.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Град
    Bulgariq,Sofiq

Ох.. ми кфо да ям :?

Здравейте, постоянно ми се яде,страшно ме привличат мазнотиите...всички ми казват божее,супер слаба си,ама аз искам да огранича храната не толкова за отслабване,а просто да водя по-здравословен начин на живот.Обаче това не било хич лесно.Само като погледна към боклуците в лавката на даскало и се изкушавам бързичко.Реших да понамаля храната по следния начин:Сутрин-мляко с корнфлекс или чаша мляко с препечена филиика със сиренце,Обед-един пакет солети “Хрус-Хрус”,(Между обяда и вечерята може да хапвам едно “Корни”,защото трудно издържим дните без нещо шоколадово)Вечеря-само плодове(снощи вечерях една ябълка и един голям банан и ме засити)Та въпросът ми е дали одобрявате и ако може някой съвет да драснете :P И благодарности предварително

Отговора на OtherDimension бе първото, което ми дойде на ум, но ще те посъветвам друго Намали газираното, хляба, сладкото и прави някви упражнеия. Ти все пак се нуждаеш от всичко, което съдържа в месото, зеленчуците, плодовете, яйцата и т.н. защото само ще поддържаш форма.

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Всичко,което си написала е добре без това корни(макар че си слаба)>но ако наистина искаш да се ограничиш спираш газирано сладко и тестени продукти.Вместо сладко можеш да си хапваш плодчета и можеш черен хляб да хапваш,който е по-полезен от белия

Град
    Горна Оряховица
    При положение, че не ти е нужно да отслабваш, защо е това драстично ограничаване? По-добре си яж нормално, само сведи до минимум чипсовете, кроасаните, пържените храни и газираните напитки - щом ти се яде сладко, малко не ти пречи, само да не прекаляваш, защото е вредно.

ммм включи месо, не е необходимо да е мазно, пилешкото, телешкото, рибата не са мазни, а полезни, особено рибата

hapvai pove4ko supi4ki :P

Аз не удобрявам, само ябълката на вечеря си е ОК.

Рибата не е мазна?

Цитирай Първоначално написано от lcl

Рибата не е мазна?
    тя може да е мазна, ма в цялата и мазнина няма нищо вредно, по-полезно от рибата надали ще намериш...омеги в нея се намират в доста малко продукти, а за лъскава коса, здрави нокти и тн. точно т е ти трябват

Цитирай Първоначално написано от silver_moon

Рибата не е мазна?
    тя може да е мазна, ма в цялата и мазнина няма нищо вредно, по-полезно от рибата надали ще намериш...омеги в нея се намират в доста малко продукти, а за лъскава коса, здрави нокти и тн. точно т е ти трябват
    Това е така. Но не се знае дали има или няма вредно.
    От значение са няколко неща... Как се приготвя - ако е печена, всичко е 6. В какви води е плувала рибата - ако е плувала в мръсотии колко полза ще има от нея като храна не се знае точно. Процесите на разлагане при рибата са бързи - колко време е минало докато се замрази, никой не ти казва.

"По-полезно от рибата надали ще намериш" -> по-полезно за косата и ноктите ли?

Град
    Пловдив
    Амфетамин

Цитирай Първоначално написано от Cable
    Амфетамин
    +

When they ask me what I do,I say.. I DANCE.. ♫♪

Град
    Горна Оряховица
    Цитирай Първоначално написано от silver_moon

Рибата не е мазна?
    Това е така. Но не се знае дали има или няма вредно.
    От значение са няколко неща... Как се приготвя - ако е печена, всичко е 6. В какви води е плувала рибата - ако е плувала в мръсотии колко полза ще има от нея като храна не се знае точно. Процесите на разлагане при рибата са бързи - колко време е минало докато се замрази, никой не ти казва.

"По-полезно от рибата надали ще намериш" -> по-полезно за косата и ноктите ли?
    В рибата има мазнини, които няма от къде другаде да си набавиш - Омега-нещо си, не помня числата, но са важни. Препоръчително е да се яде риба поде един път седмично.
    Вярно е, че не можеш да знаеш колко време е минало преди да я замразят. Но това важи за всички храни - не можеш да си сигурен на 100%, че са качествени. Е, за чипсовете, вафлите и шоколадовите десерти можеш да си 100% сигурен, че няма почти нищо полезно. Та за качеството - доверяваш се на това, че законите за защита на потребителите и ХЕИ си вършат работата или не ядеш нищо, това е положението.

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    малко е тва ядене дет го мислиш.
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

Цитирай Първоначално написано от Sissy90
    В рибата има мазнини, които няма от къде другаде да си набавиш - Омега-нещо си, не помня числата, но са важни. Препоръчително е да се яде риба поде един път седмично.
    Вярно е, че не можеш да знаеш колко време е минало преди да я замразят. Но това важи за всички храни - не можеш да си сигурен на 100%, че са качествени. Е, за чипсовете, вафлите и шоколадовите десерти можеш да си 100% сигурен, че няма почти нищо полезно. Та за качеството - доверяваш се на това, че законите за защита на потребителите и ХЕИ си вършат работата или не ядеш нищо, това е положението.
    На мен няма нужда да ми обясняваш какво полезно и вредно има в храните. Тези неща ги знам от общо 8 години... Омега-3 и омега-6 са нещото, което имаш в предвид. Лененото семе е източник на тези ненаситени мастни киселини. Соята на омега-3

Град
    Горна Оряховица
    ^По принцип не обяснявах на теб Забелязах, че ги знаеш. За соята не знаех, че има Омега-3, за лененото семе само съм чувала, че е полезно, без подробности. Но ленено семе не съм виждала да се продава по магазините (живея в малък град и съответно някои по-инчанчени работи, дето малко хора ги търсят, ги няма).

^По принцип не обяснявах на теб Забелязах, че ги знаеш. За соята не знаех, че има Омега-3, за лененото семе само съм чувала, че е полезно, без подробности. Но ленено семе не съм виждала да се продава по магазините (живея в малък град и съответно някои по-инчанчени работи, дето малко хора ги търсят, ги няма).
    Извинявам се в такъв случай за объркването.

Може да видите съдържанието на омега-3 в различните храни и по-точно къде се съдържа най-много:
    http://www.whfoods.com/genpage.php?t...trient&dbid=84

Град
    Горна Оряховица
    [quote="lcl"]
    Може да видите съдържанието на омега-3 в различните храни и по-точно къде се съдържа най-много:
    http://www.whfoods.com/genpage.php?t...trient&dbid=84
    Благодаря, това е полезно. Хм, май трябва да се замисля за това колко мастни киселини приемам...
    What conditions or symptoms indicate a need for more high-omega-3 foods?
    # Dry, itchy skin
    # Brittle hair and nails

За нищо. По-принцип струват 200-300гр. около 1лв.

Хубаво е да се замислиш за това. Не забравяй и друго - човешкото тяло е 70%, а мозъка е 90%.

Мега фен Аватара на koshtramba
    При положение, че не ти е нужно да отслабваш, защо е това драстично ограничаване? По-добре си яж нормално, само сведи до минимум чипсовете, кроасаните, пържените храни и газираните напитки - щом ти се яде сладко, малко не ти пречи, само да не прекаляваш, защото е вредно.
    Taa pa neshto protiv kroasanite li!!

Цитирай Първоначално написано от koshtramba
    Taa pa neshto protiv kroasanite li!!
    ДА

добре, плодовете на вечеря са супер, обаче тези корнове и солети, не мисля, че трябва да присъстват в менюто ти щом искаш здравословна храна, както беше написано по-горе може супички, но не от фабрикатите , домашни
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Цитирай Първоначално написано от FucKtheSyStem
    Цитирай Първоначално написано от Cable
    Амфетамин
    +
    W33d Is all w3 n33d ! SUPER za pruf prut tva da se 4ue ot momi4e

Супер фен Аватара на galu6a
    всичко е до волята просто намали газираното хляба и срадкото и след време даже ще можеш и да ги спреш е шикилад можеш да си хапваш малко ама не по едни шоколад на ден мисля ,че това което ядеш в момента е добро
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Цитирай Първоначално написано от galu6a
    всичко е до волята просто намали газираното хляба и срадкото и след време даже ще можеш и да ги спреш е шикилад можеш да си хапваш малко ама не по едни шоколад на ден мисля ,че това което ядеш в момента е добро
    добре, ама аз като ги спрях, що не съм отслабнала
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Цитирай Първоначално написано от colymoly
    Цитирай Първоначално написано от galu6a
    добре, ама аз като ги спрях, що не съм отслабнала
    и аз това се питам

Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
    before the morning takes you away ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си