.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 51
    Голям фен Аватара на gLoRiToO
    Град
    Враца
    Мен по никакъв начин не ми се отразява писането в Скайп на това как пиша в училище. Това за скайп може да се използва като оправдание от някои по тъпичък за това че не пише грамотно!
    LoVe Is LiKe ThE WiNd, YoU CaN't SeE It, BuT YoU CaN Feel It !!!

На мене по никакъв начин не ми влияе. Това са пълни глупости!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от FlammeNoir
    Mislia che si prava ama tva e i zaradi onia momichenca det se praat na interesni i pishat s chisla i smenqt bukvite ot sorta na "ZdRasTi1I" Az bih iskal da pisha na bulgarski a ne na latineca no prosto komputera mi e zakupen ot francia i nqma bg klavietura
    Брей..'айде, за да не те храня, купи си една клавиатура за 15 лева от БЪЛГАРИЯ! И спри да се правиш на интересен/интересна.

По темата - писането на клавиатура и на компютър няма нищо общо. Все едно да няма разлика между карането на кола и играенето на NFS. Който е неграмонтен - си е неграмотен. Писането на латиница няма връзка с кирилицата. Просто в днешно време никой не се опитва да прочете книга или нещо написано на хартия..
    Don't tell me what I can or can't do !

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    БоЛнЪъЪъ, нъЪ фЪнКъъ, кФо стАа, скии тоа, такива кифленски истории по скайпа, са ежедневие. Не мисля че някой на контролна ще пише НяМъЪъ ТаКиФъЪъ нИщАа или други подобни. Аз съм за писането на кирилица в скайпа. Но чак да разваля правописа... I dont thing so...

Пишете на български в скайп,четете книги и учете и няма да имате проблеми.
    Йога и мъдрост

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от GbSy
    В скайпа пиша по възможно най-странните начини, всякакви простии..., като най-често пиша на латиница...
    Не ми влияе на правописа въобще.
    То си е до човек.
    Грамотен ли си, скайп не може да ти повлияе.

+1
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Голям фен Аватара на webmast3rche
    Хаха , да kfo staa

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    Повечето пишат така в скайпа, и така говорят, но едва ли така пишав в училище, освен ако не са някфи супер злета.

Град
    40 Miles from the Sun
    Аз в скайпа си пиша на кирилица, със запетайки и всякви такива, така че на мен не ми влияе върху грамотността. о_O Само като се разлигавя пиша със съкращения и т.н.

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от harmaiani94
    Вярно, че забравих така наречената "шльокавица" просто в стремежа си момиченцата на моята възраст (на 14 съм) да са различни стават напълно еднаквии и с риск да напиша нещо клиширано "сякаш са излезли от фабрика за кифли"
    Хаха! Може ли да напиша разказче ,, Фабрики за кифли''! Заклавието е много интересно, но увода нещо не мога да го измисля! Утре ще се захвана да го пиша! Иначе е вярно, че повечето сме неграмотни!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Фен Аватара на Duvessa
    Град
    Русе
    Пиша както на кирилица, така и на латиница, но правописът ми не се е променял заради скайп. Хората са си неграмотни просто...

Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    По-голяма простутия не бях чувала ...
    Пише се "простотия". Не се заяждам, просто грешката е тъпа.

Голям фен Аватара на Axe_vs_Sword
    Добре де, до неграмотност било.
    И все пак, kOi sI pRaVi TrUdA dA pI6E tAkA?
    Ежедневие викате, може ли някоя хронология?

Е то, не съм чел предишните мнения, но и самото заглавие на темата е написано една идея награмотно. А скайпът вреди, ако човекът, който го използва, му позволи да го прави.

Голям фен Аватара на Black_Fyed_Peas
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Snuffles

ддз, мен не ми влияе писането в скайпа, ама верно пишем като некфи паднали от Марс. Аз съм за по-грамнотното писане, ама за съжаление много малко хора мислят така. ...
    на същото мнение съм. На нас също ни бяха пуснали такава диктовка и госпожата като ни ги връщаше каза само, че е силно разочарована от грешките които сме допусната. Имаше грешки от сорта на вместо "съм" "сам" имаше и едно изречение " На масата имаше топъл хляб" една моя съученичка беше написала "На масата имаше топАл хлИАб"

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    По-голяма простутия не бях чувала ...
    Защо пък точно скайп-а да им е виновен?!
    Все пак не само в скайп пишат на латиница,нали?!
    Пращат имейли на латиница,пишат в нета на латиница,използват MSN,IRC ... там също се пише на латиница ...
    Освен това аз също пиша на латиница в скайп (не постоянно де,но през 80% от времето) и все пак не допускам подобни грешки,нали?!

Всичко си опира до образованието и умствените способности на даден човек,а не до това дали пише на български или на латиница в интернет пространството!!!
    простУтия? о.О Боже мой... иначе аз си пиша навсякъде на кирилица, също помага и за часовете по ИТ (:
    Maybe we're sealed in silence
    And maybe we feel a guidance
    Maybe your own devices
    Will keep you afraid and cold
    But i...

Мега фен Аватара на teenems
    Цитирай Първоначално написано от FlammeNoir
    Mislia che si prava ama tva e i zaradi onia momichenca det se praat na interesni i pishat s chisla i smenqt bukvite ot sorta na "ZdRasTi1I" Az bih iskal da pisha na bulgarski a ne na latineca no prosto komputera mi e zakupen ot francia i nqma bg klavietura
    съгласна съм !~

вместо да напишат

сладък - те ще го напишат на латиница - sladbk (тва b от кога заменя Ъ-то ? !много ме дразнят като почнат да пишат така от сорта ;;

Xaid33 е
    Pa7

заменят с числа
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

ми според мене не вреди... все пак си е до човек

Супер фен
    Град
    в килера
    Аз в скайп мога да си пиша на кифленски, на шльокавица, на шопски, но мога и да имитирам Дон Кихот или пък роман от 19ти век, като за последните две слагам всички възможни препинателни знаци, учтиви обръщения и главни букви. Не мога да кажа дали влияе. Всичко си е до това колко четеш и дали четеш изобщо. Защото ако четеш само хронологията в скайп, написана на шльокавица или пък личните съобщения във флиртче, е нормално да правиш малоумни грешки.
    Основните ми грешки идват от бързината, независимо дали става въпрос за скайп или за часа по литература.

Град
    в мечтите ти
    Правопис се учи до 4 клас.Колко деца до 4 клас пишат по скайп?На 17 години ми е късно и да си развалям правописа или да го подобрявам. В скайп пиша на латиница, но не ми е никакъв проблем да пиша вярно на български.Даже мисля, че пиша доста грамотно.
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Голям фен Аватара на crazymm
    Дали вреди или не зависи от човека, който пише. Аз полудявам, ако изпусна някоя запетая или се усетя, че имам правописни грешки. И в скайпа си пиша със запетаи, па нека ми се смеят..

Скайп не вреди, ако човек има правописна и езикова култура!
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Скайп-а вреди
    Eле, като ше създаваш тема, засягаща правописа, поне се опитай да я озаглавиш грамотно.

Да ви имам и изсмуканите от пръстите оправдания - който има елементарно самоуважение, ще се научи да пише най-малко сравнително правилно и няма да затормозява останалите хора ( независимо дали във виртуалното или реалното пространство ) с кухото си присъствие, пък да си ползва скайп колкото му душа сака. Ако някой иска мнението му да бъде зачитано, ще се научи да го представя в подходящ вид.
    Да си полуграмотен е като да сереш върху родния флаг... даже по-лошо - върху собствената си снимка.
    Big A, little a, bouncing B
    The system might have got you but it won't get me!

http://lobotomyforfree.blogspot.com/

Абе аз Skype не ползвам често, но си спомням навремето mIRC В началото пишех толкова зле - някакви четворки, някакви шестици.. ужас. Друг въпрос, че няма буква Ъ, нито Ю. Получаваха се доста странни и смешни реплики от рода на "toku 6to se izlupih i sq 6е otiam da se kapa" Уфф, ама ми е смешно сега! По-нататък спрях числата и използвах Y за Ъ, после спрях mIRC, а в Skype пишех на кирилица.
    Никога не съм правела грешки на диктовки по български език, повлияни от чата. Случвало ми се е да се замисля за някоя дума, но винаги пишех правилната.
    Както прочетох в едно друго мнение - ако си грамотен, няма да имаш проблеми.
    Memento, homo, quia pulvis est et pulverem reverteris

хаха така си е аз миналото лято бях забравила няколко букви как се пишат,защото само на компа си щраках на латиница иии даже си се смях на себе си

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз отдавна пиша само на кирилица..
    Но и аз съм имала моменти, в които съм пишела тЪкАаА
    Но..аз правописа съм го научила още в първи-втори клас. Не ми пречи

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове