.
Отговор в тема
Страница 7 от 22 ПървиПърви ... 3456789101117 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 543
    Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    hardball напълно съм съгласна.Аз преди имах камъни в бъбреците,цистит и ми бяха казали изобщо да избягвам солта.А също така имам проблем с ниското кръвно,но не съм чувала да трябва да се яде сол за ниско кръвно.По-скоро сладко,кола или кафе,но сега на диетата изпивам на ден едно кафенце и нямам проблеми с кръвното.

Мега фен
    Град
    София
    Също така айрянчето вдига кръвното, да знаете

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Пия по 4-5 литра вода на ден. Просто без сол не мога-не ми е вкусно и кръвното ми пада...абе ужас.

SiSsKkAa, пиша го като човек, който Е спазвал диетата и е чел книгата 2 пъти от кора до кора. Сега тя е в сестра ми де, но ако трябва още утре ще я взема, за да сравним за една книга ли говорим. С диетата на Търмънд и тази, която пазя в момента се чувствам много по-добре, свалям по-плавно, но си личи най-вече на сантиметри. С Дюкан загубих за седмица общо 5 кг някъде, но не издържах без плод, без сладко, не издържах по цели дни да не ям зеленчук, поне салтки, доматки, спанак...Пазих я края на май, но дойде РД на кака, после моя и.....нещата се отнесоха. Може би за хора, които не обичат плодове и зеленчуци е ок. Аз мога да не ям месото покрай салатата, но нея ще изям първа. За тялото ми беше мъка. Гадеше ми се, повръщах, болеше ме кръста, кожата ми (за около 2-3 седмици говорим) започна да се лющи, появи се бялото под ноктите. При майка ми и сестра ми(3-те я правихме заедно, за да се стимулираме една друга) ефектът беше идентичен. не можех да отида по голяма нужда по 3-4 дни, а по принцип си ходя 1 път дневно. Чувствах се като натровена от това. Сега ходя до 00-те всеки божи ден и червата ми изобщо не са лениви, даже напротив. Говоря от опит, а не защото имам нещо против човека и диетата му. Пак казвам-вие си правете каквото знаете-то си е за вас. Това, което ще спазвам от нея и сега, когато приключа диетата която правя е 4-тия етап. И аз се бях вманиачила и не исках да чуя нищо против. Но като видях колко зле бях тогава и колко заредена и силна съм сега...не мога да си кривя душата. И аз ядях мляко със степче, и аз пиех кола лайт, и аз си правех пастет от риба тон и извара, и аз си вземах от обезсоленото и обзмаслено сирене...минала съм този път преди близо година. Бих го повторила само, ако стана над 80 кг и не съм бременна.

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Също така айрянчето вдига кръвното, да знаете
    Това правя и аз за вдигане на кръвно. Но айран с много сол, за да задържа течностите.

А защо течностите трябва да се задържат.Не трябва ли напротив - да се освобождават.Виж според мен няма как на една диетата да не се лишаваш от нещо,да не ти липсва нещо,да няма малко или много странични ефекти и хранителни ограничения(все пак затова се нарича диета),но стига да е в границите на нормалното.Дори и да не си на диета има дни,в които просто не се чувстваш добре.Първите дни от една диета винаги са по-труднички,но свикнеш ли започва да става лесничко

Просто не ти е харесала диетата и вече ебати опозицията правиш на всички, дето я правят и са доволни.
    Една 40 годишна жена с проблеми с бъбреците няма работа да почва КАКВАТО И ДА Е диета без да се консултира с лекар. На другите (мнозинството) не имс е получават проблеми, защо ли.
    За ниско кръвно не бих ти препоръчала да пресоляваш, проблемът не се решава точно така. Натрият не е много полезен, напротив, коремът ти задържа вода точно защото не е и това е защитна реакция.
    Плодовете вдигат кръвната захар, покачва се инсулинът, понеже са бързи въглехидрати ги използваш на момента и след двайсетина минути си гладен и в лошо настроение, защото ти пада изведнъж кръвната захар (след като рязко си си покачил инсулина). Ако си свикнала да поемаш често бързи захари е възможно да развиеш "sugar addiction" - настроението ти се повлиява от количеството въглехидрати, които поемаш, след като хапнеш нещо богато на захари се чувстваш прекрасно, съответно като не ядеш 3 дена си направо в депресия. Истината е, че Дюкан е по- скоро с тенденция да реши този проблем и да прекъсне тази зависимост, защото изгражда и поддържа нови хранителни навици.
    Продължаваме: пиеш 4-5 литра вода на ден, това обезсмисля приема на толкова сол, ако наистина го правиш заради кръвното.
    И в крайна сметка дори да се абстрахираме от всичко това- на теб диетата просто не ти действа, за други работи чудесно, кое не разбираш?

+ Това не само 40 годишната жена, а и ти е трябвало да идеш 1-во на лекар преди диетата щом имаш здравословни проблеми.На адашката проблемът не е пряко повлиян от това, как се храни, така че да има причина да се влоши, но човек с хипотония трябва да се консултира.

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Град
    Свищов
    hardball, пия вода защото съм жадна. Ям солено, защото иначе не ми е вкусно...Сестра ми е абсолютно същата и има нормално кръвно. Просто ако не ям сол(а аз с по-малко течности от това не мога да мина) ми причернява. И все пак аз имам сърдечно-съдови проблеми. бъбреците ми са пушка и никога не съм се оплаквала от тях. Само докато бях на Дюкан. Жената не е имала проблеми с бъбреците, а такива са се появили. Когато и аз бях вманиачена питах моя приятелка, която следва медицина защо казват, че диетата не е полезна и защо не се чувствам добре, а като натровена. Причината я разбрах. Без въглехидрати просто не се живее, а за да се усвоят толкова протеини се напрягат органите(най-вече бъбреците неимоверно). Да, може би си е индивидуално, но у дома бяхме 3 и другите 2 нямат проблеми със сърцето...еднакъв ефект. не става въпрос за първите дни(там се издържа и само дето имаш метален вкус в устата), става въпрос след 1-2 седмици на 2-ра фаза. Въпреки, че аз бях с 2 белтъчни от 10 дни и 3 ударни. колко от вас отидоха на лекар преди да я почнат? на колко направиха изследвания? Аз също не съм ходила. И на тази диета ми беше много тежко отначало. Най-вече защото последното ми ядене е в 19, а към 23 огладнявам зверски, защото организмът ми свиква да яде през 2-3 часа. Само първия ден ми беше лошо и разбрах, че всъщност съм сбъркала старта. И дори да махнем другите неща на страна какво правите с изхождането? Абсурдно е да се ходи често, ако не пиеш парафиново олио, ленено семе или не ползваш слабителни. Ако карам на естествената перисталтика 2 ходения седмично. И това не е при мен. Това и Дюкан си го пише като ефект, това е при ВСИЧКИ били на тази диета. не знам за вас, но престояването на каквато и да е храна в храносмилателната ми система толкова дълго време ме разболява.

Вижте Дюкан си е казал човека.Втората фаза е най-добре да се прави 5/5 дена,за да има баланс.Водата се пие и за да освободи течностите и за да те засища.Човека го е написал - водата също засища

Град
    Свищов
    С 5 на 5 щях съвсем да замина...водата не ме засища. Колкото повече дни само с белтъчини, толкова по-лошо за бъбреците...
    Пия много вода и кисна през 30 мин във тоалетната...Както казах да са ми живи и здрави бъбреците, че не ме оставиха.
    Сиска, само се пази мацка да не стане някой проблем. Хубаво е да си слаба, но още по-хубаво е да си здрава.

hardball, вчера ми беше разтоварващ ден...2 кг портокали за целия ден. Тази сутрин като станах се насилих да ям, защото трябва. Изобщо не бях гладна. Да, с ябълки огладнявам, както и с краставици. за това наблягам на цитруси и домати...
    П.С. не съм против диетата по принцип. Против съм да я прилагате, защото искате да се разделите с 5 кила. Против съм, ако сте под 20-25 годишни. Против съм да се прилага от подрастващи, които имат нужда от витамини, въглехидрати и мазнини. Ако бяхме в бг-мама 1 думичка нямаше да напиша. раждали зрели жени...трудно свалят. но ние сме в тийн проблем. На тийновете им трябва разнообразна храна, плод задължително поне 1 всеки ден, салати, растителни мазнини.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Е аз съм на почти 20 и имам доста повече от 5кг да свалям
    С ходенето до 00 нямам проблеми. Всеки ден си ям тричките и през ден прибавям ленено семе и всичко е ок за сега. Ако по-нататък има проблеми може да се пие зелен чай (забравих какъв беше) но не често естествено или да се направи клизма

Иначе и аз смятам че ако е за 5кг и то в тази възраст няма особено голям смисъл. То тия килограми ги сваляш само като спреш хляба и се пораздвижиш малко.

По принцип салата никога не соля и изобщо в нас сол почти не слагаме така че нямам проблем да ям безсолно.

Като ми се прияде сладко си правя извара с кисело мляко и малко подсладител и става като кремче. Освен това пия кола лайт (не в количества естествено) и смуча бонбонки без захар. Ама аз и по сладкото не си падам особено така че и липсата на шоколад не ми пречи.

Абе мисля че си открих моя режим и супер много се радвам. През ударния етап кантара показваше -4кг за 5 дни. Днес ми е втори ден на протеини и зеленчуци но съм решила да се претегля чак след 10 дена за да не се разочаровам ако има задържане.

Това е от мен.

Има хиляди диети и режими и всеки трябва да намери подходящия за него

Град
    Свищов
    В крайна сметка си е това...Тъкмо на време за топлото влязох във форма

Мега фен
    Град
    София
    Eй! Защо оставихте темата да умре?

Аз съм втори ден на втория етап и ми е много готино само да кажа. Малко ми е странно като чета по колко са отслабвали през първия, а аз свалих само едно кило

Град
    Германия
    Лошотийке споко. И 1кг не е зле. Все пак ти нямаш много да сваляш
    Аз днес приклювам със зеленчуците и от утре пак само на протеини. Нямам идея колко (и дали изобщо) съм свалила защото чак след 5 дена ще се претегля. Доколкото знам през дните ПЗ има задържане така и така...
    Иначе се чувствам отлично! Вече повече от седмица не съм получавал астматична криза, главоболие нямам (а по принцип всеки 2 дена трябва да прибягвам до хапчета защото от малка си имам проблемим с главоболите), чувствам се сита и изобщо всичко ми е наред
    Пия витамини и минерали и съм супер енергична макар че съм чела че първите седмица-две може да ти е отпаднало...
    Това от мен за сега

има ли някой който е отслабнал с тази диета и после си е върнал кг, според мен, след като отслабнеш нали трябва и да се поддържаш и ще трябва пак на тоя принцип да се храниш за да не си върнеш килограмите,
    но не толкова строго един вид, тези които искат да бъдат слаби цял живот трябва да са цял живот на диета или да си поставят ограничения, иначе..........
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от colymoly
    има ли някой който е отслабнал с тази диета и после си е върнал кг, според мен, след като отслабнеш нали трябва и да се поддържаш и ще трябва пак на тоя принцип да се храниш за да не си върнеш килограмите,
    но не толкова строго един вид, тези които искат да бъдат слаби цял живот трябва да са цял живот на диета или да си поставят ограничения, иначе..........
    Има и такива които си връщат килцата. Идеята на режима е да те научи да се контролираш малко поне. Не можеш да очакваш че ще се тъпчеш както преди с шоколади и сладоледи всеки ден и един протеинов четвъртък ще оправи нещата. Въпроса е че повечето след като отслабнат започват повече да се харесват, обичат и им харесва да се грижат за тялото си. Освен това вече знаят че дори да качат 2-3кг могат да ги свалят като направят няколко протеинови дни или няколко седмици смесен етап.
    Важно е също преди да се почне режима да се направи калкулатора на Дюкан за да видиш дали целта която си поставяш е реалистична. Примерно ако калкулатора ти даде 56кг но ти станеш 52 много вероятно е през трета фаза да качиш до 56 и да останеш там. Просто е ужасно трудно да се задържат по-малко от показаните килограми

да така е, щом видиш резултатите, се осъзнаваш и се поддържаш, аз въпреки че не съм свалила кой знае колко пак си карам режима без сладко, газирано и т.н, лошото е, че не виждам резултаи, някой ми казват, че не е както преди, но е супер малко разликата, един вид не би трябвало да имам мотивация да продължа, но аз си карам по мойта пък квото стане

Град
    Германия
    Но ти си на друг режим а не на Дюкан така ли? Май това разбрах...

да не съм на Дюкан, защото само това ми липсва, няма да мога да ходя от виене на свят

Мега фен
    Град
    София
    Абе имам въпрос: нали може да се пие кола лайт- защо? защото няма захар ли? Ако е така, по тая логика може да се пие и Aspasia?

Повече от фен Аватара на nellllly
    пий кола лайт, но не прекалявай (вс пак е газирана) аз свалих доста с този режим на хранене и съм доволна. промених изцяло начина си на хранене...
    It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
    http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/

Град
    Германия
    colymoly на мен и на майка ми не ни е било зле през нито един ден от започване на режима. При другите доколкото знам неразположението е макс 2-3 дни докато свикне организма

Loshotia можеш да пиеш всякакви газирани неща (това Аспасия не го знам какво е) стига да са без захар. Единствената причина по която е препоръчително да не се прекалява е защото е само химия. За аспартама се носи слух че е канцерогенен. Аз лично гледам да се огранича до половин литър ама някои дни не пия изобщо а някои дни пия повече... Зависи. Аз открих че ми убива апетита което е супер защото напоследък много стрес ми се насъбра а аз в стресови ситуации имам ужасния навик да ям в количества! Та просто си прецени колко искаш да пиеш. Има някои които изобщо не я пият ама аз обичам кола пък така и така в днешно време почти всичко е канцерогенно така че...
    Освен това колата е допълнително натоварване за бъбреците така че не прави грешките да си я приспадаш към поетите течности.

nellllly честито! Значи все пак не е толкова страшно щом има и оцелели след режима хахахах

Град
    Свищов
    slun4ice, какъв е този калкулатор? Все пак да знам колко ми е оптималното тегло. От седмица съм на 55 и не съм мръднала надолу(половин кг ако се брои). Имам чувството, че това ми е оптималното тегло...Въпреки, че вчера по магазините пак се отчаях...тия дрехи са за кукли, заклевам се. Нямаше нищо по-голямо от 42-ри номер. Едва намерих дрехи 44-та мярка или М...ужас.

П.С. Намерих го! по него трябва да съм 56 кг...

Супер фен Аватара на PIF
    като ви чета мненията
    почвам и аз да се замислям сериозно
    така и така сме ваканцията
    дали да не се присъединя и аз към вас
    Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    slun4ice, какъв е този калкулатор? Все пак да знам колко ми е оптималното тегло. От седмица съм на 55 и не съм мръднала надолу(половин кг ако се брои). Имам чувството, че това ми е оптималното тегло...Въпреки, че вчера по магазините пак се отчаях...тия дрехи са за кукли, заклевам се. Нямаше нищо по-голямо от 42-ри номер. Едва намерих дрехи 44-та мярка или М...ужас.

П.С. Намерих го! по него трябва да съм 56 кг...
    Епа значи си си перфектна. За размера не се притеснявай. В БГ имам чувството че си правят гавра. Сестра ми носи 38 а в България едвам си намира дрехи

Ето калкулатора за тези които не са го открили

Калкулатор на Дюкан
    http://www.livredemonpoids.com/

След като отворите сайта, трябва да натиснете бутона Votre poids d'avenir.
    Следват 12 въпроса:
    1. Метрична система
    2. Сегашно тегло
    3. Желано тегло
    4. Максимално достигано тегло
    5. Минимално достигано тегло
    6. Най-продължително запазено тегло без особени усилия
    7. Прилагани режими: никакви; няколко; многобройни
    8. Ръст (см)
    9. Възраст
    10. Наследственост (съществува ли в семейството ви тенденция към напълняване): никаква; средна;силно изразена
    11. Костна система (обхванете лявата китка с палеца и показалеца на дясната ръка). Пръстите ви се: застъпват; докосват; не се докосват
    12. Пол
    13. Брой бременности: 0 - 7
    След това натискате бутона Calculer и се появява цифрата на вашето бъдещо тегло.

PIF това не е краткотрайна диета а режим на хранене който трябва да спазваш до края на живота си. Не е само за ваканцията защото ако не го приложиш правилно ще си върнеш свалените кг Пък и ако имаш под 10 да сваляш според мен изобщо не си заслужава да почнеш...

Супер фен Аватара на PIF
    знам, запозната съм много добре.
    в нас я има книжката, изчела съм я

целта ми е да сваля най-много 7 кг
    просто в момента не се чувствам добре така.
    Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си