.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Съвет за кандидатстване след 7-ми клас

Добър ден! Аз съм 7-ми клас и искам да кандидатствам ама незнам къде. Искам да уча компютри и си мисля за СПГЕ Джон Атанасов, ама ми казаха, че там не е хубаво. Дайте мнения

Повече от фен Аватара на bishop
    Джон Атанасов, действително е може би най-доброто училище ако искаш да учиш софуер/хардуер, лошото е че подготовката по другите предмети им куца. В мойто даскало (СМГ-то) се учи малко повече информатика от колкото в другите + че има и много школи и сипове, (еее мога ли да не направя реклама) обаче ако не ти се занимава със сиповете подготовката не е чак толкова добра. И тва е, другите елитни гимназии са НПМГ-то, езиковите, търговско банковата, трябва да питаш някой който учи в тях как им е информатиката.
    Welcome to the end of the thought process.

Голям фен Аватара на krisence
    Аз пък съм в НПМГ и тук тези които са с профил математика или физика предмета им е профилиращ. При математиците обаче започва да се изучава още в 8-ми клас.

Град
    София
    Също така може и в тази гимназия към Техническия университет.

Град
    In the middle of Nowhere
    Пиши което ти е на сърцето и после няма да съжаляваш,защото сам си си го избрал..
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Цитирай Първоначално написано от nefchi_bs
    Пиши което ти е на сърцето и после няма да съжаляваш,защото сам си си го избрал..
    +1
    Аз също съм 7ми клас, но съм решил да уча още един език (скоро взимам сертификат за перфектно владеене на английски) и съм се насочил към 91 НЕГ (1ва Немска)
    Знам че е най-елитната и че е много трудно влизането.Ходя на разни уроци там ала-бала - По математика съм екстра - На пробните изпити изкарвам от 80-100 точки горе - доло
    Ама по Бг - съм слаба ракия - 75-90...

Град
    In the middle of Nowhere
    Цитирай Първоначално написано от john95
    +1
    Аз също съм 7ми клас, но съм решил да уча още един език (скоро взимам сертификат за перфектно владеене на английски) и съм се насочил към 91 НЕГ (1ва Немска)
    Знам че е най-елитната и че е много трудно влизането.Ходя на разни уроци там ала-бала - По математика съм екстра - На пробните изпити изкарвам от 80-100 точки горе - доло
    Абе не се притеснявай..Миналата година пробните изпити бяха по-трудни от истинския изпит..Важното е да не ти пука и да си спокоен...Аз миналата година цяла година блях байрите и кръстосвах улиците и седнах 2 дена преди изпита да пуча и изкарах 5тици и двата..Само спокойно и всичко ще е наред

Цитирай Първоначално написано от john95
    +1
    Абе не се притеснявай..Миналата година пробните изпити бяха по-трудни от истинския изпит..Важното е да не ти пука и да си спокоен...Аз миналата година цяла година блях байрите и кръстосвах улиците и седнах 2 дена преди изпита да пуча и изкарах 5тици и двата..Само спокойно и всичко ще е наред
    Въй въй.. вие в София и Бургас сте много умни е аз със 3 по математика и 4 по бг на изпитите + същите годишни можех да вляза почти във всички училища .. освен 2 ! Във Русе сме голема интелигенция баце

Голям фен Аватара на melinor
    Има голяма конкуренция, много желаещи, малко места и висок бал
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

1-vo SUJALQVAM 4E pi6a na ANGL
    2-ro az sum su6to 7kl i iskam i az da kandidatstvam v "djon atanasov" samo 4e ne znam kolko e bala i koi ocenki se gledat-ako nqkoi znae ako moje da mi kaje kakvi ocenki mi trqbvat i koi se gledat ot diplomata,a i kakav e bala

nai-mnogo iskam programist

Цитирай Първоначално написано от MeTaLfAn
    1-vo SUJALQVAM 4E pi6a na ANGL
    2-ro az sum su6to 7kl i iskam i az da kandidatstvam v "djon atanasov" samo 4e ne znam kolko e bala i koi ocenki se gledat-ako nqkoi znae ako moje da mi kaje kakvi ocenki mi trqbvat i koi se gledat ot diplomata,a i kakav e bala

nai-mnogo iskam programist

Бала е 31 при 1во класиране, а при 2ро е 29. И аз много искам там, ама едва ли ше изкарам толко.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от melinor
    Уби всичко детско в мен
    nefchi_bs, ти или си гений, или ни послъгваш, а john95, ако изкараш тези точки на изпитите НЕГ и ИЕГ ще се борят за тебе .Осъзнай се, резултатите ти никак не са ниски, ооще повече си момче ;].
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Град
    In the middle of Nowhere
    Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Уби всичко детско в мен
    nefchi_bs, ти или си гений, или ни послъгваш, а john95, ако изкараш тези точки на изпитите НЕГ и ИЕГ ще се борят за тебе .Осъзнай се, резултатите ти никак не са ниски, ооще повече си момче ;].
    Не не съм гений..AnIcHkAtA не знам кои набор си и кога си кандитатсвала,но сега в класовете вместо по 20 ще приемат по 30 човека,а класовете ги увеличават с 1...И излиза че ще приемат с по 60-70 човека повече...А 95ти набор не са кои знае колко много да има около 1000 които няма влязат даже по-малко...А и изпита не е като преди 3 години съчинение и 3 задачи за студент по висша математика...

Град
    София
    Уби всичко детско в мен
    Не не съм гений..AnIcHkAtA не знам кои набор си и кога си кандитатсвала,но сега в класовете вместо по 20 ще приемат по 30 човека,а класовете ги увеличават с 1...И излиза че ще приемат с по 60-70 човека повече...А 95ти набор не са кои знае колко много да има около 1000 които няма влязат даже по-малко...А и изпита не е като преди 3 години съчинение и 3 задачи за студент по висша математика...
    Не искам да споря, но не съм съгласна с теб.Аз съм набор 95, но се интересувм от кандидатстване от преди 2-3 години.Набор 92 са се отървали леко.Да, разбира се, че е имало хора, които са зубрили цяла година, но накрая са си изкарали бал 35-36.Сега дори за училите здраво, бал 36 е само блян.Задачите не са били толкова трудни, ако ли пък не, поне са били включени в учебниците, сега в тест от 50 задачи (по математика) има 20 трудни, от които 10 са гатанки.Еми, нека въведат предмет Математически гатанки и да ги изучаваме!В тестовете има материал за 10 клас!По български не коментирам, защото тестът на 94 беше повече от елементарен, този на 93 също не беше труден.Може би са решили да дадат едното за сметка на другото, но не мисля, че е честно да се подиграват с труда на децата по този начин.Нямам за цел да те обидя, не се засягай, но не мисля, че петици се изкарват току-така от 2 дена учене.
    Едит:Това за класовете е така, но баловете за приемане в елитните гимназии, сравнено 94 с 93 не са паднали, в такъв случай какво значение има дали ще приемат 20 или 30 човека..
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Аз лично се страхувам от Изпита по БЕЛ - защото си падам леко селяче
    На преразказа изкарвам по 20-23 точки (Което си е екстра)
    А на теста около 60/75 точки

По математика имам тестове на които съм изкарвал 90+ точки, има такива с по 80-85 точки

Случвало ми се е и 60тина точки да изкарам ( На един супер шибан и то пак имах най-много от цялата школа.. )

Град
    burgas,bg
    моят съвет е да погледнеш за училище,в което ще получиш добра езикова подготовка...владеенето на езици наистина е много търсено качество(не се учудвайте..в езикова съм/el mundo habla epanol :P )

Цитирай Първоначално написано от melinka
    моят съвет е да погледнеш за училище,в което ще получиш добра езикова подготовка...владеенето на езици наистина е много търсено качество(не се учудвайте..в езикова съм/el mundo habla epanol :P )
    За кого говориш ?
    Аз лично точно към езикова съм се запътил, но ако не изкарам добри точки - най-вероятно ще си продължа в мойто даскало или ще търся алтернатива взависимост от точките..

Град
    In the middle of Nowhere
    Уби всичко детско в мен

Не искам да споря, но не съм съгласна с теб.Аз съм набор 95, но се интересувм от кандидатстване от преди 2-3 години.Набор 92 са се отървали леко.Да, разбира се, че е имало хора, които са зубрили цяла година, но накрая са си изкарали бал 35-36.Сега дори за училите здраво, бал 36 е само блян.Задачите не са били толкова трудни, ако ли пък не, поне са били включени в учебниците, сега в тест от 50 задачи (по математика) има 20 трудни, от които 10 са гатанки.Еми, нека въведат предмет Математически гатанки и да ги изучаваме!В тестовете има материал за 10 клас!По български не коментирам, защото тестът на 94 беше повече от елементарен, този на 93 също не беше труден.Може би са решили да дадат едното за сметка на другото, но не мисля, че е честно да се подиграват с труда на децата по този начин.Нямам за цел да те обидя, не се засягай, но не мисля, че петици се изкарват току-така от 2 дена учене.
    Едит:Това за класовете е така, но баловете за приемане в елитните гимназии, сравнено 94 с 93 не са паднали, в такъв случай какво значение има дали ще приемат 20 или 30 човека..
    Има много голямо значение,защото баловете миналта година паднаха с по 6-7 единици надолу,поне в Бургас..И в една от най-елитните гимназий се влизаше с бал 25.Тази година ще е по същия начин,защото хората които ще седнат да учат здраво ще са много по-малко от другите,които да учили отгоре,отгоре...И ако ти изкараш бал примерно 35 в класа ти ще има поне 10 човека които имат бал 26-27.Ще видиш..После ще си чукаш главата,защото ще те е яд,че си стояла по цял ден да учиш а те са си правили каквото искат...И искам да ти кажа,че испита по математика миналата година беше много лесен,аз просто се чудя как не можаха по-лесен да го направят...Ще видиш че като отидеш на испита,че ще го направиш за час и половина най-много 2...Айде късмет на испита и без да се притеснявате

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Такаам..аз сега съм с английски +руски и информационни технологии /от 9 клас/. Така хем език, хем нещо за хардуер и софтуер ще понауча. Замисли се, варианта никак не е лош.

Град
    Пловдив
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с език!Най-добрият изобор.

Град
    София
    Уби всичко детско в мен

Има много голямо значение,защото баловете миналта година паднаха с по 6-7 единици надолу,поне в Бургас..И в една от най-елитните гимназий се влизаше с бал 25.Тази година ще е по същия начин,защото хората които ще седнат да учат здраво ще са много по-малко от другите,които да учили отгоре,отгоре...И ако ти изкараш бал примерно 35 в класа ти ще има поне 10 човека които имат бал 26-27.Ще видиш..После ще си чукаш главата,защото ще те е яд,че си стояла по цял ден да учиш а те са си правили каквото искат...И искам да ти кажа,че испита по математика миналата година беше много лесен,аз просто се чудя как не можаха по-лесен да го направят...Ще видиш че като отидеш на испита,че ще го направиш за час и половина най-много 2...Айде късмет на испита и без да се притеснявате
    Peace.Имам какво да кажа, но нито аз ще променя твоето мнение, нито пък ти моето, все едно е дали ще говорим по темата, или не .
    Мерси за пожеланията .

Супер фен Аватара на iPurple
    Цитирай Първоначално написано от Cable
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с език!Най-добрият изобор.

Ххахаха вече няма училище в което да не се учат езици. Въпроса е не примерно да отидете в 5то ромско само щото има английски...
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Охх, аз на съзтезанието по Математика дори не знам колко точки имам, ама вероятно бая съм се изложила.
    Попринцип съм си зле по този предмет, сега чааак почнах да ги чаткам задачите.
    Абе, карай, мисля, че все пак ще успея.
    И в крайна сметка - какво толкова, все едно ни пращат в Сорбоната да учим!
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Цитирай Първоначално написано от Decu
    Такаам..аз сега съм с английски +руски и информационни технологии /от 9 клас/. Така хем език, хем нещо за хардуер и софтуер ще понауча. Замисли се, варианта никак не е лош.
    къде учиш?

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Първа английска.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си