Здравейте, аз съм всъщност родител и може би въпросът ми не е за тук, но като се чудя кой е правият път и като съм се паникьосала до безбожие ще питам. Ще се радвам ако и някой от компетентните психолози(ако има такива) на този сайт ми помогне да определя правилното си поведение.
Дъщеря ми е на 15 г. и от известно време излиза с едно 20г. момче. Не се крият от мен. Тръгват от нас и се връщат до нас в часа, който кажа. Мисля, че винаги поне знам местото където са, е не питам какво правят точно, но... до сега не мисля, че са правили нещо лошо. И двамата са добри деца, но се дразнят като сложа вечерен час 20.30 часа искат да е 22 часа. Често карат ролери и колело заедно. До тук добре, обаче аз не искам дъщеря ми да започва да води полов живот толкова рано, а като знам, че момчето е на 20г. и последния път закъсняха с половин час - все се притеснявам той да не и напълни главата с глупости. Мисля, че най-ранната приемлива възраст за мен за започване на полов живот на момиче в наши дни е 18г.
Дъщеря ми е много щастлива с него иначе до сега да съм му обяснила, че мястото му не е край нас. Че той я харесва съм сигурна, но че я обича - не знам. Веднъж се опитах да му обясня, че не мога да допусна подобно нещо и той се дистанцира, в резултат щерка ми се затвори в себе си и като че ли не беше жива, а робот. След 1 месец отново си бяха уговорили среща и тя отново се усмихна.
Връзката й не влияе много на представянето й в училище. Тук има и момчета и момичета. Имали сте най-различни връзки. Мислите ли, че е възможно да са просто приятели и да ме е хванала параноя или се страхувам основателно? Да се опитам ли да повлияя на дъщеря ми, да спре да се среща с него. Да държа ли на вечерния час 20.30. Ако ще правят глупости могат да ги направят и по-рано с това няма ли само да изгубя доверието им?
Ако и заговоря за секс се страхувам да не ме разбере, че е вече достатъчно голяма. На нейните години аз НЕ си и помислях за секс - просто не ме вълнуваше. Моят първи път остави лоши спомени в съзнанието ми. Момчето явно не беше достатъчно интелигентно и не повярва, че го правя за първи път та се разделихме заради неговата мнителност. (Днес много години по-късно не съжалявам, че не съм с него)
Благодаря Ви предварително!