- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиер Дюкан
Добре,а ти за да кажеш толкова рязко,че е неефективна знаеш ли на какъв принцип действа,чела ли си книгата,изпробвала ли си самата диета,знаеш ли тайната на това отслабване и къде е замисъла на Пиер Дюкан,а чувала ли си мнения и виждала ли си хора,които са свалили дори 20кг?АЗ СЪМ!Няма някой ,който да я е спазвал стриктно и да е нямал ефект никакъв.Недей да изказваш такива мнения,ако не си компетентна по темата и не си информирана достатъчно за смисъла й.Първоначално написано от SoFarSoG00d
А за долното момиче,което е писало,че 3 месеца не се ядат плодове и зеленчуци не е вярно.Точно най-късно на седмия ден от диетата започват да се ядат зеленчуците.Разбирам,че наистина не сте чели книгата и не сте наясно за тая диета изобщо.Нека да не се изместваме от темата и да я превръщаме в тема "Диети" нека да си е "Диетата на Пиер Дюкан" и да пишат хора,които са я изпробвали и са чели книгата.Това е замисъла.
Замисъла е ,че в организма ти има запаси от всичко друго освен не и от протеини.И ако за определен период ти доставяш само протеини на организма той,за да си набави въглехидратите,ти топи мазнините,в които се съдържат тези въглехидрати.И не се гладува,защото няма ограничение на количеството храна което можеш да хапваш.Наясно ли сте с това.А с това,че тази диета помага не само за теглото а и за кожата ноктите и косата?Защо трябва да сте негативно настроени без да сте пробвали
И последно макар че вече попрекалих с дължината на мнението си ще ви кажа че на книгата пише с грапави буквички "Бестселър".Това значи,че нещо е стимулирало доста хора да си я купят.Нали се сещате
А дали ще е ефективна, защото аз много обичам месо и преди редовно ядях по 2кг на ден, и сега ако продължа да ям по толкова незнам дали ще има ефектиначе това по колкото си искаш да ядеш ми звучи доста обещаващо
![]()
Охх незнам сега се премерих и о ужас 49кг!Еми та аз бях толкова в началото на режима!В ударния 47 после като добавих зеленчуците станах за 10 дни 48 и сега след като минах в 3тия 49 все качвам по кг...За каво по дяволите се мъчих толкова много 2-3 седмици ми се сториха като векове само и само да си ги кача ПАК!!!!!!!!Хора какво да правя да я продължа ли?Та аз съм уж на задържанече какво да задържам като съм си била винаги толкова кг???!!!Искам да я спра тази диета не си струва мъчението то си е същото като преди си ядях каквото искам и си бях същите кг за какво да я спазвам,ама ме е стах като я спра сега да не надебелея![]()
.Айде моля за мненийца че незнам вече какво да правяяяя
![]()
![]()
![]()
За зеленчуците знам, виж ми горния пост. Но плодовете идват по-късничко все пак.Първоначално написано от SiSsKkAa
Имах предвид, че като цяло идва пролетта ии диети без тези неща са направо луди начинания!Иначе съм на мнение, че диетата на Пиер Дюкан е добра.
shqlala не знам защо се е получили така при теб. Да не би да си трупала прекалено много калории? ( по мое мнение 49 кила са си хипер малко кила и не ти трябва да сваляш - е зависи колко си висока де)
Абе ако генетично ти е заложено да пълнееш-спасение няма,може там временно да се свали някойкилограм,ама после също се връща...
колко време трае идн етап
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
извинявай,но недей да говориш наизуст ти казах,ако не си чела книгата.Спазваш ли всичко стриктно вклучително и последните два етапа,които са точно за запазване на теглото,не се връщат.Първоначално написано от SoFarSoG00d
За информация аз съм на третия ден от първия етап и съм -3кг и ако това не е задоволително...
За момичето,което пита дали може да се яде месо може ДА ,но само телешко и пилешко чисто месо.
Който е решил да я започва най-добре да си купи книгата.10 лева е но си заслужава,защото в интернет пише големи глупости,а книгата ще ви отговори на всички въпроси.Всичко е обеснено прекалено подробно,макар че по принцип пълнея от всяко нещо,което сложа в устата си.
shalqlqq спазва ли всичко стриктно.Отпускала ли си се да ядеш нещо непозволено,защото ако си се отпуснала трябва да я започнеш наново.По-слабите при тази диета смъкват по-бавно и по-мъчително,отколкото по-пълничките.
galu6a всеки етап трае различно според това колко имаш да сваляш.
Аз си вярвам в диетата спазвам си я стриктно и резултата е налице.
Не говоря наизуст.Аз нямам проблем с килограмите,но познавам доста хора,които имат,диети много,отслабване-Да,но пак казвам рано или късно килограмите се въщат,няма диета,която може да модифицира гените ти и не може цял живот да спазваш този режим,ще дойде момент,когато няма да спазваш тази диета и радоста със смъкването на килограмите ще бъде до там.Не искам да споря.....
kasidy нз колко калорийй съм натрупала ама нали уж тук не се броят е не съм ги и бройла иначе съм 165-6.Искам да отслабна с 2-3кг тоест да стана към 47 ии сега ме е пстрах да не напълнея ако я спра тая пуста диета.Вие как мислите има ли опасност да кача?Щото по принцип сега съм на 3ти етап ама какво да задържам като и в началото бях толкова
Ами според мен спреш ли я ще надебелееш дори.Почнеш ли я се спазват всички етапи .Има и момент на застой в килограмите,но изведнъж падат надолу.Според мен не трябва да я спираш.
SoFarSoG00d значи всички дебели хора според твоята логика ще си останат завинаги дебели и няма човек,който да е отслабнал ,да не е започнал да плюска като свиня,и да си е останал на същите килограми така ли?Не съм на същото мнение.С воля и ограничение на някой храни се постига много.Всичко е до желание и малко да вярваш в себе си и в това,че е възможно да смъкнеш проклетите килограми,които ти пречат на здравето и на самочувствието
Самата костна структура не позволява дълготрайно задържане на килограмите,не казвам,че всички дебели хора ще останат дебели,може би ще смъкнат до ниво закръглени,но никога слаби,това е истината,фактите са факти и не може да бъдат променени.
аз съм съгласна и с двете има някой хора които сама им структира е така кокала им е по галям и неможеш да го смалеш ,но има някои хора ,които са просто дебели от мн ядене и те могат наистина да отстладнат стига да искатПървоначално написано от SiSsKkAa
![]()
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
По-глупаво мнение до момента в темата не бях чел!Първоначално написано от SoFarSoG00d
Точно това исках да кажа,че ако не ти е такава структурата,а просто си папкал повече е възможно да си отслабнеш.А в книгата пише и за тези,които са предразположени към надебеляване и за тези които са надебеляли от много ядене и за тези които по време на бременността са станали дебелички.Всички е обеснено адски подробно и е желателно ако започвап диетата да прочетеш първо книжката.
I don't care.Първоначално написано от lcl
Образовай се малко,после ме апострофирай,за да твърдя подобно нещо,следователно не говоря небивалици,а имам необходимата информация и доказателства.
Аз съм се образовал на тези тема достатъчно много. Образованията ми сигурно са колкото има цялото ти семейство.
Отношение бели, червени мускулни влакна, междуклетъчни отпадъци, шлаки, натрупани мазнини - това не играе ли роля според теб... Едната костна структура не определя колко може да свали човек.
Има диети, при които се ползват белтъчините от мускулите като източник на енергия. Това позволява мускулите да намаляват обема си. Ето ти най-прост пример, за нещо което не е повлияно от костната структура
"Може би ще смъкнат до ниво закръглени,но никога слаби" - Това си е строго индивидуално. Възможно е да отслабнат до степен "нормално телосложение".
Ти си слаба едва ли си изпитвала "удоволствието" да си по-пълничък човек,така че според мен наистина приказваш пълни небивалици.С желание и воля пак казвам се постига целта.
Има т.нар дефектен ген-на затлъстяването,който може да бъде в летаргия,но може пък да се активизира в определени периоди,зависи от синтеза и на лептина,който ако е нарушен се започва със затлъстяване.Да не говорим за промяна в хиподинамиката и среса.Първоначално написано от lcl
Калориите си имат значение. Целта на Дюкан е да приемаш дневната си дажба в пълноценни храни, а не един чипс и един шоколад. По принцип 1600 калории в пържоли, яйца, мляко и зеленчуци трудно няма да те заситят. Не знам от какво се е получило наддаването при тебПървоначално написано от shalqlqq
Ако вече си убедена, че този режим не е за теб премини на някакви салатки, захрани се иии чак тогава почвай пак да сваляш. АКо пък не - мини пак на първи режим - карай го докато свалиш един - два килограма, мини на втори - внимавай с калориите ии не би трябвало да имаш проблеми, успехчета
П.С Сега видях, че си висока 165-6. Ако питаш мен , не сваляй повече, само ще си забуташ метаболизма. Тези ти килограми са перфектни ( ехх де да можех и аз да тежа толкова ... ) Ако не харесваш нещо в себе си - спорт![]()
Тази диета не е за подрастващи! Информираите се преди да започвате каквото и да е билоВие здравето си за какво го имате
![]()
Еми явно вече стигна до извода, че не костната структура е ключоваПървоначално написано от SoFarSoG00d
"Промяна в хиподинамиката" - не разбрах какво имаш предвид с това. Моля да ми обясниш.
Не е нужно да ползваш същото меню каквото е написано в книгата. Аз например си правя на тефлонов тиган: слагаш две яйца, някакво месо( може да си сложиш от пилешка капула малко, мове също и пуешка плешка или някакъв телешки салам) и слагаш малко лук (ако си любител на лука де :P ) и го бъркаш няколко минути, става н вкусно
. Може да си направиш и пилешка супа, само че с мн малко сол и никакво олио
![]()
Добро утро.. И аз това обяснявам.Първоначално написано от UnBelievable
Има рискове да, но пак е по-добре от Японско чудо, "лечебен" глад и не знам си какви други измишльотини. Гледам, че си си сложила лентичка с килограмите - според теб как е хубаво да се отслабва? ( като изключим разпространения режим : без хляб и сладко , който изглежда тези момичета са изключили като възможност )Първоначално написано от UnBelievable
Ми хиподинамика е обездвижване,в смисъл,че ако човек води заседнал начин на живот -пълнее,само диетата няма да реши проблема, а минимум 2 часа спорт дневноПървоначално написано от lcl