Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
Половината хора в темата даже не са чели книгите, за да изразят компетентно мнение по въпроса, така че не се впечатлявам много от няколкото прочетени страници. Това, че сте гледали филма, нищо не означава. Той си е некадърно направен, а книгите са нещо съвсем различно. Да, авторката е далеч от талантлив писател и няма някакъв стил в начина, по който е написала книгата. Да, вампирите и любовните истории с хепи-енда са клише. И какво? Поредицата все пак е завладяваща, въпреки всички причини да я мразим някои хора я обожаваме заради много неща - начина, по който са представени вампирите е нещо ново, показва ги не само като чудовища, а като същества със съществуващи чувства, любовта на Едуард и Бела, независимо колко е клиширана, е нещо, за което всеки мечтае и чрез описанията (и малко въображение) можеш да усетиш и преживееш сам (главната причина да се харесва почти само на момичета), чувствата в книгата напълно те завладяват и много, много други неща, които други хора са изброили по-добре от мен. Все пак мисля, че да не харесваш книгата може да бъде не само заради това, че самата книга е лоша, а защото не се припокрива с интересите ти - не на всеки му е интересно да чете за любов и вампири. За повечето хора това са отдавна изчерпани теми.
Много си права и мене мн ме дразнят хора дето не знаят нищо по дадена тема и пишат някви наизустени неща