- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиер Дюкан
Не е нужно сиренето да е 0,0% такова съществува ли ?!?!? Трябва да обезСОЛеноНакисвайте го във вода
Това е ... а относто месото, продават се бутчета пилешки и излизат евтинко, не е нужно да давате сума и пари за телешко ( ще се ошушкате яко
) :P
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Хич не се занимавайте!!! Бедна ви е фантазията колко дълбоко си увреждате бъбреците с това!!! Иначе има ефект,но струва ли си да си с увредени бъбреци?!
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
Днес попитах - не.не увисваПървоначално написано от Terorist
Колкото до бъбреците,затова се пие много вода за да не се увредят бъбреците,ама който не е чул книгата остава необразован по тая тема специално.Колкото до сиренето и мляко - не е вярно,че в БГ няма ИМА.Обезмаслено сирене в пакетчета има има и мляко 0.1% това са само оправдания като казваш,че няма за да не я започнеш.Има си всичко
Хаха е недейте да спорите дали има или няма в БГ защото аз така и така не съм там хахахаАз още не съм я почнала просто питах
![]()
Хах, аз преди като я започнах издържах почти седмица и ми се появиха онея бели черти по ноктите, които никога иначе не бях имала.![]()
Защо не съществува практиката да се ходи на диетолог, вместо след прочитането на 1-2 книги всеки да се мисли за експерт?
PROUD MEMBER OF THE PACK
Сега искам да помоля хората,които не знаят нищо за тази диета,хората,които са против нея или тези които предлагат диетолози или други диети просто да намерят друга тема за тези неща.Тук е за хора,които са се подлагали точно на тази диета и да си споделяме резултатите.А не за противоречиви мнения.Не разваляйте темата.Благодаря!!
Вчера се опитах да съм на протеини. (Ударния режим) Обаче не издържах и вечерта изядох парче пица. Днес закусих трици с кисело мляко 0,1%. към 11 хапнах малко пуешко пушено, а за обяд ядох бъркани яйца и риба тон.
Нещо обаче се чувствам много гладна.Какво мога да си взема в училище за да не ми е гладно?![]()
Ъъъ чудех се дали ще има някакъв ефект ако направя един Ударен режим за 4 дена и след това започна да се храня нормално, но без банани, картофи и така нататък ?! В смисъл, ще се получи ли йо-йо ефект?!![]()
Ии проблем ли е това, че съм на 14?! Ще ми навреди ли диетата?!
не не не ти няма да я спазваш тази диета! Избий си я от главатаПървоначално написано от XTREMEFREERIDE
![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Ами при подрастващите диетата е по-различна,ако си решил/а все пак да я спазваш си купи книгата защото там има информация точно как да се спазва при подрастващите.По-олекотен е режима и можеш да хапваш доста повече неща.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
Този режим наистина е страшно изпитание за училище. Една приятелка си носеше кисело мляко в даскало, ама мен ми се струва някакво ... хммм смешноПървоначално написано от XTREMEFREERIDE
![]()
А иначе, за да не се чувсваш гладна може да пробваш така: бъркани яйца за закуска, месо за обяд и мляко за вечеря - в училище : едно шише с вода иии дерзай
П.С Не съм сигурна, но пушеното пуешко май не е разрешено. Тази диета е стриктна към нещата, които може да се ядат, тъй че по-добре провери ако имаш книгата![]()
Никой ли не може да ми прати книгата ...![]()
Купи си я бе вярно,че е 10 лева,но си заслужава.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
аз знам ,че тази диета има лоши писледствия за организма по-добре яж здравословни и разделно отколкото някаква сторга диета+ спорт задължително ако искаш да имаш дълготраен ефект
![]()
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
1-во ако си чел/а книгата щеше да знаеш,че последствия има само за бъбреците,но ако пиеш по 2 литра вода на ден няма проблемиПървоначално написано от galu6a
2-ро диетата изобщо не е строга.Можеш да ядеш в неограничени количества позволените храни.Е ако на това му се вика строга диета....тогава бих се съгласила
И пак ви всяка диета малко или много ви стресира организма(ако това имате предвид под "опасна" така съм съгласна)
Но пак ви казвам не се водете само по слухове.Вече една седмица я спазвам стриктно и съм много жизнена,нито ми е станало лошо,нито съм повръщала и т.н.Чух и някакви неща за падане на коса и за чупене на нокти,напротив трябва да ви кажа,че по принцип ноктите ми растат ужасно бавно,но тук за седмица пораснаха толкова колкото щяха да ми пораснат за месец.Да не говорим,че така беше започнала да ми пада косата направо нямам думи.От няколко дена забелязвам че като я дръпна цялата имам 3 косъма най-много в ръката си след това.
Е ако на това му виката опасна диета..........и ако ми кажете,че е по опасна от лунната.....или от диетите на така компетентната Емилова,която преди години не можа да открие болест на една своя пациентка и щеше да я погуби.Едвам се спаси жената.
Просто пак ви казвам.Този,който е решил да започне диетата нека да си купи книгата и да си спазва стриктно всичко и резултати наистина има,чувствате се живи и се изморявате много по-бавно от преди.
Аз съм пртив въпросната диета, защото четах много негативни мнения за нея, а и една приятелка доста си изпати от тази диета. ЕТО И КАКВО ЧЕТАХ :
Повечето специалисти – диетолози се обединиха около тезата, че диетата на Дюкан е изключително опасна за здравето, защото:
Използването на белтъчините като основен енергиен източник е огромен стрес за организма.
Небалансираното хранене, при което е нарушено съотношението белтъчини, мазнини и въглехидрати, забавя обмяната на веществата.
Черният дроб се уврежда от отпадъчните вещества, с които е претоварен от диетата на Дюкан. Ударният прием на протеини затруднява дейността също на сърцето и бъбреците.
Известни са чести прояви на: запек, лош дъх, подуване на стомаха, лесна уморяемост, лоша концентрация, безсъние и т.н.
Повишават се стойностите на кръвното налягане, холестеролът и 3-глицеридите.
Разрушава естественото pH на организма и извлича калция от костите.
Диетата на Дюкан е особено опасна за здравето при наличие на сърдечносъдови, чернодробни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания.
Възможни са кожни проблеми (обриви, сухота и лющене) и косопад.
При спиране на последния етап от диетата на Дюкан се получава значително връщане на свалените килограми.
Аз се чудя дали някои хора мислят с главата си или само знаят да повтарят слухове като папагали.![]()
Ударния период е 5 (!!!) дена! Ако 5 дена ядеш само месо и млечни продукти няма как да си увредиш организма. След това започваш да ядеш и зеленчуци. Кое му е нездравословното на пилешко месо със салата? Ако някой ми го обясни ще ви повярвам че диетата е опасна.
Освен това се пие много вода тоест не можеш да си увредиш бъбреците. Пък и е позволено да пиеш кола лайт тоест няма да се чувстваш уморен или нещо такова. Да не забравяме и че след само няколко седмици имаш право да ядеш каквото си поискаш в 2 дни от седмицата което е напълно достатъчно. Това че познатите ви не са спазвали режима както трябва и не са пиели достатъчно вода си е техен проблем а не на Пиер Дюкан.
ЕДИТ: И да добавя че майка ми вече от 6 дена спазва режима и каза че е супер доволна и нито се чувства отпаднала нито гладна.
Спиране на режима НЯМА съответно няма и възвръщане на килограмите. Точно там е идеята че това ти става начин на животПървоначално написано от foreverr
![]()
Не искам да ви се бъркам в разговора, но по-добре да пиете само вода отколкото Coka-Cola Light...
А дали диетата е вредна или не ще разберат тези която я спазват най-малко след месец.
PROUD MEMBER OF THE PACK
каквото и да прави и да струва майчето ти ако спазва диетата както трябва 12 кг ще ги опатка за 2 месецаПървоначално написано от t1n4e7o
Ударния да си остане 5 дена, останалото зависи от следващата стъпка :P
Напълно съм съгласна с мнението на това момиче.Наистина,ако слушате всички слухове трябва досега да сте умряли.Кажете ми един пример някой да е умрял от пиле и кисело мляко.Направо нямам думи.Стига с тея слухове.Досега като чувам всеки,който спазва диетата няма оплаквания.Просто се пие повечко вода и ходиш по-често до тоалетната.Първоначално написано от slun4ice
Хора стига сте се карали дали е полезна или не тази диета. Най-малкото замислете се малко със собствените си глави, не копирайте това което са казали ( или поне се твърди, че са казали ) еди кои си. Цялата тази работа е рекламен трик - не го ли разбрахте!? То в нета пише, че и еди кви си диетолози препоръчвали еди какви си хапчета , ама това значи ли че са полезни!? Аман от умни глави.
Диетата, както и всички други, се отразява по-някакъв начин на тялото, но не е толкова вредна: ако се пие вода, ако се следи все пак кръвната захар и тн. , няма да ви стане нищо. Колко хора са я правили все пак. А и това да си с примерно 15 кила отгоре мисля че е по-вредно от това да не хапваш седмица зеленчуци. Иначе а обяснете ми какво лошо има в това да ядеш мляко и месо? Че то ние всъщност това трябва да ядем, а не чипсове и вафли. Така че, стига по темата. Щом момичетата са решили да я правят тази диета, да я правят. Все пак темата е за обмен на информация относно самия режим на Дюкан, а не за мненията на "диетолозите"
( Общо взето мнението ми се покрива с това на slun4ice, ама просто се изнервих на хилядата безмислени глупости)