- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Анти-фен тема на Здрач
(П)Едуардо ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nice![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
боже,божеПървоначално написано от KpucmuHa
![]()
![]()
вие тоя човек го съсипахте
![]()
![]()
първо бил пияница после незнам си кво и ся (П)Едуардо
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
П.С.Между другото тва ме изкефи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако обичаш да вземеш да ни освободиш от присъствието си в тази тема! Като на малоумен ти обясних на предната страница, че този когото си поправила не е неграмотен и няма въобще никаква граматическа грешка в мнението му. Като не си успяла и това да схванеш не знам вече как по-деликатно да ти обясня, че се излагаш и като слагаш повече "Първоначално написано от Gretii95
", мнението ти няма да изглежда по-смислено.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Евала...Първоначално написано от DesireToFire
![]()
Не съм такава за каквато ме мислиш... но какво от това, нали съм си АЗ !!!
SuM 41_WalkIng DiSaSteR =]
Ако искам,ще напуснаПървоначално написано от DesireToFire
![]()
![]()
не си ми никаква за да ми казваш
^+
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Гретии95 защо не си завреш една люта чушка отзад и да помислиш върху нещата от живота без в органичената ти глава да витае Едудърт!
заври си ти люта чушка в гъзаПървоначално написано от GracelessIsDumb
![]()
Здрач е най-голяма комерсиална простотия през последните години. Книгите нямат никаква художествена стойност, а филмите са направени, за да привличат аудитория от разглезени тийнове.
Първо, характера на момичето в Здрач е просто напълно изпразен. Тя не се развива като герой и е просто отчаяно от живота момиче в гимназията, което изпитва несигурност, страх да взема решения и т.н. Все неща и чувства, през които минава всеки през пубертета. Именно това е идеята, да се покаже един абсолютно празен и глупав образ на момиче в пубертета, с което без да прави много мозъчни усилия може да се идентифицира всяко едно отчаяно момиче от 13 до 17 годишна възраст. И да започне да си фантазира да бъде с момче с перфектно тяло като Едуард, което да я въвлича в приключения.
Другият герой, Едуард, пък е всичко, което едно момиче от пубертета може да си фантазира за един мъж - силно хиперболизирано. В книгата десетки пъти се повтаря колко перфектно лице има, какви мускули, какви очи, като се стигне и до дрехите и косата му. Превъплащение на Аполон или гола древногръцка статуя, пред която момичето, което гледа филма или чете книгата да превъзнася и въздиша защо не е истински.
И се показва абсурда как този Аполон, който освен това е безсмъртен и е вампир, се влюбва в едно вресливо, глупаво, отчаяно и лигаво момиче от гимназията. Лигаво момиче, фенка на вампири искащо да прави секс с вампира с перфектно тяло.
Отвратителна тийн драма с главен герой несигурно момиче, неизживяло пубертета, което е статичен характер, не можещ да се развие повече от това да бъде просто вресливо фенче на вампири.
Хари Потър е 100 пъти по-добър от тази простотия Здрач. Само заблудени тийнове, които се превъзнасят от поп-идоли може да харесват такава боза.
Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.
Аман от философи. Като е такава "голяма комерсиална простотия" (Първоначално написано от godframedme
) нямаше нужда да й отделяш толкова много време,за да напишеш това изпълнено с дълбок смисъл мнение. ^^
"A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."
Имаше нужда, защото не само е тъпо, а има крайно-негативно влияние върху хората, които го четат/гледат.
Има толкова много хубави филми и книги, които могат да те накарат да мислиш и да провокираш мозъка си или да научаваш полезни неща, а не да си пасивен наблюдател/консуматор, какъвто си ако четеш/гледаш неща от типа на Здрач.
Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.
^^ Хубаво,бе. За някои хора "Здрач" пък е много стойностна литература. Всеки сам преценява какво да чете и какво не. Щом книгата е обявена за бестселър,значи е оценявана от много души. Не е казано,че ще прочетат само нея и няма да пипват други книги .. Въпросът е,че понякога хората искат да си починат от книгите,които те навеждат на размисъл за живота и да прочетат нещо по леко,отпускащо .. Затова и "Здрач" е предимно четена от тинейджърите,макар че и много възрастни хора я харесват. А това,ако не се лъжа е тинейджърски форум и следователно ще се намерят много нейни фенове .. А анти-феновете.. Нямаше смисъл да си правите специална тема за злобеене дори,но както и да е. Спирам да пиша вече.![]()
"A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."
Здрач е толкова стойностна литература, колкото и Андреа е стойностна музика. Просто е повърхностно.
^Хаха съгласна съм с теб!![]()
SoStarstruck, това че е обявена за бестселър не я прави добра. Нивото на автора е толкова ниско, че не знам как са се навили да я издадат.![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
EEeee.... пък евала на godframedmeПървоначално написано от godframedme
Браво, написаното от нея/него си е цялата истина за Здрач![]()
И за Хари Потър също съм напълно съгласна.... Браво !
Само ми е интересно какво ще каже за образа на ДжаспърЩото актьорът наистина гледа, както е описано "все едно нещо го боли" и само като го видя и се спуквам да се хиля
Просто ми е интересно как ще го опише
![]()
Не съм такава за каквато ме мислиш... но какво от това, нали съм си АЗ !!!
SuM 41_WalkIng DiSaSteR =]
Има и още за героите, което може да се спомене.
Това Бела е най-жалкият образ в литературата, който съм срещала скоро. Слаба, неуверена, неуравновесена. Не може да съществува, ако около нея не се върти някой як мъжага, да я защитава. Това особено си проличава във втората книга. А Едуард на моменти е толкова противно обсебващ, че ми идеше да го прасна със собствената му книга. Джейкъб е някакъв темерут... Изобщо - слаби герои, много слаби.
И за да не си кривя душата, признавам, сагата ми хареса, увлекателна е, става за убиване на свободното време, но има толкова много слаби места, че е направо трагично. Държа да кажа, че прочетох и четирите книги на английски. Речникът на авторката е толкова беден, че непознатите ми думи свършиха още в средата на първата книга.
Умее да се пресъздава емоции, но начинът й на изразяване е еднообразен.
Освен това, третата книга е като изсмукана от пръстите, личи си, че е направена чисто с комерсиална цел. Четвъртата също донякъде ми досади. Може би беше най-добре да издаде онази "Forever Dawn", вместо изкуствено да я разбива на три други книги.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Джаспър пък и той гледа кат' г*з не можещ да се изсере.
Подкрепям godframedme и LadyDi![]()
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Мечтата на всяко момиче- красив, висок, със сини очи, хубаво и стегнато тяло...що тъпата Майер не опише дебел зубър, с жълти сополи, малък кур и черна мазна коса...?
щото Майер не е тъпа!За разлика от тебПървоначално написано от GracelessIsDumb
![]()
Ти да не си по-умна от мене? Като те гледам и чувство за хумор нямаш..Ебаси тъпото дете си, да знаеш...Ходи си във Фен-темата и престани да се правиш на много умна и готинаПървоначално написано от Gretii95
![]()
а ти престани да се мислиш за много важна,щото не си!!!Първоначално написано от GracelessIsDumb
![]()
![]()
![]()
Еми, феновете на Здрач да си направят фен тема (то даже май има) и да си седят там, лижейки сладкото дупенце на кака Стефка (Майер).
Ама нали като няма с кой да спорите и да се заяждата ви става скучно да превъзнасяте оная пасмина тъпанари и кифли![]()
![]()
"Времето лекува всичко, времето го отнася и накрая има само мрак. Понякога откриваме други в мрака и понякога отново ги губим" - С. Кинг
*
"Когато човек има цел, просто трябва да го прави и лошо, ако го боли" - С. Кинг
*
"...each new stage in life, each new level of maturity attained, also marks a kind of small death, the loss of a little person no less loved."