.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 92 от общо 92
    Мега фен Аватара на Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    За!
    Убиваш ли - убиват те! Точка.
    За кражби (дори и въоръжени) не мисля, че трябва. Ето днеска едно момиче от другия клас открадна чантата на съученичката си. Постъпката е адски долна, но тя не заслужава смърт
    е разбира се... говорим за жестоките ,нечовешки убийства... защото какво... примерно бащата ,който уби двете си собствени деца заслужава да живее ли?Не съм аз Бог ,да , за да казвам кой заслужава и кой не... но не мисля че и той е ,за да отнема живот.. и то на невръстните СИ ,невинни деца...

Цитирай Първоначално написано от HeartOfRaven
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    А да го гледаш как се мъчи, страда, физически или психически, на теб ще ти достави удоволствие ли?! Това мисля, че е доста... ъъъ... ненормално... А що се отнася до "причиненото ЗЛО(??!?!)"... нямам коментар. Ако някой убие мой познат, не само, че няма да искам да го погледна повече, на тия хора трябва да им забранят да притежават парцел в гробищата.
    Ако е убил мой близък или ме е наранил до такава степен - да. Не мислиш ли, че е гавра и е крайно долно и унизително за близките на жестоко убит да получиш условна, глоба, делото да се точи години или в най добрия случай 10-15 години затвор?
    А нормално ли е някакви 12-13 (или малко повече) годишни да пишат, че заслужават само смърт или биха го убили саморъчно като отмъщение?
    Чай, чай!
    Да, мисля, че е повече от гавра! Точно за това и аз говоря. Просто каза, че "свободата е най-важното, нямаш ли я - загубен си". Да, супер, обаче колко хора мислят така? Убиваш ли човек - ненормален си, следователно изобщо няма никъв ефект (от това да му отнемаш свободата като наказие. Ако някога свободата стане висша ценност - ок. Едно време, когато е имало робство, робите са били единствените, които могат да оценят свободата. как ще обясниш на едно дете, родено в свободна държава, в свобода от малко, че не знае какво притежава? За него това е даденост). Затворът е за поправка. Как можеш да поправиш убиец?!
    А това, че 13-14-годишни пишат, че ще го убият собственоръчно (се казва) и то КАТО отмъщение, всеки го казва от емоционална гледна точка. (Дай си сметка, че няма да искаш човекът, убил твой близък, да живее)

Чай, чай!
    Да, мисля, че е повече от гавра! Точно за това и аз говоря. Просто каза, че "свободата е най-важното, нямаш ли я - загубен си". Да, супер, обаче колко хора мислят така? Убиваш ли човек - ненормален си, следователно изобщо няма никъв ефект (от това да му отнемаш свободата като наказие. Ако някога свободата стане висша ценност - ок. Едно време, когато е имало робство, робите са били единствените, които могат да оценят свободата. как ще обясниш на едно дете, родено в свободна държава, в свобода от малко, че не знае какво притежава? За него това е даденост). Затворът е за поправка. Как можеш да поправиш убиец?!
    А това, че 13-14-годишни пишат, че ще го убият собственоръчно (се казва) и то КАТО отмъщение, всеки го казва от емоционална гледна точка. (Дай си сметка, че няма да искаш човекът, убил твой близък, да живее)
    Първо, няма какво да обяснявам на едно дете на 7-8 години какво е свободата - едва ли ще тръгне да кълца другарчетата си в първи клас (макар, че ако му спреш плейстейшъна както е сега, ще разбере какво е).
    Затвора е за поправка - добре, но за дребни престъпления, за които едва ли пак ще помогне. Това, което написах е мнението ми относно смъртната присъда - че по-добре убиецът (най-общо казано) да страда, а не да умре за секунди, защото това заслужава.
    Е мерси за поправката. Че моята емоционална гледна точка може да е друга.

Поради същите причини (няма да обясняваш на 7-годишно какво е свободата) в България се отлага всичко. Няма днес да му говоря за презервативите - утре ще дойде да ми каже, че гаджето е бременно. Не, по-лошо, поради липса на разговори, той дори няма да ми каже, че гаджето му е бременно. На децата трябва да им се говори като на възрастни. Миналото лято на морето с едни хора се запознахме, имаха дете на 6 години. Супер сладко дете, което не знаеше глагола "ям", той "папаше", то не знаеше "вода" - знаеше "дичка". Желязото се кове, дарде е горещо; дървото се изправя, докато е фиданка, както желаеш. Да, да му спреш компютъра/плейстейшъна е начин да му покажеш за какво иде реч. Всички се наказват, но никой не олбяснява защо, и какъв е смисълът от целия тоя фарс.
    Може и да не тръгне да кълца другарчетата си, а трябва да го направи ли, за да му обясним някои неща? Откъде е това желание първо да се чака нещо да се случи, после да се обяснява защо то е лошо. Някои неща се поправят, други хич не може. Превантивно, от малко, на детето трябва да му се обяснява, че живее в общество с правила, които трябва да спазва. Няма да чакам да разбие нечия глава, за да му обяснявам, че това е лошо.
    Именно, защото затворът е поправка за поправими неща, за това същество не трябва да има затвор - а смърт. А самият факт, че искаш убиецът да страда, означава, че той трябва да бъде мъчен, което, както казах, си е доста средновековно. Да се разстрелят няколко убиеца, да се покаже, че убиеш ли, няма да те бавят въобще, че няма да можеш да се измъкнеш, и да видим кой ще тръгне да убива.

Това за детето наистина не беше никак уместно, най-вече за плейстейшъна, защото все съм си казвала, че на едно дете не трябва да се налага наказание, а да се обяснява (а написах точно обратното). Прав/а си. Все пак съм във време, в което ми се изграждат дадени позиции и манталитет. След няколко месеца ако осъзная дадени неща може да не мисля по този начин, но сега си изразявам това мнение, било то грешно или правилно за дадени хора.
    Относно смъртната присъда - казах си вече позицията.

В случая е трудно да се каже правилно или грешно ти е мнението. Всяко мнение си е правилно за човека, който го изказва. Аз се опитвам да те убедя. Момченце съм си.

За децата беше прав, но в момента си държа на мнението за смъртната присъда и няма да ме убедиш в обратното.

Поради същите причини (няма да обясняваш на 7-годишно какво е свободата) в България се отлага всичко. Няма днес да му говоря за презервативите - утре ще дойде да ми каже, че гаджето е бременно. Не, по-лошо, поради липса на разговори, той дори няма да ми каже, че гаджето му е бременно. На децата трябва да им се говори като на възрастни. Миналото лято на морето с едни хора се запознахме, имаха дете на 6 години. Супер сладко дете, което не знаеше глагола "ям", той "папаше", то не знаеше "вода" - знаеше "дичка". Желязото се кове, дарде е горещо; дървото се изправя, докато е фиданка, както желаеш. Да, да му спреш компютъра/плейстейшъна е начин да му покажеш за какво иде реч. Всички се наказват, но никой не олбяснява защо, и какъв е смисълът от целия тоя фарс.
    Може и да не тръгне да кълца другарчетата си, а трябва да го направи ли, за да му обясним някои неща? Откъде е това желание първо да се чака нещо да се случи, после да се обяснява защо то е лошо. Някои неща се поправят, други хич не може. Превантивно, от малко, на детето трябва да му се обяснява, че живее в общество с правила, които трябва да спазва. Няма да чакам да разбие нечия глава, за да му обяснявам, че това е лошо.
    Именно, защото затворът е поправка за поправими неща, за това същество не трябва да има затвор - а смърт. А самият факт, че искаш убиецът да страда, означава, че той трябва да бъде мъчен, което, както казах, си е доста средновековно. Да се разстрелят няколко убиеца, да се покаже, че убиеш ли, няма да те бавят въобще, че няма да можеш да се измъкнеш, и да видим кой ще тръгне да убива.

И отново съгласна!

Теб щ`е черпя едно тия дни

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    Против - който е виновен ще трябва да се мъчи години наред в затвора, а не ей така изведнъж - оп - без мъка, без да помисли върху това, което е направил - да го премахнат. На всичкото отгоре, ако не дай боже, осъдят някой невинен и му изпържат мозъка какво ще стане?

Не съм чела другите мнения, ако повтарям някого, моля да ме извините.
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

...

А и след като "отстранят" повече от затворниците тва не е ли държавна печалба, че повече няя ги хранят цял живот а само ше им платят ковчега

Цитирай Първоначално написано от KiLLeR_InSTiNkT
    Против - който е виновен ще трябва да се мъчи години наред в затвора, а не ей така изведнъж - оп - без мъка, без да помисли върху това, което е направил - да го премахнат. На всичкото отгоре, ако не дай боже, осъдят някой невинен и му изпържат мозъка какво ще стане?

Не съм чела другите мнения, ако повтарям някого, моля да ме извините.

Ама въпроса е там ,че ако имаше смъртно наказание,което се спазваше стриктно,убийствата щяха да намалеят!!!Никой (е чак никой не ама процента ще е по -малък) няма да тръгне да убива ,като знае ,че след това и той ще бъде убит!

Теб щ`е черпя едно тия дни

само кажи кога Айде да не спамя

да ..но там е въпроса...че никой няма да даде 20 години затвор за убийство..нали виждаш какво става ,особено в нашата страна... а дори и 20 да са.. ако този въпросния убиец е заклал детето ти...20 години мъки и после пак е на свобода и да.. няма никой и нищо,но пак продължава да живее ,нали.. Не искам да променям мнението на никой ,всеки има право на мнение ,просто си говорим Както и не искам да ме смятате за безсърдечна и незнам каква още..просто и на мен както и на всички ,ми е писнало от нечовешките постъпки на "хора" ,който нямат право!!!

Оо, айде бе, 20 години също няма да върнат детето ми. А 20 години за човек отнел живот си е направо милостиво. Няма смисъл да говорим за това какво се прави на практика в България в момента. Въпросйт е кой на каква позиция е и защо. Аз съм на позиция, четрябва да има смъртно наказание, защото за убиец нито "поправяне" е нужно, нито ме инетерсува колко ще му е съсипан живота, ако му дадат 40 години, примерно, колко ще се мъчи, ако е изложен на физически и психически тормоз. Фактът е факт - той е отнел живот, убил е собственоръчно човек. Също не вярвам и в деня на страшния съд, рая и ада, така че искам за убийство наказанието да е равностойно.

А нима има равностойно наказание срещу подобна извергщина?!

Да, не е равностойно, ето защо убийството като присъда е много различно от убийството, което е извършено преди това от престйпника. Не, нямаме такава дилема, ама изобщо. Българинът е комплексиран страхливец в болшинството си. Наложи смъртна присъда, САМО при условие, че убитият ще бъде хванат, няма да о изкарват за всичко немвменяем, а и въпреки невменяемостта му, присъда ще има и тя ще е смърт чрез разстрел от упор, и да видим колко хора ще продължат да убиват. Първото нещо, което всеки си казва преди да направи нещо, дори най-тъпият, какво ще стане, след като го направя. Дори за добро или лошо, важни са последствията. Действа психически "ако го направя, ще ме убият". А затворите все пак не могат да се пълнят до безкрай.

така е.. дори и 40 години да му дадат той ще е жив нали.. за разлика от убитото ти дете-примерно..Нека не говорим за правосъдието в държавата ни... (няма нужда да се коментира ) Лошото ,когато не може да се поправи с добро ( т.е. че 20 години затвор за убийство не плаши убийците) се поправя с лошо... + това има и една приказка "Каквото почукало -такова се обадило"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си