- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- за или против смъртното наказание
а ако стане грешка и осъдят не когото трябва?Първоначално написано от SoFarSoG00d
(не ми казвайте, че не се случва)
Случва се,но за пример искам да дам,жестокото убийство извършено преди седмица,да убие и накълца човек и само около 11 години затвор,убиецът ще излезе от там на 30 и ще продължи да убива,затворът ще го озлоби още повече,та какъв е смисълът?
Ами айде ти обясни как ще стане? Според наказателния кодекс който обвинява, той доказва. След като ДОКАЖАТ, че си виновен, кой ще ти повярва, че не си, освен теб самия?Първоначално написано от EarthShaker
Против...
Аз съм за доживотен затвор на строг режим, без право на помилване, но това е общо взето невъзможно, защото една от основните функции на правосъдието е не само да наказва, а и да превъзпитава. Т.е. ако се прецени, че гадината е влязла в пария път има голяма вероятност да я пуснат - не трябва така...
П.С. към по-горе писалите - За колко случая на избягали от затвор в България знаете, които да не са заловени и върнати обратно? По-малко Призън Брейк ще е по-добре...
Ако е извършил прекалени зверства - против. ЗА за тотално мъчение и нечовешко отношение към изверга, за да се моли за смъртта си. Според мен всъщност това е по-тежката санкция от смъртна присъда.
Бтв, авторе, нека силните не владеят хаУса, а ХаОса![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
ЗА, ЗА, ЗА, по-добре от колкото да се мъчиш цял живот в кутия
мисля, че целта е да ги измъчим, не да им правим живота по-лекПървоначално написано от VHack
![]()
А аз мислех, че целта е да има съответно наказание срещу престъплението, а не да се измъчваме. Средновековието мина отдавна...Първоначално написано от raduna
ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА - ДА СЕ МЪЧИ!!Първоначално написано от VHack
КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ!! Това е най-правилното!
Който каквото причини на другиго да бъде причинено в същата сила на него.
Ама всичко трябва да се изпълнява както трябва и да няма пропуски.
Само така ще се оправят нещата.
Не ме интересува дали е хуманно, защото престъпниците и убийците не заслужават хуманност.
За изключително тежки престъпление трябва да има изключително тежки наказания. А и не става въпрос за средновековни мъчения, а за това, че ще ти е по-тежко на строг режим доживот, отколкото смъртно наказание (не че при него не се мъчат).Първоначално написано от afterforever
За естествено, защото после ако бъдат освободени или избягат, тия хора ще създават още неприятности. За най-тежките престъпления - смъртно наказание.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Средновековни не мъчения, а начини на мислене визирах аз. Пък и от Софийския затвор няма нито един избягал, те всичките са такива сакатници грозни и прости, че... И все пак. Няма никакъв смисъл от това да се мъчи, след като това ще има край. В затвора хич не е толкова зле. Зная за случаи, в които хора обират банки, за да си уредят семействата и влизат в затвора, там те издържат, топло ти е (защото законът изисква в затвора да е топло), имаш си легло, имаш си покрив над главата, това ли е измъчването?? И кво ще разбере един психо от това? След като един път е решил да убие, не мислиш ли, че е досаттъчно откачил, че да не може да го научиш на нищо. За кво изобщо приказвате.. на стола и т`ва е.Първоначално написано от raduna
АБСОЛЮТНО ПРОТИВ![]()
Аз също съм "за"Първоначално написано от SoFarSoG00d
Има хора, които нямат място не само в обществото, но и в живота.
Така или иначе плащаш, те може да се ползват за работна ръка, освен това предпочитам да плащам за да живеят хората от колкото да плащам на софиянци парнотоПървоначално написано от Darkkiss
![]()
Ти кво, поредния провинциалист, населил столицата ли си?!!
Не тук не опира до това от къде сиПлащаш ли данъци значи плащаш парното им
![]()
Не тук опира до това дали си "за" смъртното наказание, а лишените от известна доза интелигентност думи, написани от теб, показва, че не си от най-проницателните по отношение за какво става въпрос в темата.
ps. А парното ни го плащат наште.
Идеята ми беше че това че за тези хора се давали пари не е критерий дали да живеят или не
ПП: За парното ако не си чул скоро парното "поевтиня", но доставчика си го носи на старата цена а държавата с нашите данъци плаща разликата![]()
OFF: не мисля, че е поевтиняло, а че забавиха поскъпването му
все 1 как му викат, просто държавата доплаща до реалната цена, мислиш ли че това е редно ? примерно ако си от видин или малко търново защо ти да плащаш на софиянци парното ?