- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиер Дюкан
Така първо да започна с извинение,ако има такава тема.Наистина търсих,но не открих точно това,което мен ме интересува.Въпроса ми е.
В момента чета книгата на Пиер Дюкан "Как да отслабнем завинаги"
и там има примерни менюта.Задължително ли е да ги спазвам точно както пише или просто мога да спазвам например както пише през ударния режим яйца риба и месо да си правя собствени рецептички,защото тези примерни менюта има неща в тях,които в магазините в България просто не съществуват.Нека да споделят мнения хора,които са чели книгата или са се подлагали или се подлагат на тази диета.Имате ли ефект.И как процедирате вие спазвате ли тези примерни менюта.
Примерните менюта са просто примерни не е задължително да ги спазваш.А за диетата амии аз бях 50кг исках да сваля 3 след 2 седмици свалих 2,но не ми се занимава повече (долипсваха ми плодовете) и от днес минавам наа 3тия етап за запазване на кг и ме е страх да не си ги върна тези кг не че са мн но са нещо за моето тегло....а я кажете кога мога да си направя гала вечерята ако днес ми е 1ви ден на 3ти етап?
Лично според мен точно сега не трябва да се отпускаш.Изчакай 3-4 дена и тогава и като чуеш "гала" не значи наистина да се натъпчиш до изнемогване.Повярвай ми,който е спазил 3-ти и 4-ти етап не е качил нито 100 гр.Аз започнах диетата именно защото видях резултатите върху доста хора,които бяха буквално "плондери".Днес ми е първи ден и мисля,че ще издържа(надявам се)
Еее далеч съм от мисълта да се натъпквам,но така ми се е дояло сладичко и затова питам кога мога да си напрая 1вата гала вечеря.А ти колко кг си сега и колко ще сваляш? :P
аз като бях на тази диета за заместител на сладкото си правех степче или с кисело или с прясно мляко и става мн вкусно плодово :P а пък и степчетата са sugar free и няма никви проблеми![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
a vurna li si kg (pinki )?
aз искам да сваля доста и мпрочетах книгата чух мнения от доста места и действа наистина,затова и го започнах
ами аз мн калпазанската постъпих, изключително тъпо... 2 месеца спазвах стриктно диетата и смъкнах 9-10кг и после започнах да си позволявам непозволени неща с 1 дума - провалих диетата на 2я режим и ми се върнаха някъде към половината кг, но мога да гарантирам, че с диета ще смъкнете колкото искате и ако спазите и 4те етапа няма да мръднете повечеСмея да го твърдя, защото познавам хора, като например госпожата ми по математика, смъкна сигурно 15-20кг и вече повече от година мина не е качила и 1 кг ! И още хора познавам, които са смъквали над 10кг с диетата и не са мръднали до ден днешен, но там е работата, че тр да се издържат и 4те етапа .. а аз просто не издържах и си патих
УСПЕХ на начинаещите! Ще стискам палци и ще се радвам да успеете!
![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Благодарим ти!
И аз чух доста добри мнения и видях резултати и затова и я започнах.Ще видим кантара след първия етап
след 1я етап ще си на -2кг задължително (а може и повече)Първоначално написано от SiSsKkAa
Ако имаш повечко за смъкване първите 5кг няма да разбереш кога ще са изчезнали
:P
Да.Имам повечко за смъкване.Дано да ги смъкна до края на май поне половината.Аз преди тази диета бях 3-4 дена на друга(моя си диета) и днес кантара беше килограм по-надолу.И ако след Ударния(първия етап) на диетата съм общо 6 надолу пак ще е голямо постижение.Само искам да попитам.Днес примерно си разделих една кофичка кисело мляко 0.1% на три и си го хапнах последната част следобяд и довечера смятам да си сваря две яйчица.Това добър вариант ли е за първия етап?
Само да питам дали съм разбрала правилно.
През първия етап се яде само месо, риба и млечни продукти + трици. Месото и рибата може да са варени или печени. Имаме право да ги смесваме.
Пие се само вода и чай.
Ядем колкото искаме от разрешените храни.
Без тестестени продукти, захар, мазнини, плодове, зеленуци, сокове, газирано.
През втория етап се ядат пак месо, риба и млечни продукти като прибавяме и зеленчуци (без грах, царевица, картофи, ориз, авокадо) и можем да ги смесваме (примерно риба + салата от домати и краставици).
Може да се ползват подправки и оцет.
Пие се вода и чай.
Има ли ограничения в количествата храна които се приемат?
Без тестени продукти, захр, мазнини, плодове, сокове, газирано.
През третия етап се включват постепенно и въглехидрати (какво значи "постепенно"?).
Има 2 гала вечери в седмицата.
1 ден в седмицата се ядат само протеини.
През останалите дни се яде като през втория етап ли?
Има ли забранени напитки или нещо такова?
Не съм чела книгата. Това е което разбрах от тема в друг форум която намерих в гугъл. Искам и аз да я почна но искам да съм сигурна че всичко съм разбрала....
![]()
slun4ice 1viq etap e taka-da.Mojesh da piesh gazirano no da e koka kola lait.Iii misq che nqma ogranichenia samo mlechnite produkti do 1 kg trqbva da sa na den t.e. 2 kofichki kiseo mlqko na den maks.Prez 3ti etap vkluchvash i plodove i 2 filiiki pulnozurnest hlqb i vuglehidrati znachi che primerno makaroni spageti razni takiva qdesh 2 puti sedmichno po okolo 200 grama.I ima i 4ti etap dojivotno zapazvane 1 put v sedmicata chetvurtuk primerno samo proteini.
SiSsKkAa ti zashto tolkova malko qdesh samo 1 kiselo nmlqko i 2 qica za cql den?!Nali ideqta tuk e da ne se gladuva.Az primerno qm po 2 kofichki kiselo mnlqko i pileshko qdqh v 1via etap i ot vreme na vreme riba i ne sum ostavala gladna a pak imashe efekt makar che q spazvah suvsem mako 2 3 sedmici no i kg-te sa mi malko tyrpenieto sushtoAaa i do sega da sum svalila za tova vreme pone 3-4 ako q spazvah s horata no imah pregreshenia chesto i si ostanah na 48kg no sq za 1 kg nqma da se vprqgam
Мисля и аз да се включа към вашата групичка ... обичам месото, но ми идва малко трудно да ям предимно месо, но ще се опитам, че балът ми чука на вратата :P :P :P стискайте ми палци и аз на вас ви стискам![]()
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
РЕЗЮМЕ НА УДАРНИЯ РЕЖИМ
През този период, чиято продължителност може да варира между един и десет дни, имате право да приемате всяка от осемте категории храни, изброени по-долу. От тези осем категории можете да консумирате колкото желаете, без никакво ограничение и по което и да е време на деня. Свободни сте и да смесвате храните.
Така че директивата е проста и не подлежи на обсъждане: всичко, фигуриращо в долния списък, ви принадлежи, останалото го забравете, като знаете, че в съвсем близко бъдеще то ще е изцяло на ваше разположение.
• Постни меса: телешко, говеждо, конско (с изключение на рибицата и котлетите на говеждото) на грил или печени без мазнина.
• Дреболии: телешки и говежди черен дроб, бъбреци и език (върхът), пилешки дробчета.
• Всякакви риби - тлъсти, постни, бели, сини, сурови или печени.
• Всички морски дарове (ракообразни и миди).
• Всички птици (с изключение на патицата) без кожата.
• Шунка олекотена, пуешки, пилешки и постни свински колбаси.
•Яйца.
• Обезмаслени млечни продукти.
• Литър и половина вода.
• Добавки: кафе, чай, билкови отвари, оцет, ароматични треви, подправки, корнишони, лимон (не като напитка), сол и горчица (умерено).
РЕЗЮМЕ НА СМЕСЕНИЯ РЕЖИМ
Запазвате всички разрешени през ударния режим продукти и добавяте следните сурови или варени зеленчуци, които можете да консумирате в неограничени количества по всяко време на деня и смесени по всякакъв начин: домати, краставици, репички, спанак, аспержи, праз, зелен фасул, зеле, гъби, целина, всякакви салати, включително ендивия, салатено цвекло, патладжани, тиквички, чушки, дори моркови и цвекло, но не на всяко ядене.
През цялата фаза на смесения режим редувате период на белтъчини с период на белтъчини и зеленчуци, докато постигнете заплануваното тегло.
това са първите 2 режимакойто иска цялат книга да ми пише на лична ще му я пратя
диетата се спазва стриктно, за да има резултатзапомнете го от батко си
аз свалих 11 кила преди година ама ся последните 2 месеца качих пак 3-4 и от утре пак минавам, за да ги изчистя![]()
колкото повече имате за сваляне, толкова по-лесно е!и наистина ако смятате, че няма да се справите, не се залавяйте, защото доста момичета от моето даскало свалиха и после си ги върнаха... шот са несериозни и лабилни
![]()
ако искате да свалите 2-3 кила... отивайте да бягате вместо да правите точно тази диета... защото честно казано не е много полезна за организма
Трябва да ви кажа ,че повечето неща,които изчетах в нет-а за тази диета бяха пълни глупости.Или си купете книгата(заслужава си 10лв) или вижте ей този сайт е най верен и ще получите отговор на въпросите си http://pier-diukan.hit.bg/
Само да ви кажа,че днес ми е втория ден от първия етап и се претеглих днес и съм 2кг по лекаИ аз не повярвах,затова няколко пъти се качих на кантара и все си показваше -2кг.Успех на тези,които са я започнали или ще я започват.Хубавото е че изобщо не се гладува,а когато усетиш глад можеш да си хапваш преспокойно позволените храни. Много съм доволна и си я продължавам.Но за да сте най-наясно си купете книгата всичко е описано адски подробно.Ще схванете смисъла на диетата.В нет-а не е обеснен този смисъл
Мерси на pinki че ми прати книгата![]()
SiSsKkAa извинявам се че отклоних така нещата от зададения от теб въпрос. Надявам се не се сърдиш![]()
Аз също ще я започна само че след една седмица защото утре заминавам на гости и няма как да стане![]()
Няма проблеми слънчице аз направих темата и за да питам и за да споделят хората всичко свързано с тази диета.Пожелавам ти успех и ще видиш,че не е изобщо трудно.Но прочети книгата поне до средата и така започни диетата,за да не сбъркаш нещо
Аз имам книжката ( и аз не знам от къде) чела съм я няколко пъти и съм доста запозната, даже пробвах да я правя, ама нещо този режим не е за мен - не мога без плодове. Една приятелка я прави обаче иии свали 13 килограма ( сега е в третия етап , свали тия килограми някъде за три месеца )
За газираното видях, че сте писали : В книгата даже се съветва да се приема кола лайт, за да не ви се дояде сладко ( имайте предвид, че има риск от падане на кръвната захар при този режим)
При първия етап както казахте се ядат нетлъсти меса, риба иии яйца ( не повече от две на ден - просто стават вредни ) ии нискомаслено мляко.
През втория етап се редуват дни с зеленчуци и дни с чисти протеини.
Третия етап продължава по 10 дни на всеки свален килограм от преди това ( внимавайте, че ако в този момент се откажете, всичките килограми се връщат ) иии така : )
Забравих да добавя, че поне първата седмица не е препоръчително много да се спортува, защото това намалява самия стимул ( ее или поне така твърди автора ) Имаа и някакви хитринки за "мързеливо" изграряне на калории , ако се интересувате мога да ги напиша.
Ако имате въпроси питайте нещо : )
Смятам,че диетата е неефективна и няма понятие 'Отслабнете завинаги',пробвай плодова диета.
Е то че няма диета завинаги, няма ... Всичко е до начина на мислене. То каквото и да правиш, ако след това почнеш да плюскаш като прасе няма да има значение.Първоначално написано от SoFarSoG00d
Аз съм на мнение, че трябва да се яде според сезона - ахах. Е примерно сега идва пролет, ще има по-голямо разнообразие на зеленчуци, плодовеНе си представям три месеца да не ям такива неща ... но то си зависи от човека. Щом момичетата са преценили, че диетата им се струва подходяща , няма лошо да я правят : ) Поне правят усилие да променят това,което не харесват
![]()
Ами имам доста познати,които са я спазвали и все едно не са били на диета,затова говоря така,е може и на някой да се е отразила добре,все пак всичко е напълно индивидуално,всеки има различен метаболизъм,но все пак това е моето мнение.
Хубаво мнение. Ще добавя нещо - диетите е подходящо да се правят с профилактично и лечебни цели. Като цяло всичко опира до нормалното хранене, а и движението също, от където именно идват проблемите при вас. А проблемите засягат не само килограмите, а и здравето ви като цяло.Първоначално написано от kasidy
Според мен диетата е нездравословна. Тя стресира, а и натоварва тялото - идва от ударния режим. Ако след това захранвате пак по начина, по които сте се хранили преди да правите диетата, допълнително ще се стресира. Не случайно и някои качват пак килограми.... За това трябва да се концентрирате НЕ върху диети, а да си изготвите едно нормално хранително меню. Гледах в темата за менютата, закуски от рода на вафли, солети, кроасани и подобни глупости.