Става въпрос за жена на 40 години и отгоре, а не за девойка. Аз лично с 3 ударни дни бях като пребита и ми се гадеше. Предпочитах да не ям, отколкото да ям месо или риба без зеленчук. Вие си решавате. Просто казвам, че диетата има много отрицателни страни. За 20+ кг си струва да опиташ, но за 5 е просто безсмислено да си тровиш така организма. При НВД се ядат въглехидрати, малко но се ядат. Ядат се и мазнини, а тук ги няма. На тази възраст само да спрете junk food-a, намалите хляба, пиците, закуските и прочие, пиете много течности и се храните 5 пъти на ден, ще сте слаби и стройни. Нали виждам какво ядат тийновете-закуски, снаксове, брускети, чипс, вафли, шоколади, кроасани....нищо полезно, калорично, но безполезно. Смеят се, че си взело момичета мляко...Аз пък им се смея, че всяко междучасие нагъват гореспоменатите храни. Сега са млади, метаболизма е ок, но като станат на 30-40 и нагоре ще има да си патят. Миналата година само защото замених закуските на лекции с мляко с мюсли, махнах хляба и пърженото и намалих сладкото до минимум свалих 7-8 кг за 2 месеца.