ФИЛМИ !?Първоначално написано от kristo
Какво пак не разбра мистър умник?! Твърде ясно съм се изразил за да ме копираш и да се опитваш да ми отговаряш на въпроса с въпрос. Или с нещо като въпрос, едва ли и ти знаеш с какво.Първоначално написано от Darkkiss
леко че засегнахме кака криси която има всеки втори пост в този раздел, нищо че дори не е за неяПървоначално написано от kristo
![]()
Не е само заради филмите, просто всички искат да имат икономическото развиетие което имат САЩ и се блазнят от това че е №1 в света, но не разбират че стандарта на живота, щастието на хората са по важни от тъпите икономически показатели като GDP и т.н...
И да не говорим за това че в този брутален капитализъм който съществува в САЩ води до много странични проблеми като разрушаване на околната среда, и най накрая води до собственото си саморазрушение...Но айде че почвам да свуча като Карл Маркс.
Ами голямото икономическо развитие, което има САЩ май доведе до световна икономическа криза... Също така не знам по какви показатели смяташ САЩ за номер 1 в света- стандарта на живот на Скандинавските страни и Канада отдавна е доказано, че е по-висок от техния.
Също така как американците няма да са толкова развити(по принцип говоря, а не конкретно за момента), след като откакто са се създали като държава само крадат световните богатства?
Икономиката на САЩ е номер 1 след това е Япония и след тях са западно европейските страни.Първоначално написано от kristo
Едното за сметка на другото- стандарта на живот в САЩ е никък но като цяло страната е икономически най развита. Тя е развита защото най богатите, тези които притежават всичките бизнеси като Доналд Тръмп и т.н. издеватеслстват над хората, ей за това стандарта на живот е толкова нисък. И те стават по богати и по богати, т.е държавата става по богата. И целия свят си мисли че САЩ е супер държавата ...Глупости! Никога не бих искала да живея тук, сега съм тук по неволя започнала съм училище и трябва да завърша преди да се махам, но нямам търпение.
Не мисля че това е защото САЩ са крали богатства на света, може и това да дава влияние но аз мисля че най вече е защото американците са толкова глупави и мозаците им са промити че разрешават на богатите да ги тъпчат. Сега дано Обама малко да пооправи нещата особено със здравеопазването ...
G8Първоначално написано от LifeIsGood
1. Germany
2.Japan
3.France
4.Canada
благодаря...
ице... Канада е в пъти по замряла от щатите...
Да кажем, че греша за Канада, ок, но къде е САЩ в класацията не е упоменато. Така като гледам ще е след 4-то място.
мисля че се пада на 5-то или 6-тоПървоначално написано от kristo
1-то е Italy др-то е USA
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)
US е на 1во място. Не знам по каква класификация вие ги определяте. Това е по GDP (брутен вътрешен продукт) per capita на паритет на покупателната сила, тoва значи че е нагласено да не оказва влияние разликата на обем на население на държавите...
Европейския съюз има по голям брутен вътрешен продукт но не е държава.
Щатите в момента имат 11 трилиона БВП,а външните дългове са 10 трилиона. А икономиката на Япония и Китай е зависима от американската, защото единствено там се продават масово. Ако паднат Щатите, Япония и Китай също ще са на дъното.
Затова в момента Германия е с най-стабилна икономика.![]()
тъпакоПървоначално написано от LifeIsGood
G8 е съюза на 8-те най богати страни в Света
щом Америка не е в челната тройка значи не е
какво ми даваш неква си ликипедия дето дори аз съм писал...
тзтз...
Абе кви са тея глупости дето ми говорите ?!
Кyp за САЩ !
Шибани тъпи американци.Може да имат пари, но там хората за тва живеят.Дебели копелета!
До 5-6 години САЩ, нито ще е най-великата страна, нито ще е най-богатата...
...кви панаири ми правите тогава?
Първоначално написано от AnincetoSexy
Знам какво е G8, но никаде не можах да ти намеря тая информация дето си я дал...Никъде не съм чувала че на G8 подреждат 8те членки по това колко са богати.Първоначално написано от Darkkiss
Щом не вярваш на уикипедия, ето ти истински сайт където може да свериш информацията...
http://www.bea.gov/national/index.htm#gdp
Съгласна съм че икономиката на САЩ не е най стабилната, но е на първо място по БВП в света..
добре шефеПървоначално написано от LifeIsGood
аз ти пожелавам 1 ден да отидеш да живееш в "най-богатата" държава УСА
то се е видяло че със селяни не може да се говори...
Ами не знам и аз какво съм се хванала на вас да обяснявам..И без това вие сте деца и не разбирате..
Е, няма значение. Даркис сигурна съм че дори не си прочел по нагоре какво съм писала и изобщо каква ми беше мисълта за САЩ..
Вие сте направо комплексари, мислите че най важното нещо е една държава да е икономически богата...Отричате че САЩ е най богатата държава...Е, аз не съм комплексарка и не отричам че САЩ е постигнала много икономически, обаче икономическото богатсвто за мен изобщо не е най важното нещо- за мен са по важни други показатели като стандарт на живота, културата на хората, историята и т.н.
Първоначално написано от LifeIsGood
аз живея в америка тъпанаркеПървоначално написано от LifeIsGood
ако аз не знам как е там
кой ще знае?
обиколил съм всичко голями градове
и съм одил на куп други места
знаеш живота как е тука?
не не знаеш
тогава тихо там
не комплексираната
дето дори не е излизала от границите на Република България
LOL знаех си че не си прочел нищо каквото съм писала- 2-3 поста назад казах че живея в УСА и чакам да завърша за да се махам от тука..Първоначално написано от Darkkiss
Всички ми казват , че Америка е цитирам : "Ебаси простата държава!" Но с всяко изминало лято в България се уверявам , че не е така .. А вие изобщо тези , които оплювате Америка ходили ли сте ?! Живяли ли сте там?!
Колко още теми ще се направят за САЩ? Писна ми да чета колко смотана била тая държава. Хубаво това е вашето мнение, но има хора, които мислят по различен начин. Защо ви трябва да ги обиждате, че са тъпи, не разбирали и други такива? Това само показва колко ви е културата. Не можете да видите колко смешни изглеждате от страни. Америка няма да фалира. Обърнете внимание, че над 70% (поне аз така мисля) от филми, игри и всякакви такива се правят там, т.е. влизат огромни суми пари само от това. Microsoft, Google компаниите са пак в САЩ. Те печелят милиарди от останалия свят.
Казвате, че Америка краде. Е, добре. Не, че съм напълно съгласна. Но дори и да го прави, то е така, защото го може. И какво като е създадена много по-късно от България? Пак е сумати и пъти по-развита. Строителството, икономиката. България е на светлинни години. Да не говорим за културата. Не съм ходила лично в Щатите, но познавам не малко хора, които живеят там и са много доволни от самото държание на хората. Тук се натъквам само на комплексари и пълни олигофрени всеки ден. (не всички, но повечето) Хора, погледнете са малко от страни. Америка била такава и онакава. Ами каква е България? Замислете се малко защо цялото ни население е по-малко от половината на един голям град в САЩ. Ако България беше толкова велика държава младите хора нямаше да си заминават.
Знам, че много хора ще ми наскачат отгоре и ще ме обидят, но нека ви кажа едно: отдавна съм се убедила, че България изпада все по-надолу, а тези "изкуствени" държави като Америка ще се изправят на крака след каквато и да е криза, защото хората мислят по съвсем друг начин. Нека Америка да е смотана, както и хората, които живеят в нея, но те пак ще са с по-висок стандарт на живот и икономика от нас.
И всеки, който каже, че съм тъпа или каквато и да е друга, еми, не ми пука. Не ме интересува мнението ви за мен, защото не ме познавате. И спрете само да се джавкате. Правите се на палячовци.
"Million feelings,thousand thoughts, hundreds of memories all for that ONE person!" <3
В момента Америка е с външен дълг с над 100% от GDPто и.Първоначално написано от ivyy
![]()
Права си много е гадно тука с тоя външен дългПървоначално написано от AnnieW
Стойте си в България, там е само 92.7% (по последни данни на БНБ).