- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиер Дюкан
Да ви се похваля аз съм -10кг и съм на някой места и -10см.Много съм доволна и продължавам стриктно да я спазвам.Глад не съм почувствала вече месец и нещо
Aз не се предавам, ядосвам се че ме е ударила паузата в свалянето,ама ще си продължа още няколко дена в ударен режим. 1 седмица без 1 ден съм вече и се ядосвам, че съм свалила само 2-3 кг, а ми трябваха 5.
За вталяване си я правя и ми се яде шоколад много...хляб също, да не говорим,че ми мирише на козунак отвсякъде, но няма как... Ако сега се предада ще кача всичко наново, а даже може и повече да надебелея...
Та така...и упражнения правя..последните 3 дни не съм свалила нито един килограм... в грамовете...един ден 57,3 един ден 57,8 , после пак 57,2... не знам какво ми става, ма се инати много мойто тяло
Иначе ми казаха, че съм се повталила,ама искам да го видя на кантара...![]()
е, Великден е, и аз прегреших леко, хапнах си две хапки козунак, няма и цяло парче дори, но продължавам, каквото стане. Не мисля, че е фатално, нито при теб, нито при менПървоначално написано от t1n4e7o
![]()
Мен това ме уплаши![]()
Знайте също, че и най-малкото отклонение, най-малкото прекрачване на границата, колкото и незначително да ви се струва, действа като игла, пробождаща балон.
Отклонението може да изглежда маловажно, но то ще ви лиши от свободата да консумирате колкото желаете.
Заради някакво минимално количество ще сте изгубили достъпа до едно ценно качество и ще сте принудени през дадения ден да се занимавате с досадно броене на калории и да се ограничавате, докато ядете.
Накратко, девизът е прост и не подлежи на обсъждане: всичко, изброено в списъка, е ваше и изцяло ваше; онова, което го няма в списъка, не е ваше, забравете го за малко - в най-скоро време всички храни отново ще ви принадлежат.
Не се притеснявайте за застоя.Аз съм в страшно голям застой,свалям ги в момента ужасно бавно,но точно в този момент не трябва да се отказваме.Успех на всички.Няма лошо да прегрешавате щом ви се яде,но това мъничко забавя темповете на отслабването.И някои казаха,че съм вманиачена.Не съм,но просто при мен спешно трябва да ги сваля доста килограми,затова съм толкова стриктна.
Сиска, не бих казала, че си вманиачена. По-скоро със страхотна воля
При мен е по-скоро инат. Макар че днес с тия козунаци се поизложих, но поне сега не ми е така нервно и съм наново мотивирана. Дано започна пак да свалям скоро, че този застой![]()
Сексита, тегли се най-много 2-3 пъти седмично. Иначе теглото ти ще варира от количество поети течности, храна, ходене до тоалетната и прочие. През 3 дни е най-удачно, гола, следобед. Кантарът на 1 и също място всеки път, защото и това има значение. Явно си с електронна везна. тя дава толеранс от 1 кг при теглене. Става въпрос за: теглиш се, слизаш и се качваш пак. Разликата може да е до килограм. по-добре в това отношение е механичния кантар. пак на 3 дни се мери и с метъра. И аз имах застой(с друга диета бях) на кг, но на см свалях. От 2 седмици нищо не спазвам, а на см още намалявам. Кг си стоят непокътнати, при все, че имаше 2 седмици празници и много ядене.
SiSsKkAa спешно свалените кг много спешно се връщат после. Вече писах за лишенията на психологическо ниво. За 2 седмици без ограничение в храната не съм качила НИЩО, а на см още намалявам в талията и бедрата. но аз не свалих килограмите спешно, а бавно и спокойно, без да се тормозя, че съм яла шоколад, наденица или вафла.
79 см ми е корема като слагам сантиметъра на пъпа и съм 57.2... 2 пъти се мерих днес...не мърдам.
Ще си пиша тук...за да се следя..
Иначе ми дойде и вероятно може да задържам течности и да не слабея тия дни
А и вече съм 1 седмица на диетата и почвам зеленчуците.
Сисе, аз и без това имам най- много 4-5 още да сваля така че не се притеснявам кои знае колко. Просто искам да си го изкарам до край, за да няма връщане на теглото. Хапнала съм козунак или курабийки, но смело с рогата напред и продължавам, защото наистина ако прекъснеш и се връща и това е кофтито. А аз наистина се радвам за теб че си свалила цели 10 кг от Дюкан. Аз свалих и аз 10, но не само от него, а от хиляди други глупости и диети и кво ли още неПървоначално написано от SiSsKkAa
![]()
Благодаря ти,че поне ти ме разбираш.Първоначално написано от vanilla
Успех момичета!
Мисля, че всеки, който е прочел книгата, те разбира. То си е ясно казано... или прави нещата, както трябва, или недей. Половинчатите работи ... на половина стават.Първоначално написано от SiSsKkAa
Абе да попитам и аз,тая диета изглежда интересна но при мен проблемът е следният ... телосложението ми е малко странно нормална съм си навсякъде,но имам корем ...та въпросът ми е ако я започна ще отслабвам навсякъде или..???С диетата мисля да правя и упражнения,но ако заедно с корема ми отслабне и задникът ми,който не е много голям както и краката и ръцете и т.н. няма да приличам на нищо...Какво да правя...само коремни преси ли помагат в слуая?Или някой да е чувал за диета или по - скоро хранителен режим който намалява качването на килограми точно в тази коремна област?
![]()
В твоя случай явно няма нужда от сваляне на много килограми, а просто от стягане в областта на корема. По-добре забрави за сладкото и тестото и не се тормози с диети. И прави упражнения за корема, вкл. коремни преси, вдигания на краката. Мисля че това ще ти е достатъчно.Първоначално написано от BoCupycake
Здравейте и от мен !![]()
От една седмица търся трици... и най-накрая намерих, но пшенични. В книгата пише,че трябва да са овесени.Та искам да попитам пшеничените ще ми вършат ли работа и каква въобще е разликата между двата вида![]()
И още нещо... гледах някъде рецепти за някакви кремчета, в които пишеше,че се ползват и от кремовете на Д-р Йоткер. Знаете ли нещо по този въпрос![]()
ПП: За катък 7% масленост много ли е, а като търсих какао под 10 % няма, т.е да не се използва какао ли?
![]()
Първоначално написано от aDuHka
Абе момиче, кви 7%, кви 5 леваНискомаслено значи, че ВСИЧКИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ трябва да са 0.1% !!!
Пшеничните трици не са овесени трици и не можеш да ги заместиш с тях! Ето ги:
http://biozona.eu/images/sierra/oat_002.jpg
http://biozona.eu/images/sierra/oat_001.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/...A280_SH20_.jpg
Във всеки по- голям магазин ги има- Кауфланд, Билла, Чочко, Метро, Пикадили....
И по- добре оглеждай добре рецептите и продуктите които ползваш дали фигурират в списъка с позволените! Аз само какао обикновено си позволявам и то много рядко и по малко, но ако искаш по- добър ефект трябва да караш без него...
Ами значи, вчера взех да чета какво пише по различните видове катъци и на един пишеше 32 %, а на друг 7% иии реших,че за катък 7 % означават нискомаслено, но както и да е не купих никакъв
От какаото също имаше 1000 вида, изчетох и тяхното съдържание, най-малко с 10 % масленост има и реших да видя и вие какво ще кажете... Но след като не са умесни,ще карам и без тях
![]()
Благодаря за отговора![]()
момичета вчера за първи път от месец и половина се изкуших и хапнах 3-4 хапки пица,но не съжалявам,заслужавам си ги след повече от месец.дано да не се отрази на кантара,апък други изкушения скоро няма да има да се надяваме :P
всъщност искам да ви попитам нещо момичета тъй като вие сте на по-строга диета тези изкушения и грехове да си хапнем нещо сладко дали пречат кой знае колкоаз не съм на Дюкан, но от 2 месеца спрях всичко вредно и ненужно, ям супер малко и никога не съм гладна, чувствам се също толкова добре както и преди, но вчера огладнях(за пръв път от много време насам) и си купих едно малко шоколадче което съдържа 197 калории и после естествено ми тежеше на съвестта
по рпинцип не съм привърженик на сладкото, обичам кисели храни, но ето, че взех да ги заобичвам
обаче повече няма да се повтори
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
вече съвсем се обърках, гледах едно видео където един диетолог казва,че ако се храним 1 път на ден ще напълнеем каквото и да ядем, а ако язждаме 5 килограма храна на ден сме щели да свалим 1 килограм за деня, стига яденето да съдържа мазнини, белтъчини, въглехидрати, тоя сигурно е луд аз 5 килограма ям за повече от месецлудост корема ми ще върви 30 см пред мен
абсурди....
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Абе,colymoly,не се вманиачавай толкова! 197 калории не са толкова много.Само с един час танци например можеш да ги изгориш.Така че,успокой топката малко!![]()
Това за 5-те кг храна е вярно. Причината е в това как действа нашето тяло. Когато постоянно го зареждаш с храна, то си "мисли", че няма как да остане гладно, ползва си каквото трябва и другото-изхвърля. А и да ти кажа 4-5 кг минават през устата ти на ден. Не само под формата на храна, а и на течности. Ако обаче ядеш рядко и малко тялото се "чуди" кога пак ще му дадеш храна и за да е сигурно, че ще има енергия трупа запас, а от това, което си изяла усвоява ВСИЧКО!
Да, храната трябва да е балансирана. Дюкан не е такава диета, защото те лишава от мазнини и ограничава въглехидратите в определени дни. Съотношението въглехидрати:белтъчини:маз нини трябва да е 4:1:1. Между другото при поемане на храна се синтезират ензими за усвояване и на 3-те вида и ако не поемеш поне малко от 3-те....не е добре.
Иначе аз бях на Байкова 38 дни(толкова са отключващата, същинската и заключващата диета). Почти нямаше ден без някакво прегрешение. Свалих си 6 кг и вече 20 дни по-късно не съм върнала иш грам, а си ям всякаква храна! Дребните прегрешения не те оттегчават и ти пречат после да им се нахвърлиш като невидял. Прегрешавай, а ако нещо те тревожи-разходи се половин час, направи някое упражнение...
Недиетичната храна стимулира метаболизма. Дори и Дюкан позволява в 3-ти етап 2 вечери да ядеш от всичко. Освен, че после не те изкушава храната, другата причина е стрес за метаболизма. Разбира се не говорим за прекаляване. До 2 хапки е казала Бриджит Бърдо.