- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиер Дюкан
Ако е имала бъбречна недостатъчност, алергии, сериозни заболявания, не е пиела достатъчно вода, направила е повече от 10 дена ударен етап или не е слушала тялото си - нормалноПървоначално написано от galu6a
![]()
И аз от утре започвам! Целта ми е да сваля 5кг. Искам да попитам в този случай колко време трябва да продължи ударния период?
или пък е била малка, тази диета НЕ е за тинейджъри, пише го в книгата!Първоначално написано от galu6a
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
Имаш малко килограми за сваляне така,че 5 дена са напълно достатъчни най-много 7.Недей повечеПървоначално написано от Loshotia
Сиска недей такива съвети дава моля ти се. 5 дена са й даже много. Пък така и така след 5-тия ден рядко се сваля.Първоначално написано от SiSsKkAa
Времетраене на УДАРНИЯ ЕТАП: определя се от това колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
… в книгата Дюкан пише, цитирам: “Протал започва с мощен старт чрез ударния период, който трае според случая от 2 до 7 дни.” - стр. 43
и още: “Средната продължителност на ударния режим е 5 дни. …… Тя е най-подходяща за най-желаното отслабване - между 10 и 20 кг. …..”
“За отслабване, по-малко от 10 кг.: за подобна не толкова амбициозна цел най-добрата продължителност на ударния период е от 3 дни, след които може без усилие да се премине към следващата фаза.”
“За отслабване, по-малко от 5 кг. Когато искаме да избегнем твърде бързото начало, 1 ударен ден е достатъчен.”
При подчертан обезитет. В случаите, когато желаното отслабване е повече от 20 кг. или когато пациентът многократно и неуспешно се е подлагал на диета, ударната фаза, след консултация с лекар, да се увеличи на 7, дори на 10 дни, при изрично условие да се пие вода непрекъснато.” - стр. 78
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.
Този режим каквото и да си говорим е ФАКТ че не е за всеки и че тябва да се подхожда изключително внимателно. Слушайте тялото си. Ако почне да ви става лошо, да ви се гади, да ви се вие свят постоянно и по принцип ако не се чувствате добре - спрете! С организма шега не бива.
Лошотийке аз ти казах и в скайп за останалите фази и можеш да ме питаш и там и тук за разни неща![]()
Не ми казвай какви съвети да и давам.И не е вярно,че след 5-я ден спираш да смъкваш.Минах го тоя период знам как е.Казах,че може да си го кара 5 дена,а за 7-те и казах,че може по принцип,но тя има да сваля малко така че няма смисъл.Чети по-хубаво.Само да ти кажа,че не е вярно това,че след 5-я ден спираш да сваляш.Напротив точно до 10-я ден свалих доста.Но то 10 дена е за хора,които имат да свалят повечко.
^А ти колко имаш да сваляш?![]()
Хора, кажете ми какво представлява 3-тия режим! За 1-ви разбрах (само мляко, месо и яйца), за 2-ри също (мляко, месо, яйца + зеленчуци), за 4-ти също (избира се един ден от седмицата през който се ядат само месо, яйца и мляко), но за 3-тия етап нищичко не разбрах и моля да ми бъде обяснено като за бавноравиващисе. Мерси предварително!!![]()
Първоначално написано от tedsSs
ЗаповядайЧети внимателно и ако нещо не разбереш - питай!
УДАРЕН ЕТАП: ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по–чисти (с малко мазнини), толкова по–добре. Това са: меса (пилешко, говеждо, телешко - рибица и котлет, конско, заешко), риба (всякакви видове), морски дарове (миди, скариди, омари, рулца от раци) яйца, млечни (обезмаслени – кисело мляко 0,1 %, прясно мляко 0,1 % – до 250 гр. на ден, извара), постна шунка (мазнини между 2 и 4 %). Пълният списък е даден по–долу.
Времетраене на УДАРНИЯ ЕТАП: определя се от това колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
… в книгата Дюкан пише, цитирам: “Протал започва с мощен старт чрез ударния период, който трае според случая от 2 до 7 дни.” - стр. 43
и още: “Средната продължителност на ударния режим е 5 дни. …… Тя е най-подходяща за най-желаното отслабване - между 10 и 20 кг. …..”
“За отслабване, по-малко от 10 кг.: за подобна не толкова амбициозна цел най-добрата продължителност на ударния период е от 3 дни, след които може без усилие да се премине към следващата фаза.”
“За отслабване, по-малко от 5 кг. Когато искаме да избегнем твърде бързото начало, 1 ударен ден е достатъчен.”
При подчертан обезитет. В случаите, когато желаното отслабване е повече от 20 кг. или когато пациентът многократно и неуспешно се е подлагал на диета, ударната фаза, след консултация с лекар, да се увеличи на 7, дори на 10 дни, при изрично условие да се пие вода непрекъснато.” - стр. 78
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.
СМЕСЕН ЕТАП: достигане на желано тегло
Редуват се: няколко дни на белтъчини (протеини) със зеленчуци - ПЗ, с няколко дни само на белтъчини (протеини) – П.
Белтъчините са от списъка.
Зеленчукът може да е всякакъв - краставици, марули, броколи, зелен фасул, домати, репички, брюкселско зелепраз лук, гъби, керевиз, карфиол, чушки, зеле, спанак, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него. Морковите и цвеклото също са позволени, но не често и по малко.
Времетраене: ДО ДОСТИГАНЕ НА ЖЕЛАНОТО ТЕГЛО. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5 или 4/3. Ако има по–малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица (10 дни). Има периоди на задържане (над 10 дни без намаление в теглото. Вижте секцията Често задавани въпроси).
ТРЕТИ ЕТАП: запазване на постигнатото тегло
По 10 дни за всеки свален килограм - всичко разрешено в ПЗ дни + 2 пъти седмично по:
1) 1 порция нишестени храни: макарони, кускус, булгур, качамак, жито (порцията е по 200 гр.); леща (150 гр.), ориз и картофи (по 125 гр. в порция)
2) Плодове: по 1 порция дневно, без банани, грозде, череши.
3) 2 филии пълнозърнест хляб на ден
4) 40 гр. кашкавал.
5) 2 галавечери седмично - ядеш всичко, което поискаш, но само на едно ядене дневно (препоръчително е на вечеря).
6) Протеинов четвъртък - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Може и свинско НЕТЛЪСТО печено, агнешко и всякаква шунка.
Внимание!!!!
- Всяка втора диета се проваля през първите три месеца след постигането на желаното тегло!
- Дюканският режим - също, ако не се спази до край.
ЧЕТВЪРТИ ЕТАП: окончателна стабилизация
Включване на всички храни. По един ден седмично задължително само на най-чисти протеини (в книгата е обяснено подборно как да се подберат най-чистите протеини). 3 с. л. овесени трици всеки ден. Трае до края на живота.
SiSsKkAa казвам да не даваш СЪВЕТИ защото може да подведеш някой и да си докара проблеми. Ти си правила 10 дни на своя отговорност така че си готова а поемеш последствията ако има такива.
Лошотия иска да свали ПО-МАЛКО от 10кг а Дюкан за този случай препоръчва 3 дена. За 10-20кг оптималния варянт са 5 ударни дни и само при овече от 25 може да се увеличат до 10 и то след консултция с лекар. Автора сам го е казал а като доктор все нещо ще знае нали такаМисълта ми беше не да не споделяш личния си опит но да не даваш погрешни (според книгата) съвети защото някой който не я е чел може да си докара проблеми. Ти все пак си я прочела, знаеш той какво препоръчва, съобразила си дали искаш да рискуваш и си го направила.
Аз също мисля да направя 7 ударни въпреки че нямам 20кг за сваляне но не съветвам никой да действа така просто защото не искам да нося аз отговорност ако при него се объркат нещата.
Пиша това,което пише в книгата.За по-малко от 10кг ударен период 3 дена,за по-малко от 5 кг ударен период 1 ден.За 20 и повече кг ударния период е 7-10 дена(след консултация с лекар).Не съм поела на своя отговорност да спазвам 10 дена.Правя всичко стриктно както го пише.От хора,които имат вече доста голям ефект от тази диета разбрах,че няма проблеми от 7 дена да си го направя 10 дена ударния и така и направих.В никакъв случай не й казвам да спазва 10 дена за нейните 5кг.Това е изключено.
Сандри, мерси, че ме запали- сега правя един сладкиш с яйца, трици, какао и извара![]()
какав е тоя ударен етап какво ядеж в него![]()
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
УДАРЕН ЕТАП: ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по–чисти (с малко мазнини), толкова по–добре. Това са: меса (пилешко, говеждо, телешко - рибица и котлет, конско, заешко), риба (всякакви видове), морски дарове (миди, скариди, омари, рулца от раци) яйца, млечни (обезмаслени – кисело мляко 0,1 %, прясно мляко 0,1 % – до 250 гр. на ден, извара), постна шунка (мазнини между 2 и 4 %). Пълният списък е даден по–долу.
Мааааалко по- нагоре го пише.
Аз имам два въпроса: може ли да се ползва соев сос( ако намеря такъв без захар) и може ли да се правят от тея десертите на доктор йоткер- малинов, ванилов крем?
На миналата или по-миналата страница дадох 2 сайта. В първия ще намериш информация за режимаПървоначално написано от galu6a
Ама да ти кажа честно според мен ти си си перфектна и като кг и като визия така че не мисля че ти трябва отслабване
![]()
Лошотийке моля моля![]()
Соев сос можеш да ползваш ама полека защото все пак освен че е със захар е и доста солен.![]()
За десертите не мисля че стават... Провери в съдържанието какво пише и прецени. И не забравяй че има ограничение при прясното мляко 125мл ако не се лъжа.
Момичета не забравяйте витамините защото са си важни! Аз съм ис купила разтворим мултивитамин на който пише че е без захар![]()
десертите не стават първите два етапа.колкото до соевия сос също неможе.Има си в книгата рецепти за сосовете,които стават и има и начина на приготвяне
Ето какво намерих за соевия сос
http://dukanskirecepti.wordpress.com...1%D0%BE%D1%81/
Всеки сам преценява дали иска да рискува. Според мен обаче не би било кой знае колко фатално. Киселите краставички и лука все пак са зеленчуци но могат да се ползват в минимални количества като подправка през дните само на протеини.
Наминавам да ви кажа да се пазите много с тази диета. В никакъв случай повече от 3-5 ударни дни и много вода. Моя позната отслабна 20 кг, но си загуби бъбрека. Толкова протеини си е жива отрова за организма. Да не говорим, че ако не спазваш цял живот 4-ти етап, всичко ще ти се върне, че и отгоре. това не е диета, а начин на живот. Имам книгата, правих диетата миналата година, ефект имаше на кг, но не и на см(поне не особено), но ми беше толкова лошо, че...Ако сте под 20 години изобщо в никакъв случай не правете тази диета. Имате още да растете и се нуждаете от витамини, мазнини и въглехидрати...Пазете си здравето.
Важно: Диетата е за затлъстели хора, които имат над 20 кг за сваляне и не могат по друг начин да го направят. За 5 кг изобщо не си струва и дори Дюкан не я препоръчва.
За по-малко от месец свалих 5 кг с друга балансирана диета, но смъкнах изключително много на сантиметри. Направо си е живо престъпление да се лишавате от плодове и зеленчуци на тази възраст.
SiSsKkAa, прочети колко е здравословно да отслабваш, за да не се върнат кг. Повече от 2 кг месечно не трябва. И аз съм била на Дюкан. За 3 дни бях -4...спрях я, защото ми беше зле и кг си върнах точно за 1 седмица. Да не говорим колко зле се отразява подобно отслабване на кожата. Първия месец може да отслабнеш 4-5 кг, но после повече от 2 на месец не ТРЯБВА!
Не разбирам и защо да не пишат хора, които са против. Аз съм против, въпреки, че бях запалена, пробвах и така зле не съм се чувствала. Рязко отслабване казваш на 9 кг за 20 дни, а не е рязко 4 кг за 5 така ли? Не е само защото аз съм на друга диета. Дори не съм писала каква е тя и не съм правила реклама. Който желае може да му я препоръчам. Мога да кажа, че миналата година с Дюкан бях 3-4 кг по-слаба от сега, но сега си нося дрехи, които не съм обличала нито тогава, нито преди 4 години. Вмъкнах се в дрехи, които носех когато бях под 50 кг. сега съм точно 55...Почнах от 60 при ръст 166. Имаше една мацка, която при същия ръст е на диета, за да стане 47 кила. Ехо, момиче. Минимумът за този ръст е 53 кг. Под тях не е здравословно. Да не говорим, че сега моментално 2-3 кг ще си заминат...топло е, пие с повече вода, има повече зеленчуци. Яжте балансирано, а не на такива драстични и вредни диети! И да, виждала съм много отслабнали хора след Дюкан. Няма да казвам каква кожа и какви нокти имат......ужас е!
kasidy, с това мислене, че е смешно да си носиш нормална храна на училище ще сте все дебели. Нали виждам какво има в лафката-нищо нормално и здравословно. Аз съм учителка и си нося. Нося си мляко, нося си моркови, задушени зеленчуци, утре ще си нося консерва риба. Е, ям си в учителската стая и грам не ми пука. Миналата година също си носих храна. Не е смешно. даже е похвално, че се опитваш да се храниш здравословно. С тия баници, чипсове и снаксове като станете на 25 има много да сваляте. Иначе знам, че много се подиграват децата. но вместо да го правят по-добре да се поучат и да мислят за здравето си. И мен ме гледаха странно като ядох портокал и ябълка по коридорите докато съм дежурна и? Голяма работа. Грам не ми пука.
П.С. Кой ще ми чете дългия пост...
П.С.2 Книгата ли се е сменила за 1 година, но през втория етап не се ли редуват дни с въглехидрати и дни без? Е, тоя момент всъщност е важния. Втория етап не се спазва 1-2 седмици, а да кажем 2-3 месеца. Нека да са 2. На 10 дни имаш минимум 3 с протеини. За 60 дни това са 18 дни с чисти протеини!!!! Плюс поне 5 в началото. Близо месец вие не приемате никакъв въглехидрат, организмът започва да се самоизяжда. за това слабеете...
Понеже стана дълъг поста ми да питам пак, ако някой реши да не чете
Книгата ли се е сменила за 1 година, но през втория етап не се ли редуват дни с въглехидрати и дни без? Е, тоя момент всъщност е важния. Втория етап не се спазва 1-2 седмици, а да кажем 2-3 месеца. Нека да са 2. На 10 дни имаш минимум 3 с протеини. За 60 дни това са 18 дни с чисти протеини!!!! Плюс поне 5 в началото. Близо месец вие не приемате никакъв въглехидрат, организмът започва да се самоизяжда. за това слабеете...
Да, организмът "изяжда" телесните мазнини, защото мускулите се изграждат от белтъчини. Кое толкова те дразни?
За НВД чувала ли си ? Ми то е почти същото. 10-15% въглехидрати всеки ден или 40-50 през 7 на всеки 10 дена и 3 без, разликата не е толкова фрапираща.
Тая твоя позната ми звучи да си е изгубила бъбрека от тъпота повече, отколкото от диетата...
Въобще ФАКТ е, че най- резултатните 'диети' са НВД и Пиер Дюкан, които всъщност са хранителни режими спазвани от стотици хора в този момент в БГ и сигурно хиляди из европа/света.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Става въпрос за жена на 40 години и отгоре, а не за девойка. Аз лично с 3 ударни дни бях като пребита и ми се гадеше. Предпочитах да не ям, отколкото да ям месо или риба без зеленчук. Вие си решавате. Просто казвам, че диетата има много отрицателни страни. За 20+ кг си струва да опиташ, но за 5 е просто безсмислено да си тровиш така организма. При НВД се ядат въглехидрати, малко но се ядат. Ядат се и мазнини, а тук ги няма. На тази възраст само да спрете junk food-a, намалите хляба, пиците, закуските и прочие, пиете много течности и се храните 5 пъти на ден, ще сте слаби и стройни. Нали виждам какво ядат тийновете-закуски, снаксове, брускети, чипс, вафли, шоколади, кроасани....нищо полезно, калорично, но безполезно. Смеят се, че си взело момичета мляко...Аз пък им се смея, че всяко междучасие нагъват гореспоменатите храни. Сега са млади, метаболизма е ок, но като станат на 30-40 и нагоре ще има да си патят. Миналата година само защото замених закуските на лекции с мляко с мюсли, махнах хляба и пърженото и намалих сладкото до минимум свалих 7-8 кг за 2 месеца.
Кремче аз за това казах който се чувства зле да спре. Пак повтарям че режима не е за всеки.
Много хора обаче са се излекували от високо кръвно, кожни заболявания и други хронични болести. Жив пример съм аз дето hardball да потвърди колко пъти се инхалирах за 8 дена въпреки че въздуха беше влажен при нея и се чувствах значително по-добре от по принцип. На Дюкан съм вече 7-ми ден и нямам нито една астматична криза! Такова нещо не ми се е случвало от години! А през септември ми казаха че имам много тежка форма на астма и ще трябва да взимам инхалатро с кортизон и какви ли не други силни работи през целия си живот по 2 пъти на ден![]()
Всеки си открива сам за себе си как му е най-добре. Аз лично месо почти не ядях а за яйца да не говорим. Мислех че ще ми е гадно обаче изобщо не е така! Чувствам се пълна с енергия и съм в страшно добро настроение![]()
Най-важното при всеки един режим е да слушате тялото си. Запомнете го!
Щом ти действа добре.....аз с ниското по принцип кръвно бях направо ужас. Без сол...не мога на никоя диета. И сега си соля като невидяла. Просто казвам, че диетуващите тук сте млади и още растете. Да не говорим, че ти като те знам нямаш какво да сваляш, но и да имаш не е 20 кг. Може би просто не са ти били достатъчно протеините. Не се лишавайте от зеленчуци и плодове. Грехота е. Ако сте на 40 и сте 80 кила е ок, но за 50 килограмови 15 годишни си е живо престъпление.
krem4e ,явно не си ме разбрала.Говорих за друга диета,която спазвах преди и на която за 20 дни свалих 9кг,но се отказах понеже наистина започнах рязко да свалям,а не за тази на Пиер Дюкан.Незнам дали си чела книгата,но там е обеснено за кожата дали вреди или помага.Както и да е.Колкото до килограмите.Не ги свалям рязко в момента с тази диета.единствено първия етап свалих рязко 5кг сега някъде на седмица свалям по 1 кг,в което не виждам нещо опасно.Колкото до хората,които са против - аз не направих темата за или против тази диета,а я направих да пишат хора,които са я спазвали и как им е повлияло.Понеже я спазвам сега смятам до няколко дена да отида да си направя едни изследвания,за да видим вреди или помага и ще ви кажа после резултатите.Колкото до приятелката ти,която е на 40 години нали се сещаш,че при по-възрастните метаболизма не е същия както при един 20 годишен млад човек.Може би затова не й е повлияла добре диетата.За това,че диетата е за хора,които имат да смъкват доста.Тук вече съм съгласна.Ако имах да смъквам 5кг щях да ям плодове зеленчуци и щях да ги смъкна.Но аз имам да смъквам 20кг(е вече са 13 де) и мисля,че тази диета ще ми помогне.Според мен е предназначена за хора,които имат да смъкват 10-20кг.От случки,които са навредили не си вземам поука,защото всеки организъм е различен,затова ще си направя едни изследвания и ще видя.
Аз пък да ти кажа от солта се развалят бъбреците, затова човек с бъбречни проблеми не яде сол по 6-9 месеца...
Никой няма да си пати от Дюкан на 40, защото е едно сигурно решение ако я изпълниш цялата, ще си патят другите дето правят 100 диети без успех, като мен например.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!