- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Скайпа вреди
Г-жата ни по Български език ни накара да правим диктовка и се установи, че повечето от грешките са изключително тъпи. Ето и пример вместо "длАн", хората писали " длЪн" и всякакви такива тъпи грешки, които лично според мен идват от писането в скайп на латиница. Вие как мислите?
П.П. Съжалявам ако имам грешки или съм объркала раздела, но не знаех къде да постна темата.
Mislia che si prava ama tva e i zaradi onia momichenca det se praat na interesni i pishat s chisla i smenqt bukvite ot sorta na "ZdRasTi1I" Az bih iskal da pisha na bulgarski a ne na latineca no prosto komputera mi e zakupen ot francia i nqma bg klavietura![]()
Сподеям мнението ти.Първоначално написано от harmaiani94
Вярно, че забравих така наречената "шльокавица" просто в стремежа си момиченцата на моята възраст (на 14 съм) да са различни стават напълно еднаквии и с риск да напиша нещо клиширано "сякаш са излезли от фабрика за кифли"
ддз, мен не ми влияе писането в скайпа, ама верно пишем като некфи паднали от Марс. Аз съм за по-грамнотното писане, ама за съжаление много малко хора мислят така. ...
"It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"
Вреди, да. Да не казвам на кои думи иска правописа един съученик. Свикнете да пишете на кирилица, не е толкова сложно.
На мен що не ми вреди.
Щото си пиша на кирилица-правилно и ми е гот.
А за тея дето ги мързи да се научат-ако ли не-да си гледат работата!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз не съм забелязала да се влияя от интернет в това отношение
Но една приятелка започна да бърка "а" и "ъ" заради скайп![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Ако започнеш да пишеш на кирилица и спазваш препинателните знаци,не само няма да ти навреди,а може и да ти помогне
независимо как пиша из нета не се отразява на писането ми в даскало
А бе кви са тия глупости?!
Или си грамотен или не си,тва е !
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
ами да пишат на кирилица и по скайпа бе..
ако не знаят къде точно са бг буквите има фонетчна..
По-голяма простутия не бях чувала ...
Защо пък точно скайп-а да им е виновен?!
Все пак не само в скайп пишат на латиница,нали?!
Пращат имейли на латиница,пишат в нета на латиница,използват MSN,IRC ... там също се пише на латиница ...
Освен това аз също пиша на латиница в скайп (не постоянно де,но през 80% от времето) и все пак не допускам подобни грешки,нали?!
Всичко си опира до образованието и умствените способности на даден човек,а не до това дали пише на български или на латиница в интернет пространството!!!
Няма такова нещо.Аз си пиша на кирилица.Е,вярно е че понякога пиша например "кфо" или нещо от този род,ама то си е от лиготия....![]()
В скайпа пиша по възможно най-странните начини, всякакви простии..., като най-често пиша на латиница...
Не ми влияе на правописа въобще.
То си е до човек.
Грамотен ли си, скайп не може да ти повлияе.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
и на мен не ми влияе, но една съученичка се е побъркала..не стига че е неграмотна все още, пък и след тоя скайп...пффф
пише например: fасада... fилм и т.н. - ужасно е и мен лично много ме дразни![]()
а като почнат някои да ми пишат кфо ? ко пр ? az sAm..уф..абе много дразнещо![]()
аз точно заради такива дебили спрях да пиша там![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
И аз пиша на латиница в скайп и понекога то бързината такива смешни работи се получават,че...Но това не ми е повлияло в училище и изобщо..Пиша си съвсем добре...И с риск да обидя съучениците ти,че са неграмотници,така излиза..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Аз в скайп не пиша на български, но това не ми пречи на правописа.
Stay up all night with the stars *
Аз на всякъде си пиша на кирилица..![]()
И не съм неграмотен, де, но не смятам, че е от скайпът..
на който му вреди - честито... правописа ми се подобри откакто започнах да пиша на кирилица и в скайп... да не кажа отличен, но доста добър... а за това заместване с числата... нищо не мисля, все пак те затъпяват, не азда си гледат работата
![]()
При мен Скайп помага да се усъвършенствам, пишейки на кирилица.
Не мисля, че на грамотните хора би им повлияло отрицателно до такава степен, че да забравят къде се пише "а" или "ъ", "ч" или "4". Всичко си опира до човек.
i'd like to change the world.
Мисля, че и на мен скайп не ми пречи, пък и там понякога пиша на кирилица![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
хаха, едва ли е от скайпа....
по-скоро сте неграмотни...