Цитирай Първоначално написано от lipstik
Цитирай Първоначално написано от bishop
Цитирай Първоначално написано от puhen0to
пф тая тема пак ли се съживи от нищото....
знаете ли какво си мисля аз? мисля си че е време да напрвим нещо смислено в темата и да си проведем един хубав дебат.

пухчо, кажи ми. какво намираш в историята и с какво филмът и книгите ти направиха такова силно впечатление? какво ти харесва в тях?
На мен ми харесва начина по който Едуард обича Бела.Как я пази,как би направил всико за нея.Колко е мил е нежен с нея.Как не иска да я нарани.Колко силно я обича.А и самата история си е интересна.
частта с любофффтъъъъ някак си бих могъл да я приема. обаче тук идва проблемът с историята която в 90% от времето липсва, а в останалите 10% е блудкава и клиширана (дали не е като илиядата...). един добър критик би хванал една химиклака, би издраскал всичката баластра, би сбутал цялата история в 100 страници и би получил една сравнително поносима любовна книжка. (това е ако се абстрахираме от факта че повечето е плагиатствано от къде ли не). ще си призная, че не съм чел книгите, обаче след като в продължение на 2 часа във филма не се случи абсолютно нищо, просто не можах да се насиля да прочета още 500 (2000) страници, в които отново няма да се случи нищо. до тук с филма.
Когато една книга няма добро съдържание (история, сюжет), за д абъде тя стойностна, изказът и трябва да е на изключително високо ниво, да ти харесва начинът по който е написана. (тук просто не мога да пропусна д а спомена че всички които я четат я четат заради блудкавата история) Обаче всеки който е чел ми е казал че изказът не струва. трябва да се запитаме какво има тогава в книжките на майер, след като история и стил липсват.
последно, дразня се когато някое 13 годишно лапе, което в живота си друга книга не е прочело започва да се прехласва по прекрасната любоффф между едуард и бела, просто защото му липсва всякаква база за сравнение.

Оффтопик: ако толкин знаеше какво се случва, щеше да се обърне в гроба. същото се отнася и за оскар уайлд и компания.