- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Скайпа вреди
Брей..'айде, за да не те храня, купи си една клавиатура за 15 лева от БЪЛГАРИЯ! И спри да се правиш на интересен/интересна.Първоначално написано от FlammeNoir
По темата - писането на клавиатура и на компютър няма нищо общо. Все едно да няма разлика между карането на кола и играенето на NFS. Който е неграмонтен - си е неграмотен. Писането на латиница няма връзка с кирилицата. Просто в днешно време никой не се опитва да прочете книга или нещо написано на хартия..
Don't tell me what I can or can't do !
БоЛнЪъЪъ, нъЪ фЪнКъъ, кФо стАа, скии тоа,такива кифленски истории по скайпа, са ежедневие.
Не мисля че някой на контролна ще пише НяМъЪъ ТаКиФъЪъ нИщАа или други подобни. Аз съм за писането на кирилица в скайпа. Но чак да разваля правописа... I dont thing so...
Пишете на български в скайп,четете книги и учете и няма да имате проблеми.
Йога и мъдрост
Повечето пишат така в скайпа, и така говорят, но едва ли така пишав в училище, освен ако не са някфи супер злета.
Аз в скайпа си пиша на кирилица, със запетайки и всякви такива, така че на мен не ми влияе върху грамотността. о_O Само като се разлигавя пиша със съкращения и т.н.
Хаха!Първоначално написано от harmaiani94
Може ли да напиша разказче ,, Фабрики за кифли''! Заклавието е много интересно, но увода нещо не мога да го измисля! Утре ще се захвана да го пиша! Иначе е вярно, че повечето сме неграмотни!
![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
Пиша както на кирилица, така и на латиница, но правописът ми не се е променял заради скайп. Хората са си неграмотни просто...
Пише се "простотия". Не се заяждам, просто грешката е тъпа.Първоначално написано от 3oPuTy
Добре де, до неграмотност било.
И все пак, kOi sI pRaVi TrUdA dA pI6E tAkA?
Ежедневие викате, може ли някоя хронология?![]()
Е то, не съм чел предишните мнения, но и самото заглавие на темата е написано една идея награмотно. А скайпът вреди, ако човекът, който го използва, му позволи да го прави.
на същото мнение съм. На нас също ни бяха пуснали такава диктовка и госпожата като ни ги връщаше каза само, че е силно разочарована от грешките които сме допусната. Имаше грешки от сорта на вместо "съм" "сам" имаше и едно изречение " На масата имаше топъл хляб" една моя съученичка беше написала "На масата имаше топАл хлИАб"Първоначално написано от Snuffles
![]()
простУтия? о.О Боже мой... иначе аз си пиша навсякъде на кирилица, също помага и за часовете по ИТ (:Първоначално написано от 3oPuTy
Maybe we're sealed in silence
And maybe we feel a guidance
Maybe your own devices
Will keep you afraid and cold
But i...
съгласна съм !~Първоначално написано от FlammeNoir
вместо да напишат
сладък - те ще го напишат на латиница - sladbk (тва b от кога заменя Ъ-то ?!много ме дразнят като почнат да пишат така от сорта ;;
Xaid33е
Pa7
заменят с числа![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Аз в скайп мога да си пиша на кифленски, на шльокавица, на шопски, но мога и да имитирам Дон Кихот или пък роман от 19ти век, като за последните две слагам всички възможни препинателни знаци, учтиви обръщения и главни букви. Не мога да кажа дали влияе. Всичко си е до това колко четеш и дали четеш изобщо. Защото ако четеш само хронологията в скайп, написана на шльокавица или пък личните съобщения във флиртче, е нормално да правиш малоумни грешки.
Основните ми грешки идват от бързината, независимо дали става въпрос за скайп или за часа по литература.
Правопис се учи до 4 клас.Колко деца до 4 клас пишат по скайп?На 17 години ми е късно и да си развалям правописа или да го подобрявам. В скайп пиша на латиница, но не ми е никакъв проблем да пиша вярно на български.Даже мисля, че пиша доста грамотно.
...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...
Дали вреди или не зависи от човека, който пише. Аз полудявам, ако изпусна някоя запетая или се усетя, че имам правописни грешки. И в скайпа си пиша със запетаи, па нека ми се смеят..![]()
Скайп не вреди, ако човек има правописна и езикова култура!
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Eле, като ше създаваш тема, засягаща правописа, поне се опитай да я озаглавиш грамотно.Скайп-а вреди
Да ви имам и изсмуканите от пръстите оправдания - който има елементарно самоуважение, ще се научи да пише най-малко сравнително правилно и няма да затормозява останалите хора ( независимо дали във виртуалното или реалното пространство ) с кухото си присъствие, пък да си ползва скайп колкото му душа сака. Ако някой иска мнението му да бъде зачитано, ще се научи да го представя в подходящ вид.
Да си полуграмотен е като да сереш върху родния флаг... даже по-лошо - върху собствената си снимка.
Big A, little a, bouncing B
The system might have got you but it won't get me!
http://lobotomyforfree.blogspot.com/
Абе аз Skype не ползвам често, но си спомням навремето mIRCВ началото пишех толкова зле - някакви четворки, някакви шестици.. ужас. Друг въпрос, че няма буква Ъ, нито Ю. Получаваха се доста странни и смешни реплики от рода на "toku 6to se izlupih i sq 6е otiam da se kapa" Уфф, ама ми е смешно сега!
По-нататък спрях числата и използвах Y за Ъ, после спрях mIRC, а в Skype пишех на кирилица.
Никога не съм правела грешки на диктовки по български език, повлияни от чата. Случвало ми се е да се замисля за някоя дума, но винаги пишех правилната.
Както прочетох в едно друго мнение - ако си грамотен, няма да имаш проблеми.![]()
Memento, homo, quia pulvis est et pulverem reverteris
хаха така си еаз миналото лято бях забравила няколко букви как се пишат,защото само на компа си щраках на латиница иии даже си се смях на себе си
![]()