.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Лична трагедия

Първо искам да спомена,за да няма коментари от сорта на "еми ние с кво да ти помогнем",че основната ми цел,поствайки тази тема не е съвет. Вероятно не е и съчуствие, тъй като то не би ми помогнало особено. Просто имах нужда да споделя с някого какво ми се случва.
    Така...Първо да кажа защо проблема ми е особено тежък-това е особено брутален семеен проблем, който обаче се случва не на мен, а на любимия ми човек. По стечение на обстоятелствата(аз съм пълнолетен,но тя не е) проблемът е налице и не може да бъде изолиран чрез изнасянето й от тях. Обичам я безумно много, което ме кара да страдам още по-жестоко. Майка и е разделена(но не разведена) с баща и от 8 години. Приятелката ми ест се премества с майка си, баба и също се премества при тях и така за малко живеят трите. После при тях се мести новият приятел на майка и, ш****о садистично ко**ле, но както и да е за около година нещата са нормални(тогава приятелката ми е била на 8, да спомена). След година-две обаче нещата почват да се променят, вълкът си показва истинското лице и почва да оказва физическо насилие върху тях включително ДА,бие осемгодишно момиче. Бие майка и пред собствената и дъщеря.
    Това продължава за осем години. Положението невинаги е много тежко, но ужасът може да ги навести във всеки момент, в който на изверга му скимне. Защо майка и не действа своевременно за да го махне-това не знам и не мога да кажа. Факт е обаче, че той продължава да живее у тях и че и трите(приятелката ми, майка и и баба и) стават жертва на жестоко домашно насилие.
    Преди почти година аз се запознах с гаджето ми и още тогава започнах да се запознавам с тази история. Когато се появиха чуствата между нас, а по-късно и тръгнахме, този проблем започна да става все по-унищожителен за мен. Случи се така, че при един скандал той я удари, това стана когато ние вече бяхме заедно и ляхме наясно, че и двамата искаме наистина сериозна връзка. Не знам какви душевни сили намерих тогава у себе си, за да не действам първосигнално и БУКВАЛНО да го заколя със секира. Факт е, че се удържах. Знаех обаче, че това се случва за първи и последен път-ако той и посегне отново, ще поговоря с дадени приятели... Има хора, които са ми задължени и се занимават с черен бизнес-едва ли има смисъл да обяснявам, че ако действам чрез тях дори няма да има погребение за този изверг, просто няма да го намерят. Реших обаче да действам цивилизовано-предприех мерки за да разбере майка и,че има начини да го махне(той не желае да се махне когато тя му каже да се изнесе) и това да стане законно. Жилището е нейно и изнасянето му е в процес на реализация, но юридически проблем, за който не мога да разбера повече я кара да се бави и той продължава да живее у тях.
    Сега вече да кажа какво мисля. Уверявам ви, че това може да са последните редове, написани на клавиатура от мен за следващите 5-10 години. Ако превъртя и го пречукам най-вероятно ще отида в затвора. Мога да поръчам убийството му-тогава пък четете редовете от един бъдещ убиец, който ще се подвизава на свобода, макар да не е реално виновен за престъплението. Аз не мога да се смятам за виновен дори ако го убия, косвено или пряко-той заплашва физическото и психическо здраве най-вече на нея, но чрез нея и моето. Така че не знам какво да правя и как да действам. Всеки един ден е борба в мен с непредвидим изход-утре може да осъмна убиец. Не знам и сега как намирам сили да говоря с майка и, да намирам законни начини терорът над нея и мен да спре. Щом едно толкова лесно, бързо и ефикасно решение е само на стъпка от мен... Не ме интересува фактът, че майка и ще знае, че аз съм го пречукал-първо, тя го мрази достатъчно и второ, знае,че не може да ми се противопостави. Но вижте и се замислете как човек, който никога не е обмислял подобни ненормални и насилствени дейаствия стига до това ниво-принуден от болката и ужаса, невиждайки изход другаде.
    Мразете домашното насилие и нека всички знаем за проблема и ако можем, да се борим срещу него.Уверявам ви, това е едно от най-страшните неща, които могат да се случат на човек.

Фен Аватара на YourFavouriteDrug
    Град
    Бургас :)
    Позамислих се малко и наистина нямам представа какво бих правила в такава ситуация. Дано да се измъкнеш с възможно най-малко последици.

Цитирай Първоначално написано от YourFavouriteDrug
    Позамислих се малко и наистина нямам представа какво бих правила в такава ситуация. Дано да се измъкнеш с възможно най-малко последици.
    +1 ! И дано тоя изверг си получи заслуженото!!!!
    За да има дъга,трябва да присъстват всички цветове

Цитирай Първоначално написано от sunbeamz
    +++++ ot takiva obistva pora4itelskiili ne nqma smusal po dobre pravosudieto da se zanimava s nego taka 6te mu e 100 po tejko ot kolkoto edon zatrelvane ili edno narugvane

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    Цитирай Първоначално написано от sunbeamz
    + и няма ли някакъв начин те да се преместят в отделно жилище или да подадат оплакване в полицията...трябва да може да се направи нещо по въпроса.

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Нож бе, мама му! КОлни го тоя.. само т'ва е решението в твоя случай. Аз съм твърдо против тая работа като цяло, ама тоя е .......

Тва с убийството май е най-разумното, тъй като днешното правосъдие просто нямам думи за него.. Ще се мотаят месец-два и после тоя уруд пак ще си щрака с пръсти на свобода и ще малтретира други деца.. Дори не мога да си представя как бих постъпила; най-много да избягам от къщи..
    Мисля, че ти най-добре можеш да решиш как да постъпиш, но се надявам да намериш начин долния изрод да не види повече слънцето.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Нека ти споделя нещо от опит-евентуална причина майката да търпи този нещастник.Когато моите родители се разведоха,живеех с майка ми,сестра ми.Кака стана на 19 и се изнесе при новия си приятел,аз бях на 11.Майка си намери адски добър и свестен приятел.Много ни обичаше и двете.След година и нещо спокойствие и той си показа рогата-започна да я бие без да му пука дали аз съм там или не.След това се извиняваше и тя му прощаваше ВСЕКИ път.Забравих да спомена,че той дойде да живее при нас.Майка ми е адски силна жена,винаги е била с доходна работа и аз не можех да разбера защо търпи това.В продължение на 3 години я биеше системно,колко пъти съм я заварвала сутрин посинена цялата да плаче на леглото,вместо да е щастлива и на работа.Но аз бях още малка и те не говореше с мен за случващото се.Станах на 15-положението беше все същото.Бях все така шокирана как е възможно тази толкова силна психически жена и самостоятелна да търпи това.А този идиот къммен винаги се е сържал чудесно.Причината не бяха материални облаги,защото той си беше обикновен мъж-не бизнесмен или мутра.Та като станах на 15,селд поредния побой извиках полиция.Закопчаха го и казаха,чче ще го задържат за 24 часа.Майка така и не повярва как съм посмяла да го направя.Тогава чак я попитах "Мамо,какво ти става,до кога ще го търпиш това положение?".НИКОГА няма да забравя отговора и.Тя ме погледна,намери сили да се усмихне и каза "Дари,не искам да растеш без баща.Той се държи чудесно с теб,трябва да има мъж в къщата,не искам да растеш без семейство!"...просто бях в шок! Тогава и отговорих "Ама,мамо,той никога няма да ми е баща,за мен е просто твоят приятел,аз не го искам вкъщи.С теб сами ще се оправяме.",хванах я за ръка и заедно му събрахме багажа.Оставихме всички куфари в коридора.Изтекоха тези 24 часа и той се прибра.Тогава с майа му отворихме врата и му казахме да си взима боклуците и да изчезва,повече да не е доближил апартамента ни.Така и стана.От тогава майка ми беше пак онази щастлива и силна жена,емоционална,усмихната .Сега си има приятел,който я боготвори-глези я,обича я.Да,осигурен е много добре материално и се държи с нея като принцеса.След всичкия този тормоз тя заслужава така изпълнена с емоции и топлина връзка.Все още ми благодари за силата и куража,които и вдухнах и за това,че изгоних кретена от вкъщи.
    Отплеснах се,съжалявам,но се разчувствах.Това,което исках да кажа е,че може би и тази жена го търпи за това-за да осигури що-годе нормална семейна среда на дъщеря си.Но щом знае,че той посагя и на дъщеря й и не го гоно-тогава...единствения вариант е приятелката ти да отиде в полоцията,да пусне жалба,ще му издадат ограничителна заповед и повече да не припари до тях.Багажа може да го чака пред входа!Това не са мъже,това са комплексирани нещастници!

Град
    Страстно село. :D
    Обстоятелствата в тази държава един ден те правят престъпник, направо нямам думи. Говоря за теб авторе, не за оня урод. Ако бях на мястото на майката вероятно и аз бих постъпила като теб първосигнално, да го убия.

Град
    Пловдив
    ти предполагам си достатъчно голям и силен да го надвиеш. Пребий го два три пъти и сам ще се изнесе...
    -- -- --

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от rauwkost
    Нож бе, мама му! КОлни го тоя.. само т'ва е решението в твоя случай. Аз съм твърдо против тая работа като цяло, ама тоя е .......
    Няма смисъл. Това е най-добрият вариант за оня и най-лесния за тормозените!

Нека се мъчи..нека го осъдят, ако трябва, нека го вкарат в пандиза и да седи там известно време. Като не се промени пак ще влезе и така. По-добре е да се мъчи и да страда отколкото да му направиш услуга като го утрепаш!
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    София
    Ами такива като този изверг наистина заслужават да умрат, не че искам да те подтикна към убийство, но просто друго не знам какво може да се направи.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Цитирай Първоначално написано от Sebastianek
    ти предполагам си достатъчно голям и силен да го надвиеш. Пребий го два три пъти и сам ще се изнесе...
    Mhm + 1 kaji mu da se iznasq ili shte mu eb*** maikata ne go ubivai no ako oshte edin put vi posegne mu stroshi edna golqma daska v glavata prebii go izhvurli mu neshtata na ulicata obadi se na policiata i smeni bravite i smqtam che veche nqma da vi turmozi

Град
    ffffffffffffffffffffLurttlandiiaaa;
    аз ти препоръчвам да не правиш тези глупости (убийството), а да поговориш с полицията може би или с майката на приятелката ти..нека тя подаде молба за домашното насилие... ОБАЧЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕДЕЙ ДА УБИВАШ..
    inna - fall .mp3 (musiicc)

Град
    софия
    Цитирай Първоначално написано от princess85
    аз ти препоръчвам да не правиш тези глупости (убийството), а да поговориш с полицията може би или с майката на приятелката ти..нека тя подаде молба за домашното насилие... ОБАЧЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕДЕЙ ДА УБИВАШ..
    +1.Най добре е майка й да иде да подаде жалба и да си изкара едно медицинско.След това има право да си изкара и ограничителна заповед и при стабилен адвокат и съвестен съдия ще отнесе някоя друга годинка в затвора.А ти не прави глупости , защото тогава няма да има да подкрепя момичето ти . Можеш само да им помогнеш... Макар, че за такива тъпаци и публичен линч е малко .. Успех
    най-добре умея да спрягам глагола моткам се във всичките му форми

НЕ!НЕ говори за убийство,моля те!
    До там не трябва да се стига.
    Нека поговорите с полиция ли.. не знам.. простоо нямам думи аз.Това не е човек...

Чак до убийство не по-скоро говори с полицията.Ако го убиеш после като влезнеш в затвора ще си мечтаеш да си свободен и да си близо до приятелката ти. Насилие винаги ще има в България.Няма никой който сериозно да се заеме с този проблем в държавата. Бих казала, че и моят баща бие майка ми и то доста често, заплашва ме и др. неща , но се надявам един ден това да свърши. Тябва да има справедливост в България !
    "Вие ми се смеете, защото съм различен, аз ви се смея, защото всички сте еднакви!"

Град
    Е там...
    голям прас

Голям фен Аватара на D12Respect
    Град
    ин ди гето
    НЕ убийство.Пробвай всички законни начини.Все за нещо ще го приклещите.Не загубвай контрол и недеи поръчва убийство

С никаква полиция не се занимавай. Просто го причакай някой път когато се прибира в "дома си" хвани го за фланелата и го блъсни в стената след което му кажи ,че ако се случи още нещо такова ще го хванеш някъде и ще го смелиш. Тези думи трябва да са придружени с 2 юмрука .
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Град
    MaIna CiTy
    Аз бих те посъветвала сам да се разправиш с него, тъй като аз по принцип съм привърженик повече на саморазправата, но все пак преди да стигнеш до това пробвай по законен път, а ако не стане по този начин.... действай както смяташ за добре, това е моят съвет
    Аз не пуша! Аз не пия! Hе говоря неприлични думи и не ходя по МЪЖЕ! Ебах му мамата изтървах си цигарата в уискито кът видях един готин ПИЧ!

Погледни нещата от страна на това, че ако влезеш в затвора няма да видиш приятелката си(в скоро време). Предполагам това също ти помага да се сдържаш, де. За полиция не ще да става и дума, предполагам... тук вече те разбирам - държавата е виновна. Не бързай да убиваш, защото не знаеш какъв коз може да извади. Може да не ти пука дали ще влезеш в затвора, но на приятелката ти й пука (надявам се).

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Това , което разказа Дарла , ми направи голямо впечатление . Защо просто не помогнеш на приятелката ти и на майка и да го изхвърлят от тях . Все пак за убийство говориш , все ще можеш поне да го сплашиш малко и да не се занимава повече с тях . А колкотодо полиция , за мен няма смисъл , не вярвам нещо кой знае какво да се направи

Град
    Шумень
    Убийството не е твоя работа - кои сме ние, че да отнемаме нечий живот? Има си институции, които се занимават с домашнот насилие, най-малкото си има полиция. Майката на приятелката ти не е трябвало да позволява тва да се случава цели 8 години. Не си ти човека, който трябва да провали живота си...
    -Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
    -Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.

Град
    found myself in wonderland
    Недей да стигаш до такива драстични мерки, защото замисли се, че после ти и твоята приятелка няма да сте заедно!!! Намери на4ин да го съдят ли ддз... Ама се успокой!

Успех!!!

P.S. Един лек пердах няма да му навреди!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си