.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 83

Въпрос на родител

Здравейте, аз съм всъщност родител и може би въпросът ми не е за тук, но като се чудя кой е правият път и като съм се паникьосала до безбожие ще питам. Ще се радвам ако и някой от компетентните психолози(ако има такива) на този сайт ми помогне да определя правилното си поведение.
    Дъщеря ми е на 15 г. и от известно време излиза с едно 20г. момче. Не се крият от мен. Тръгват от нас и се връщат до нас в часа, който кажа. Мисля, че винаги поне знам местото където са, е не питам какво правят точно, но... до сега не мисля, че са правили нещо лошо. И двамата са добри деца, но се дразнят като сложа вечерен час 20.30 часа искат да е 22 часа. Често карат ролери и колело заедно. До тук добре, обаче аз не искам дъщеря ми да започва да води полов живот толкова рано, а като знам, че момчето е на 20г. и последния път закъсняха с половин час - все се притеснявам той да не и напълни главата с глупости. Мисля, че най-ранната приемлива възраст за мен за започване на полов живот на момиче в наши дни е 18г.
    Дъщеря ми е много щастлива с него иначе до сега да съм му обяснила, че мястото му не е край нас. Че той я харесва съм сигурна, но че я обича - не знам. Веднъж се опитах да му обясня, че не мога да допусна подобно нещо и той се дистанцира, в резултат щерка ми се затвори в себе си и като че ли не беше жива, а робот. След 1 месец отново си бяха уговорили среща и тя отново се усмихна.
    Връзката й не влияе много на представянето й в училище. Тук има и момчета и момичета. Имали сте най-различни връзки. Мислите ли, че е възможно да са просто приятели и да ме е хванала параноя или се страхувам основателно? Да се опитам ли да повлияя на дъщеря ми, да спре да се среща с него. Да държа ли на вечерния час 20.30. Ако ще правят глупости могат да ги направят и по-рано с това няма ли само да изгубя доверието им?
    Ако и заговоря за секс се страхувам да не ме разбере, че е вече достатъчно голяма. На нейните години аз НЕ си и помислях за секс - просто не ме вълнуваше. Моят първи път остави лоши спомени в съзнанието ми. Момчето явно не беше достатъчно интелигентно и не повярва, че го правя за първи път та се разделихме заради неговата мнителност. (Днес много години по-късно не съжалявам, че не съм с него)
    Благодаря Ви предварително!

като ти гледам ника.. сигурна ли си, че си родител ?! (нищо лично)

иначе по темата...
    от колко време са заедно ?
    не ми се вярва тя вече да не е правила секс...
    виж повечко теми в този раздел.. децата на по 12 вече правят, момичето ако до 15 е издържала с 20 годишен приятел - евала
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Ако реши да го направи, няма да поиска позволението ти, нито одобрението ти. А ако й забраниш, ще има още по-голямо желание да го направи.

Може би най-разумното нещо в случая е да продеш с нея разговор, като се отнасяш като голям човек с нея. Да й разясниш някои неща относно воденето на полов живот, за рискове, за предпазване и т.н. Поне да бъдеш спокойна, че ще е разумна и няма да стане млада мама.

Град
    Shumen
    Ami nali znaesh che zabraneniq plod e nai-sladkiq? Kolkoto poveche q ogranichavash tolkova po-zle shte stava.Lichno moqta maika ne mi e postavila vecheren chas nito mi pravi problem za priqtela mi (az sum na 16 a toi na 20) Tq mi ima doverie i znae che sum golqma veche.Da 15 mi se struva dosta krehka vuzrast za zapochvane na polov jivot.Predpolagam che vuprosnoto momche q razbira.No taka i ne razbrahme kolko vreme sa zaedno? Da znam maikite ste stranni hora no...rano ili kusno neshtata shte se sluchat nqma kak da q predpazish.Ne mislq che e rano da se govori za tezi neshta s neq daje po-dobre shte e.Hayde uspeh
    Хайде с мен по-смел бъди в любовта аз да те светна.
    Довери се, довери о-о-о-о.
    Като капка карамел по езика ти ще лепна ти,
    вкуса ми осети о-о-о-о.
    Опитай мене ти,
    Целувай мене ти, усещаш ме нали

http://geimarkata.aha.bg/

Тука изобщо не става въпрос за секс,а за чувства.Всички майки си мислят,че щом дъщеря им има приятел вече води и полов живот,но това е напълно грешно мислене.Не може винаги да ходиш по петите й и да си мислиш,че при всяко излизанe с него тя отива да прави секс.Нормално е да се притеснявяш,но и тя иска да бъде щастлива.А когато реши да го направи с него,не може да я спреш по никакъв начин.Само тя ще си прецени кога е подходящо и дали той е подходящият човек.
    When You Live Forever,What Do You Live For??

Благодаря ви! Наистина съм родител. Направих си регистрация специално заради проблема си. Познават се от година, но ту излизат ту се дистанцират.

ама ти си некфа луда с извинение вечерен час 20.30 поне 9.30 го направи ..др няма възраст за секс или си готов или не И да прави секс какъв е проблема след като момчето е надежно и ако тя има глава на раменете пък и щом карат ролери заедно пък и няма кака да я спреш от това ако иска ще го направи ако ще и от даскало вкъщи да се прибира.... Абе де да знам мн се дразня на такива родители А щом излизат от година и ако не са правили секс значи я уважава много както и оби4а а ако са зна4и не е иска това от нея и пак се стигадо това 4е я оби4а и т.н.

Голям фен Аватара на gLoRiToO
    Град
    Враца
    Добре че мойта майка не е такава че направо ще откача
    LoVe Is LiKe ThE WiNd, YoU CaN't SeE It, BuT YoU CaN Feel It !!!

Голям фен
    Град
    Варна
    Според мен това че при тебе нети е харесало особенно първия път , неозначава че трябва да следиш дъщеряси и да и казваш кога да започне половия си живот.
    Аи тази възраст от 18 г за момичетата за започване на половия живот отдавна неважи за нащо време сега нормалните години за тинейджарите са около 15 години .Ако едно време е било нормално на 18 години да си още девствена , сега вече нее така .
    Защо просто не седнеш с нея и не и обясниш за секса , това онова и как да се пази когато го прави.Защото когато забраняваш нещо вероятноста да се случи се увеличава .
    Със забрани нищо несе постига , ако искаш дъщеря ти да е щастлива, просто седнете и си поговорете за секса поне да е подготвена когато ТЯ реши да го направи.

В никакъв случай не я карай да спре да се вижда с него! Най-много да си развалите отношения и напук тя да го направи. Аз съм на 16, почти колкото дъщеря ти и мога да те уверя, че средата в която се намираме е такава , че просто няма как тя да не се е замисляла за секс. Това с 18 ... вече е отживелица направо. Загледай се във форума - има по на 12-13 да го правят. Колкото и да не ти се иска, няма какво да направиш освен да вярваш на момичето си. Няма как да спреш порастването й, приеми го. Щом е тръгнала с 20 годишен, значи вече се чувства донякъде жена :/ Не прави следващите и години ад, само защото не е станало както ти се иска.

П.С Дай и вечерен час поне до 9:30 :/ Ако го прави, тя със сигурност си е намерила време. Така само я лишаваш от приятни мигове като срещи примерно

Мега фен Аватара на Blab
    Ахахаххахаха.
    Е, не!
    Ти можеш ли да се наречеш майка и да си повярваш.
    Днешните родители дотолкова не са наясно с родителството, че даже и бегло не познават децата си. Факт. Голяма смешка е това. Имаш време да пишеш в тийн форум, в раздел "Секс", където отговарят предимно 'лапета, които се имат за много големи и важни, защото се чукат от най-ранна възраст, та им е кеф да се надцакват.

Ти адекватен отговор ли искаш да получиш?
    Ето ти го - ти не си добър родител, не си способна да контактуваш нормално с дъщеря си, не я предразполагаш, съответно - тя не ти се доверява. За Бога, говорила си с момчето, но не и със собственото си отроче. о.О
    Ти тийнейджър не си ли била? Да, други са били времената, но си пораствала, минала си през тези години, нали? На 15, на 20... добре знаеш, че няма никакво значение, хората са различни, всичко зависи от (само)възпитанието, характера, принципите или липсата на такива.

И да, болшинството деца днес започват да водят полов живот около 12-13-годишна възраст. И именно родителите са отговорни(нека не е "виновни") за това. ( А в този форум има раздел "Млади мами", вместо "Непълнолетни майки", сама си прави сметките!
    Сега е времето да се научиш да говориш открито с детето си. Разбирам, ако беше момче, да не го разбираш толкова добре, но имаш дъщеря, съди по себе си, но не и по времената, няма място за съпоставка.

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Абослютно съгласна съм с мнението преди мен! И това да сравняваш че когато ти си била на 15 не си и помисляла за секс е грешка... Времената са различни ,хората са различни... не казвам ,че това че всяко второ 12годишно дете води полов живот е по-добре!В никакъв случей.. но това е вследсвие точно на родители като теб..който нямат смелост да говорят с децата си открито за всичко..като приятели ,които не осъзнават ,че децата им ПОРАСТВАТ!Тук ли трябва да ти кажем как да възпитаваш собсвената си дъщеря...като повечето посетители са точно на нейната възраст и точно с родители като теб.Желая ти успех!

Голям фен Аватара на Carlos
    Град
    Стокхолм
    Ами аз пък заставам зад авторката. Надали е лесно в днешно време за една майка да запази децата си. На които само тя знае как се дава живот... Напълно я разбирам.
    Към авторката: вечерният час за зимата 8:20 е добър! С настъпване на пролетта и лятото може да го увеличиш първо на 21:30, после на 22:00. За 10-15 минути закъснения недей прави проблем. Дай им свобода, гледай да не става слободия! Все пак както казваш, че те е страх да не й пълни главата с глупости... Ами да, ама надали ще я напълни в последните 10 минути, нали? Увеличи вечерния час, интересувай се от дъщеря си, бъди нейна приятелка. Питай как е било, къде са ходили, нещо итнересно станало ли е и такива неща. Без да настояваш за подробности, без да преминаваш личното им пространство.
    Относно 18 години за правене на секс за първи път... При всеки е индивидуално, недей държа на това. Годините като цифра не са от такова значение. 15-16 години е нормална възраст.
    Та така... Надявам се съм бил полезен. УСПЕХ!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    "местото"...едва ли някой родител(съдейки по своята майка) е толкова елементарно неграмотен,та да допуска подобни правописни грешки заради диалекта-извод:не си родител.Но ако все пак съм в грешка и това е истина:не съм съгласна с вечерния час,трябва да и гласувате малко повече доверие.За да може да има възможност да го защити,ако се издъни-да последва яка затегация!Това бих направила аз.И щом мислите,че вече такива неа и се бъртят в главата-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО говорете с нея на тема секс.По-добре да говорите открито на тази тема дори и да не го практикува,колкото по-открита сте вие на тази тема,толкова е по-вероятно и вие да спечелите нейното доверие и когато реши да го направи-да ви сподели.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Вечерният час - 20:30 - рано е. Трябва да е между 22:00 и 00:00 часа. И не и е рано за секс - то това си зависи от човека... А и трябва да приемете че ние сме деца на прехода. Също така аз съм на годините на дъщеря ви и напълно разбирам как се чувства момичето. Ако продъжавате с тези ограничения само ще се изпокарате с нея и може да не се разбирате докато тя не стане пълнолетна или докато не свърши училище и не се махне от домът ви. Аз постоянно се карам с родителите си за подобни вечерния час - а относно секса - просто няма как да й налагате ограничение на каква възраст да го прави. Това е единственото нещо в живота й за, което неможете да й дъжите сметка независимо, че сте й майка (казвам Ви го с най-спокоен тон и уважение).

а това за грамотността не е гаранция, не ставаш по-грамотен с годините. Иначе жалко ако има наистина такива родители- ако тя е решила да прави секс ще го направи независимо дали ти харесва или не.Въпроса е дали ще е в къщи (или в приятеля си) или криейки се ще е някъде по спирки, улици... знам ли къде още....

Голям фен Аватара на Lyubeto
    Град
    Варна
    Първият ми приятел беше на 20 години , а аз бях на 14 . С него не си и помислях за секс поне година и нещо , а той не ми е говорел също за това . Знаеше , че ако пожелая той ще ми е първи и не ме насилваше за нищо . Имахме 3 годишна връзка , но смея да твърдя че той беше грешка в живота ми . Вечерният час е добро решение . Макар и според мен да е по - добре да е поне до 9. Все пак на тази възраст тя не е нито малка , нито и голяма . С основание се притесняваш , защото един човек на 20 години , незнам какво прави с 15 годишна . От опит казвам , че най - вероятно не му е чиста работата и плете своите игри , все пак може и да греша . Не позволявай на дъщеря ти да се отдалечава от теб , бъди и освен родител и приятел . Това ще ти помогне много . Майка ми тогава беше до мен. E не ме подкрепяше много за тази врзъка , Но знаеше , че ако ми забрани може и по - лошо да стане . Да се срещаме тайно и т.н.. За това дали ще спят заедно или не, няма от къде да си сигурна .Дори и до 7 да и' направиш вечерния час , те ако искат пак могат да го направят .Това вече си зависи от дъщеря ти .Не съм родител , но говоря от опит . Дано всичко е наред.

Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...

Ахахаххахаха.
    Е, не!
    Ти можеш ли да се наречеш майка и да си повярваш.
    Днешните родители дотолкова не са наясно с родителството, че даже и бегло не познават децата си. Факт. Голяма смешка е това. Имаш време да пишеш в тийн форум, в раздел "Секс", където отговарят предимно 'лапета, които се имат за много големи и важни, защото се чукат от най-ранна възраст, та им е кеф да се надцакват.

Ти адекватен отговор ли искаш да получиш?
    Ето ти го - ти не си добър родител, не си способна да контактуваш нормално с дъщеря си, не я предразполагаш, съответно - тя не ти се доверява. За Бога, говорила си с момчето, но не и със собственото си отроче. о.О
    Ти тийнейджър не си ли била? Да, други са били времената, но си пораствала, минала си през тези години, нали? На 15, на 20... добре знаеш, че няма никакво значение, хората са различни, всичко зависи от (само)възпитанието, характера, принципите или липсата на такива.

И да, болшинството деца днес започват да водят полов живот около 12-13-годишна възраст. И именно родителите са отговорни(нека не е "виновни") за това. ( А в този форум има раздел "Млади мами", вместо "Непълнолетни майки", сама си прави сметките!Wink
    Сега е времето да се научиш да говориш открито с детето си. Разбирам, ако беше момче, да не го разбираш толкова добре, но имаш дъщеря, съди по себе си, но не и по времената, няма място за съпоставка.

mnogo sum suglastna

Град
    е как къде?! при Чичко_Полицай !! ;)
    Най-добрият вариянт е да седнете и да поговорите с нея открито. И най-важното - да я подкрепите в решението й. Една година с това момче .. никак не е малко време, познавате го, не е някой непознат.. Дори да се реши на тази стъпка, много по-добре е преди това да е поговорила с вас и да е наясно с нещата и най-вече с това, че я подкрепяте в действията й... Може да има много приятелки, на които да споделя, но в такива моменти е нужна майка.
    Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.

Цитирай Първоначално написано от Drogiranata_
    Чукам се с всеки който подаде пишка.
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Град
    Дълбините на канала :D
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Вечерният час - 20:30 - рано е. Трябва да е между 22:00 и 00:00 часа.
    Чак пък 00.00 часа....все пак е на 15,бате кво ше праи в 00.00 часа.. не съм съгласна...Иначе по темата-мисля,че е ебавка,но в случай,че не е-ако сте родител на място,нямаше да искате съвет от някакви си келешчета,дето повечето се чукат на 12

Поговорете с нея, но не като родител, а като приятел. Вярно, че принципно е още малка за секс, но е хубаво да се отнасяте с нея като голям и разумен човек, а не като с дете, което е толкова малко, че за нищо още не му е време. Майка ми се отнася цял живот с мен като с дете и това много ме е ощетило. За мой късмет баща ми се държи с мен като с приятел. Събираме се у нас или в кръчмата при нашите приятели и си говорим на всякакви теми. Навремето бях много срамежлива, но сега мога да говоря за секс даже и пред неговите приятели, които често ми помагат с решенията и ме съветват. Хубавото при баща ми е, че говори с мен, изслушва ме, дава си мнението и съвета и ме оставя САМА да реша дали да го послуша или не(не както майка ми която ми забранява всичко и знае само да ми заповядва-заради това с нея живеем на отделни етажи и не желая да си общувам много с нея). Аз винаги слушам баща си, понеже знам, че ми мисли доброто, че е прав и никога не ми секара за това което съм направила и това ми дава смелост да му споделям всичко, а не да си мълча. Повечето родители секарат на децата си и те испитват страх да им признаят, ако са направили нещо или са си навлекли беля от сорта на венерическа болест или бременност. Моят съвет е: отнасяйте се към децата си като приятел а не като враг. Това е в интерес и на двете страни. По този начин ще видите как бързо дъщеря ви ще си испее всичко. НО не и секарайте след това, а просто спокойно приемете случилото се, понеже тя не може да върне времето назад. Посъветвайте я какво да прави, но не и забранявайте нищо, понеже както знаете забранения плод е най-сладък.
    БИРА,СЕКС И РОКЕНДРОЛ!!!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    OMG.Ve4erniq 4as na 15-godi6no momi4e da e 00 4asa?!?!?! Vie normalni li ste?

Град
    Дълбините на канала :D
    Цитирай Първоначално написано от darla
    OMG.Ve4erniq 4as na 15-godi6no momi4e da e 00 4asa?!?!?! Vie normalni li ste?
    И аз тва викам.. Просто някои хора избиват комплекси по форумите..

Град
    Варна
    Ти не можеш да разговаряш с дъщеря си.
    Съжалявам , че ще те разочеровам , но тя на 18 няма да е девствена , има много момичета , които даже са майки на 18 / и то добри майки ! /.
    Това до колко часа я пускаш , няма да я спре да прави секс. Кой е казал , че секс се прави само вечер ? Тя ако иска и през деня може да го направи. А това с вечерния час никога не съм го разбирала. Това положение , в което ти я поставяш е като затвор.
    И какво толкова сте се разпискали , о Боже 00:00 часа - ужас просто. Аз когато бях малко дете съм играла до 1 пред блока.
    А сега , когато майка ми изключително добре се познава с приятеля ми от 1 година и му има доверие , ме е пускала и до 3,4 на дискотека с него. Когато биете спирачки на децата си не забравяйте , че е по-добре да знаете къде са и с кого са. Отколкото да Ви лъжат , че ще спят при съученичка , а да хайманосват по цяла нощ с непознати.
    Envoi moi ! ;]

Град
    в мечтите ти
    Родителите нямат място във връзките на децата си.С това поведение най-много да я накараш да те лъже.
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си