.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 83
    Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от girl_in_black
    Родителите нямат място във връзките на децата си.С това поведение най-много да я накараш да те лъже.
    НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН!

Родителите нямат място във връзките на децата си.
    В това не съм съгласен... До колкото разбрах родитяля се пада майка (ще ме извините ако греша). Те (децата) трябва да споделят такива неща с майките си. А към родитяля : сложете им по късен вечерен час. Те не са деца а за късни пубертети. Нормално е да закъсняват. Ако е нервна или се държи различно (по-спокойна/по-нервна и т.н.) тогава трябва да поговорите с нея.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Според мен 8.30 е прекалено рано. А и ако държиш на тоя вечерен час като си мислиш,че така няма да прави секс или нещо такова....ми че то може да го напрай по всяко време и няма да ти иска позволение..
    И не и забранявай да излиза с него.Ще започне да се крие и става по-лошо. А и за секса след 18,за мен това са отживелици. В днешно време това да правиш секс за първи път след 18 години е почти невъзможно.

П.С. И аз мисля,че не си родител,ноо...

Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Според мен 8.30 е прекалено рано. А и ако държиш на тоя вечерен час като си мислиш,че така няма да прави секс или нещо такова....ми че то може да го напрай по всяко време и няма да ти иска позволение..
    И не и забранявай да излиза с него.Ще започне да се крие и става по-лошо. А и за секса след 18,за мен това са отживелици. В днешно време това да правиш секс за първи път след 18 години е почти невъзможно.

П.С. И аз мисля,че не си родител,ноо...
    tctctc Дръж се малко по-добре! Това не ти е училище...

Град
    в мечтите ти
    Цитирай Първоначално написано от amfata666
    В това не съм съгласен... До колкото разбрах родитяля се пада майка (ще ме извините ако греша). Те (децата) трябва да споделят такива неща с майките си. А към родитяля : сложете им по късен вечерен час. Те не са деца а за късни пубертети. Нормално е да закъсняват. Ако е нервна или се държи различно (по-спокойна/по-нервна и т.н.) тогава трябва да поговорите с нея.
    теоритично да, но ти всичко ли споделяш с майка си? А ако тя ти пречи да се виждаш с гаджето си дали ще го приемеш спокойно и нормално, защото ти е майка и (теоритично) прави всичко за твое добро?
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Благодаря за отговорите!
    Предлагам темата да приключи, но преди това бих искала да споделя някои неща, с които се надявам и аз да ви бъда полезна. И не чета морал - просто съм откровена.

1. Ние родителите обичаме децата си и бихме направили всичко за да се чувствате щастливи и да намерите своето място в живота, но за нас е странно, че пораствате толкова рано. Животът е дълъг има време за всичко.

2. За един родител (израстнал при много различни условия) е рядкост да допусне, че някой ще прави секс с 12, 13, 14 или 15 пък даже и 16 годишно момиче (освен ако родителят не реши най-съзнателно да се ограмоти в интернет). За нас родителите това е болестно състояние и се нарича педофилия. За това влязох в интернет - за да актуализирам представите си за света. Ние с приятелите си не си говорим за секс между малолетни.

3. За момичетата - Приятният секс, според мен е НЕЖНОСТ и признаване на слабостта ни към момчето/мъжа, с който го правим. Както знаем големите грешки се плащат от жените/момичетата. За да е стойностен са нужни взаимни чувства, време, спокойствие, чиста съвест и разбира се - сигурни предпазни средства. За да имате всички тези неща мисля, че е нужно поне да сте последен клас в училище. Принцът ви няма да ви избяга .

Дори да нямате родител до себе си не търсете фалшива нежност. Със сигурност има нещо друго, което ще ви е по-приятно и с което като се занимавате ще бъдете по-щастливи и по-горди със себе си след време.

Благодаря ви!

теоритично да, но ти всичко ли споделяш с майка си? А ако тя ти пречи да се виждаш с гаджето си дали ще го приемеш спокойно и нормално, защото ти е майка и (теоритично) прави всичко за твое добро?
    Аз лично казах на майка ми и баща ми за първия ми полов акт...

Град
    в мечтите ти
    Аз също казах на майка ми, но ако тя бе започнала да ми прави изпълнения за това, определено щях да започна да спестявам доста неща и проблеми и пак да си намеря начин как да го правя.Един родител трябва да умее да разговаря с детето си на всякакви теми, да дава съвети, но не и да налага изцяло мнението си (според мен).
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Аз също казах на майка ми, но ако тя бе започнала да ми прави изпълнения за това, определено щях да започна да спестявам доста неща и проблеми и пак да си намеря начин как да го правя.Един родител трябва да умее да разговаря с детето си на всякакви теми, да дава съвети, но не и да налага изцяло мнението си (според мен).
    И според мен.

напълно разбирам загрижеността на родители (затова не се сърдя и на моите когато ми кажат да се прибера по рано) но тук има едно голяма НО!!! според вас за 1 година дали не може да са се появили наистина силни чувства? нежност? любов? които да са като един + във връзката на дъщеря ви? аз също съм на 16г и мога да ви кажа че живота в днешно време е наистина много по различен. сама споменахте че момчето е добро и явно се грижи за дъщеря ви (ако беше някой цървул едва ли тя щеше да ви го представи) и ако тя е усетила сигурност в него и у готова ще го направи със или без вашето съгласие. това което правят моите родители с мен е че винаги може да се постигне компромисно решение т.е. тя иска да седи до 11 на вън пък вие до 8 и средно положение 9,30-10 часа. пък и след като 2-год момче е с нея вече 1год едва ли дъщеря ви се държи като 10 год дете... моята най добра приятелка е на 21 и хората с които излизам са на по 20+ но това не означава че те ми мислят лошото! дори гочно обратното имат ме за по малката си сестра и се грижат за мен! такаче за да може тя да предизвика интереса му и да го задържи цяла година едва ли момчето е единственият инициатор - винаги има две страни!!! седнете поговорете с нея ... но не да и кажете "ами катова нали знаеш от къде идват бебета и щъркерла.." отнесете се с нея като голям човек и ще видите че отношението и към вас ще се промени коренно.. дори щи се хвали каква майка има! просто не я третирайте като малкото ви момиченце. все пак след 2 години и нещо щи стани на 18 и тези 2 години ще излутат като 2 месеца и пак ще си задавате същите въпроси...
    Идва момент, когато всеки живот излиза от пъта... И кой ще бъдеш тогава? И кой ще си в този момент на отчаяние? Ще се изправиш ли смело срещу най-големите си страхове? И да продължиш напред с вяра. Или ще се поддадеш на тъмнината в душата си!?!

дори и да знаете че тя прави грешка - кажете и го, дайте и съвет но също така и кажете че ще бъдете зад нея и ще я подкрепите каквото и да стане (все пак тя има нужда сама да натрупа своя житейски опит и да се опари) защото вашето отрицание и факта че едва ли не се е провалила във вашите очи ще и тежи повече от това което е напрамила. надявам си да съм била полезна и успех в разрешаването на този "проблем"
    Идва момент, когато всеки живот излиза от пъта... И кой ще бъдеш тогава? И кой ще си в този момент на отчаяние? Ще се изправиш ли смело срещу най-големите си страхове? И да продължиш напред с вяра. Или ще се поддадеш на тъмнината в душата си!?!

Голям фен
    Град
    Veliko Tyrnovo
    Според мен...отговорът на родителя много не съвпада... и едва ли ще се понрави на всички тинейджъри.
    Например...аз съм на почти 19 години и правя секс от 17 год. без 3 месеца. Реших го и не съжалявам, макар че винаги може и по-добре, приятелят ми не беше опитен ама поне знаеше къде трябва да си го сложи Сега съм с мъж на 21, почти на 22 години. Имам роднини които не възприемат разликата /3г./ но никой не ги пита. Майка ми и баща ми са най-спокойни когато знаят че съм с него и знаят че когато и да ми звъннат по телефона /независимо дали е посред нощ или през деня/ аз ще им вдигна.
    първият ми приятел беше пак 3 години по-голям от мен и аз бях на 15 не се разбирахме и за 1-2 месеца се разделихме.
    Най-важното е родителите да успеят и да намерят начин да говорят с отрочетата си,защото иначе става "изпусната" работа, и после само ще си скубят побелелите коси от проблеми. А относно забраните, по-лошо ще стане, както майка ми каза "аз не мога да ти забраня да спиш с когото и да е защото, знам че ако решиш ще избягаш от у-ще и пак ще го направиш без аз дори да заподозра." Така че... хич не трябва родителите да си живеят в заблудата че като забраняват, ще постигнат заветни величини в общуването с децата си.
    Относно вечерния час....както споменах по-горе вече имам 18, но пак имам вечерен час- през седмицата да 22:30-23 часа, а съботата спя в приятеля ми. Така че мисля че е разумно да си има вечерен час всяко непълнолетно и малолетно дете. Но не някакъв час които е по-ранен и от сънчо... защото тогава, като навърши 18 ще стане зле... то ще ви изцепи "сега имам 18 и не можеш да ме спреш..." тогава става най-лошото-- не се прибира или се прибира пияно. Така че...родителите трябва да оставят децата си и малко да се по сблъскат с шамарите от живота. Защото само по този начин ще разберат какво означава да отговаряш за собствените си постъпки!!!
    Надявам се да съм помогнала...

Цитирай Първоначално написано от drebosacheto94
    Благодаря ви! Наистина съм родител. Направих си регистрация специално заради проблема си. Познават се от година, но ту излизат ту се дистанцират.
    Ясно.. значи от време на време се виждат на по патка

А ти си една доста едра бискФитка, като ти гледам аватара

Мега фен Аватара на Rofl4e
    аз ако съм на теб.. не бих се притеснявала за такава глупост.. времената се менят затова ти като си била на 15 не си си помисляла за секс.. в днесшно време вече е съвсем норомално момиче на 15 да води активен полов живот..особено ако си има приятел от година.. независимо дали се разделят или не..!
    Според мен галсувай повече доверие на дъщеря си и я пускаи до 10ч..
    п.с. аз съм почти на 16 и нямам вечерн час петък събота .. а иначе през седмицата 10-10:30.. .. дай я малко по либерално

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от m3ch3ncee
    Тука изобщо не става въпрос за секс,а за чувства.Всички майки си мислят,че щом дъщеря им има приятел вече води и полов живот,но това е напълно грешно мислене.Не може винаги да ходиш по петите й и да си мислиш,че при всяко излизанe с него тя отива да прави секс.Нормално е да се притеснявяш,но и тя иска да бъде щастлива.А когато реши да го направи с него,не може да я спреш по никакъв начин.Само тя ще си прецени кога е подходящо и дали той е подходящият човек.
    +1

Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    аз ако съм на теб.. не бих се притеснявала за такава глупост.. времената се менят затова ти като си била на 15 не си си помисляла за секс.. в днесшно време вече е съвсем норомално момиче на 15 да води активен полов живот..особено ако си има приятел от година.. независимо дали се разделят или не..!
    Според мен галсувай повече доверие на дъщеря си и я пускаи до 10ч..
    п.с. аз съм почти на 16 и нямам вечерн час петък събота .. а иначе през седмицата 10-10:30.. .. дай я малко по либерално
    след 5 години на 10 ли ще е нормално да водиш активен полов живот?
    тоя приятел, "който си има от година" и е на 20 защо не си хване момиче на неговите години?защото никоя 20 год. няма да му се върже на акъла, едно момиче на 14-15 ще го направи. за тва сега е модерно да ходиш с по-малки от теб, защото ти се кефят на 'чупения голф и те имат за голяма работа, боготворят те. нали виждам момиченцата 8-9 клас в даскало как се кефят не некви качили са на неква бричка/скутерче. . .. .. . (не всички разбира се)
    а, и по-либералното отношение много често е голяма грешка. заради много либералните и large родители, децата им се качват на коли с още 2-3 момчета и момичета пияни посреднощ и изхвърчат на първия завой. на 15 ще я пуска до 10, на 16 ще иска да ходи на партита започващи в 12 продължаващи до 4-5? както казаха по-горе - има време за всичко.

Мега фен Аватара на Rofl4e
    ами аз съм на 16 и ходя на такива партита.. и определено не се кефя на "чупените коли" на приятеля ми.. а се кефя на самия него.. има коли защото може да си го позволи а не да задява момиченца на 15.. капиш..?
    той също е на 20 и не е с мен защото няма коя да му се върже .. напротив има много който му налитат.. а е с мен защото ме обича и ми го е доказвал вече много пъти!

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от StayFly
    Цитирай Първоначално написано от drebosacheto94
    Благодаря ви! Наистина съм родител. Направих си регистрация специално заради проблема си. Познават се от година, но ту излизат ту се дистанцират.
    Ясно.. значи от време на време се виждат на по патка

А ти си една доста едра бискФитка, като ти гледам аватара
    Е не съм ''доста едра'' .....

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    взаимни чувства, време, спокойствие, чиста съвест и разбира се - сигурни предпазни средства. За да имате всички тези неща мисля, че е нужно поне да сте последен клас в училище.
    Време,спокойствие и чиста съвест си имах в 10 клас.А хубава,щастлива връзка имам сега.Приятеля ми е на 21,а аз на 17.Нормална възраст си е 16...А дали тогава или на 18,дъщеря ти да решава,не ти.Нека грешките (ако направи такива) са си нейни да се научи.Не може вечно да я предпазваш, и то от нещо нормално.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Здравейте! Значи аз съм на 14 г. и смятам, че ми е рано за започване на полов живот, а много (е чак пък много не ама 5-6) от приятелките ми вече са правили секс, а те са също на по 13- 14 год. Та мисълта ми е, че не трябва да спираш дъщеря си, ако иска да го направи. Наистина 15-16годишна възраст си е напълно нормална в днешно време, още повече, че с приятеля и ходят от 1 година. А много от 12-13 год. момичета го правят със момче, с което ходят от няколко седмици и с което късат едва ли не след половия акт! Ако си майка на място ще говориш с дъщеря си за това. Аз, слава богу, имам много печена майка, с която вс. си споделям и ако реша да правя секс, ще и кажа, защото си имаме доверие! А и всички проблеми се решават с говорене, а не със забрани и т.н!

Град
    Варна
    Serendipitys Много си права , само че аз и до ден днешен , до 5 часа да стоя сутринта с приятеля ми или компания - нито близвам алкохол , нито се друсам , нито пуша. А пък ако става въпрос за секс , извинявай , но ако има желание мацката и в 14 часа ще го направи.
    Envoi moi ! ;]

Дърто, ти си част от едно неактуално поколение, което просто не трябва да има право на мнение. Сега е различно от тогава. Остави дъщеря си на мира.

Град
    scheint nicht so weit zu sein...
    Притесненията Ви са излишни- най-вероятно така или иначе някой ден ще се стигне до моменът със сексът. Аз също бях на 15 ( сега съм на 21), направих го с човек на 20 (тогава беше на 20, искам да кажа)- и то в 4 часа следобед... - ето, че вечерният час не е изиграл кой-знае-колко решаваща роля.. Като се обърна назад, разбирам какво глупаче съм била, но какво правиш- хормони ))
    Сега обаче по-сериозно: тъй като съм студентка по психология , бих искала Ви кажа някои неща, които ми идват на ум след един бърз прочит: според мен детето Ви е направило голяма крачка , след като е решило да сподели за връзката си- в повечето случай в днешно време връзките дете-родител са силно нарушени, основно що се отнася до споделянето. Разликата в годините особено в този период е много голяма, така че за еня е било трудно да Ви го каже . Очевидно мнгоо държи на мнението Ви. Не искам да Ви уча как да се държите с детето си,защото най-малкото нямам такова право, но според мен 22 часа е нормален вечерен час за дете на тази възраст, още повече, че заково е регламентиран. В крайна сметак тя има нужда от поущрение за проявената смелост да Ви сподели за чувствата си- вътрешният й свят точно в момента е много деликатен, това и сама го разбирате.
    От друга страна на 15 тя е съвсем половосъзрял от биологична гледна точкаа, така че сексът едва ли ще е дълго тема табу. Ако човекът я обича и го направи по по-нежен начин, за нея няма да е психическа травма. Макар да смятам, че 16 е една по-нормална възраст, всеки е уникален случай. 18 е твърде невероятна възраст в тези времена, така че разговорите с нея трябва да вървят в посока на безопасния секс, а не "сексът като табу преди навършване на пълнолетие". В крайна сметка в него няма нищо лошо, стига да я убедите, че презервативът е абсолютно наложителен...не само заради нежеланата бременност, но и от хигиенна и здравна гледна точка.
    Дайте й повече въздух- сигурна съм, че ще пожънете само успехи...

Щом е на 15 къв е тоя час 8 и 30 .Ако е истина това което е написано бих казал само едно : 12 13 годишни ходят по дискотеките и се е"ът като разпрани а вашата дъщеря ходи с 20 годишен и "били карали колела" Бая напред с материала май е

Град
    Във вечния мрак и самота.
    Не мога да разбера защо винаги родителите казвате на дъщерите си какво да парвят с кого да го правят и защо да го правят... Точно заради "властните" родители на бившите съм ги зарязвал точно заради това защото са ги ограничавали във времето за излизане вечерния час и т.н. Дъщерите ви също са хора като ВАС!!! който искат да живеят също като вас и да опитат всичко от живота било то секс наркотици или алкохол! Колкото повече им ги забранявате толкова повече ви го правят на пук разберете го! Не виждам защо казвате точен час за прибиране сигурен съм че дъщеря ти се чуства като в затвор давай и малко свобода все пак постави се на нейно място и помисли какво би искала ти ако си на нейно място- СВОБОДА, никой не иска да е зависим от някога ни най малко от родителите му... помисли върху коментара ми и съм сигурен че дъщеря ти ще ми е благодарна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си