.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Овулация ;)

такаамм искам да ви питам за овулацията... четох в гоогле.бг че тя трае 12 часа и е на 14 ден от свършването на цикъла, но аз съм на 17 още цикъла ми не е мн редовен и не мога да изчислявам точно кога е овулацията за да не правя секс .. та вапроса ми е ако го правя с презереватив няма проблеми нали?Защото съм чувала че било мн мн опасно да правиш секс през тези 12 часа. Вярно ли аз не вярвам но искам да чуя мнението ви ... мерси
    Обичам те, когато сутрин ти отвориш очите си Обичам те, когато ме прегърнеш и в мечтите си.Обичам те, когато целувам устните ти нежни.Обичам те, даже когато кажеш да сме небрежни.Обичам те, когато хванеш ръката ми гореща.Обичам те, повече от първата ни среща.Обичам те, когато си до мене и си засмяна.Обичам те, даже когато си мъничко пияна.Обичам те, както ти обичаш всяко сладко.Обичам те, когато ти говориш ми накратко.Обичам те, когато в момента труден си до мен.Обичам те, повече от най-слънчевия ден.Обичам те, когато всичко правиш със чувство.Обичам те, като музиката, като това изкуство.....

Град
    София
    съветвам те винаги да го правиш с презерватив, не само когато си в оволация. иначе и презерватива, като всяко друго средство за предпазване от нежелана бременност, не ти гарантира 100% защита, това трябва да ти е ясно.

Град
    София
    Прави ВИНАГИ секс с презерватив - вероятността да забременееш е изключително малка, но не и 100%. 100% е само лимонадата

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Gary
    Прави ВИНАГИ секс с презерватив - вероятността да забременееш е изключително малка, но не и 100%. 100% е само лимонадата
    абе и тя вече не е 100% ... взеха да я разреждат

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TPAKTOPUCTA
    Цитирай Първоначално написано от Gary
    абе и тя вече не е 100% ... взеха да я разреждат
    Аз затова не я ползвам

Мега фен Аватара на Infinity
    97% е сигурността на презерватива
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на galu6a
    при всеки овулацията е различна
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Re: Овулация ;)

по-добре си го прави с презерватив

Град
    sofia Bulgaria
    Еми може да се определя календарно (както ти знаеш).Иначе има и тестове по аптеките :P

Град
    Hate City Sofia.
    т'ва оволацията е много, много болезнено нещо
    Страх ме е от себе си ,
    когато загубя мечтите си.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Освен календарно и с тестове, както казаха по-горе, друг метод е с измерване на температурата. Когато си в овулация телесната температура се повишава с около 1 градус. Но за да ползваш този метод, трябва да си измерваш температурата всеки ден по едно и също време.
    Според мен най-надеждният метод е чрез тестовете. И както казаха другите - независимо в овулация или не, презерватива е задължителен.

Edit: Проверих за по-подробна информация по въпроса. Заповядай:

Симптоми на овулацията

Вгледайте се в тялото си за някои естествени сигнали за овулация. Те включват промените в цервикалната слуз и болките при овулацията.

Цервикална слуз
    През менструалния ви цикъл ще претърпите промени в честотата и консистенцята на цервикалната слуз. Тази слуз служи за среда, в която семенната течност лесно преминава в матката. Следователно най-благоприятната консистенция, през която спермата може да премине, е хлъзгавата-нещо, подобно на суров яйчен белтък. Тази консистенция се забелязва по време на овулацията.

Болки при овулация
    Симптомите на овулацията включват болки, които се появяват преди, през и след овулационния период във вашия менструален цикъл. Болката е центрирана ниско вдясно в коремната област и може да продължи от няколко часа до дни. Въпреки че тези болки могат да ви подскажат за наличието на овулация, не трябва да разчитате основно на тях да ви помогнат да заченете. Болките при овулация могат да се използват като второстепенни симптоми - т.е., взети заедно с много други симптоми на овулацията, те могат да създадат много по-точна представа за вашата плодовитост.

Базална телесна температура
    Следенето на вашата базална телесна температура (БТТ) ще ви помогне да забележите по-високата температура, която тялото ви има, преди и по време на овулация и по този начин ще ви помогне да отчетете дните на вашата овулация.
    Използвайки термометър, специално предназначен за измерване на базална телесна температура, отчетете показанието му в началото на всеки ден, веднага след като станете от леглото. Опитайте се да измервате температурата си по едно и също време всеки ден – настройването на аларма (на часовник) може да ви помогне да бъдете по-точни в измерванията. Някои термометри дори издават звук, за да покажат измерването на най – висока стойност на температурата.
    Веднъж, след като сте отчели показание, запишете го във вашата овулационна таблица. Температурата се влияе от употребата на алкохол, тютюнопушенето и от треска или грип; затова бъдете сигурни, че сте взели под внимание възможни трети променливи величини, които биха повлияли на температурата ви. Едно покачване на температурата от 0.4 до 1.0 градуса през следващите няколко дни ще покаже, че е настъпила овулацията ви. Проучването на тези овулационни таблици ще ви помогне да забележите особеностите в менструалния ви цикъл и ще ви помогне да улесните зачеването.

Овулационен календар

Овулационният календар ще ви помогне да опознаете овулационния си цикъл, да определите кога имате най-голям шанс да забременеете и може да покаже кога е термина на вашето бебе. Една жена може дори да използва овулационния календар, за да се предпазва от бременност.
    Овулационният календар, наричан и овулационен калкулатор, е по-полезен за жените, чийто менструален цикъл е редовен. Тогава той действа, като въведете само първия ден на последната ви менструация и дължината на цикъла. С тази информация повечето овулационни календари ще ви покажат степента на плодовитост, в какви дни можете да използвате тестове за бременност и, ако сте бременна, кога ще е термина на вашето бебе. За да улесни вашата работа, съществува също и безплатен софтуер, който можете да изтеглите и който ще ви помогне да следите овулацията си.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Град
    е как къде?! при Чичко_Полицай !! ;)
    Ползвай презерватив ВИНАГИ .. Дори да не си в овулация, може да се случи другият яйчник да овулира.. Не можеш да изчислиш точно овулацията си по календарче, още повече след като цикъла ти не е редовен.. Дните ОКОЛО овулацията са също толкова опасни!!!!!!!!!!!! ПОЛЗВАЙ ПРЕЗЕРВАТИВИ ВИНАГИ!!
    Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.

Цитирай Първоначално написано от Drogiranata_
    Чукам се с всеки който подаде пишка.
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Голям фен Аватара на Quasar
    Град
    Намайнатасистан
    Презерватива става 100% сигурен ако като свършва го вади...тия 3% са щот може да се скъса....ама ако е навън и да се къса кво
    Момичетата, не ги крийте толкова. Не е сапун, че да се изтърка.

Мега фен Аватара на Rofl4e
    овулацията е периода в който има най голяма вероятност да се напправи бебче.. не че през другото време няма вероятност но когато си в овулация веоятноста е многократно по голяма..

Цитирай Първоначално написано от heroine
    т'ва оволацията е много, много болезнено нещо

сигурна ли си, че овОлацията имаш предвит?
    Think about it..
    Усмивката е ключ към любовта. Който не може да се усмихва, не може да обича, нито да спечели нечия любов.

Град
    Велик0 Търн0в0
    Цитирай Първоначално написано от cool_doll
    97% е сигурността на презерватива
    не и го пожелавам , но си представи тя да е от тези 3% :S

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си