в събота вечер седя в стаята си сам. (Усмихва се игриво.) Непрекъснато излизам, но в момента в живота ми няма място за сериозна връзка. За мен всичко се върти около "Здрач".
Другото няма да го пиша То е как описва Стефани Майър първата среща на Бела и Джейкъб във втората част Иначе в следващия брой ще има плакат на Джейкъб. И ще има "Звездите за Едуард и Бела"Астрологията е наука, която разкрива много тайни. Възможно ли е магията в книгите на Стефани Майър да е толкова голяма, че хороскопите на Едуард и Бела да им вещаят истинско щастие, ако двамата съществуваха в реалния живот? А дали взаимоотношенията между актьорите, играещи техните роли, биха могли да са повече от приятелски? БРАВО се зае да провери! Очаквай в следващия брой астроанализ на хороскопите на Едуард и Бела, от една страна, и Робърт и Кристен, от друга!