- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Прекалено добра ли съм ? :(
С приятеля ми сме заедно от доста време и може да се каже че имаме здрава връзка (не говоря чисто сексуална).Проблемът е такъв, че той има много, много семейни проблеми и аз винаги му помагам във всичко и го насърчавам. Преди да ме срещне е имал проблеми с наркотици и сега ме е страх да не посегне пак към тях заради тези проблеми. Той е прекалено зависим от семейството си, което е разбираемо понеже още не сме завършили. Притеснявам се за него. Въпросът ми към вас е следният: ако бяхте на мое място какво бихте направили- бихте продължите да го подкрепяте, да приемате голяма част от негативната енергия и все пак да продължите да вярвате че някой ден всичко ще се оправи и ще продължите както си е било; или ще бъдете егоисти и ще прекратите връзки с него понеже сте уморени, макар че това може да го съсипе ?
Е... вие сте...
Това е много деликатен въпрос,Тука играят чувствата....
Ако го обичам, ще го подкрепям винаги..
П.С : Сетих се за един цитат от песен по този случай
"Бях готова с тебе да страдам, за да не те боли.."
Ако обичаш някого не би трябвало да мислиш за себе си . Може би много банална , но и много правилна е фразата ,че когато обичаш освен да получаваш , трябва и да даваш . А ти така като гледам втората част я пропускаш . Щом дори се замисляш за други варианти , ясна е работата . Какво е това да поемам негативната енергия . Ами нали за това сме двойка , когато има нещо да си споделяме без значение лошо или добро . Ако ти имаш проблеми и му споделяш , а той започне на казва ,че го натоварваш с негативна енергия , как ще се почувстваш?? Баси ! Такива станаха времената ,че на един от най - близките ти хора да не можеш да споделиш .
Добротата направо струи от теб... !
Може би не се изказах правилно. Имам предвид че непрекъснато плача заради него и съм в депресия....в такъв смисъл поемам негативната енергия !
Демек си хладнокръвна така ли,и не му съчувстваш.Ако е така поправя тая грешка недей да си криеш чуствата.Щом си решила да си с него - бъди до край.Първоначално написано от emily_1234
какво означава че не приемаш негативна енергия ? изкарва си го на теб ли ? защото ако е така .. това не е хубаво .. вместо да се радва и да забравя всичко поне когато е с теб .. той си го изкарва на теб ... според мен трябва да решиш първо какво искаш ти .. а после ако искаш него .. да го подкрепяш ... но ако наистина има много проблеми и ти решиш да го напуснеш ... ( ако той има чувства към теб ) ще рухне от всякъде ... ( поне това би се случило с мен ) мисли ключа към разрешаването на проблема е в теб![]()
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
И аз още уча,но не живея вече със семейството ми...Доста ми коставаше да направя тази крачка,но я направих.Сега си бачкам и уча.Не казвам,че е лесно,но не е и невъзможно.След като го обичаш го подкрепяй всички си имаме проблеми.Такъв е животът.![]()
Грешка.Първоначално написано от Lyubeto
Авторке,не энаеш ли какво искаш?Искаш ли да си с тоэи човек или не ?
[size=7][b][u]fosse cos
Не би трябвало да мислиш САМО за себе си??!?Първоначално написано от Presley
Така по ли ще го разбереш?
Първоначално написано от ThisIsMe
Да.Първоначално написано от Lyubeto
Така смисълът на иэречението е съвсем друг.
[size=7][b][u]fosse cos
Това е много индивидуален въпрос... Зависи от много неща.
Лично аз ако обичам този човек и държа на него ще съм с него, просто защото го обичам. Депреся?!? това си зависи от всеки човек, аз не бих била в депресия,заради неговите проблеми. Поради факта, че аз съм супер позитивен човек, вярвам че чашата е на половина пълна. Аз не бих била в депресия, поради факта,че така няма да мога да му помагам,няма да мога да го карам да забравя проблемите поне в минутите,когато е с мен. Пак казвам страго индивидуално е...
Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...
Еми според мене не трябва да си тровиш живота ,Първоначално написано от emily_1234
защото приятелят ти не е на кеф / в случая има проблем / ..
Вярно е че трябва да си плътно до него и да му помагаш в трудни
моменти,но не трябва всеки един следващ момент да е такъв ..
Какви са проблемите му?Нямат ли край?Не може всеки път да поемаш
тая негативна енергия и да се депресираш ,,, Разбирам го и него , че си
има проблеми , но все пак ..
Actions speaks louder then words .. >.<
Ако обичаш момчето и вярваш в здравата ви връзка ще останеш до него.
Разбирам как се чувстваш, защото съм изпадала в подобна ситуация и знам, че е адски трудно. Аз се опитах да подкрепя човека до себе си, но ме отблъснаха и тъй като нямах сили да продължа се отказах и после съжалих, че не съм положила повече усилия...
Моя съвет е да останеш с него, но да му кажеш, че трябва да се стегне и вместо да затъва и да повлича и теб(защото щом се чувстваш кофти, явно това става) да ти позволи за му помогнеш и заедно да преминете и това изпитание
Явно има сериозни проблеми, но всеки пробем има решение и заедно ще бъдете мн по-силни, отколкото ако се разделите.