- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Денят на Тишината...
Мълчанието е злато. Така казват хората...
Днес, 21 март, е Денят на Тишината.
Световният Ден на Тишината е денят, в който е редно да забавим (поне за малко) темпото и да дадем почивка на Земята.
Още едно действие : с което да намалим произвежданите от нас парникови газове - онези същите газовете, които приближават глобалното затопляне и климатичните промени.
Денят е 21 март?
Датата съвпада с настъпването на пролетното равноденствие, когато денят и нощта се изравняват.
Какво се иска в този Ден от мен и теб?
Да пазим тишина.
Ако това ни се струва много сложно, може да опитаме с изключване на мобилния си телефон и компютъра, с ходене пеша вместо шофиране, с правене на нещо тихо и просто наслаждаване на момента.
Ако цял ден ни се вижда много време, може да опитаме с 4 часа, от 10 до 14 часа.
Бърз поглед към числата.
60 милиона души в Европа са изложени всеки ден на високи нива на шум, много по-високи от допустимите граници. Чудно е как изобщо чуваме мислите си, при този тътен около нас?
Къде е началото?
Денят на Тишината е традиция тръгнала от Бали.
Един ден в годината целият остров замлъква и животът застива.
Без трафик по улиците, без дори летище, без думи.
Един ден в годината, който се посвещава на мислите.
Един ден в годината, в който се търси балансът в природата.
Един ден в годината, в който се прави равносметка на най-важното:
Любов, Човечност, Търпение, Добронамереност.
насладете се на тишината в Бали....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zg50M18sI0w[/youtube]
Хората на Бали рядко използват думата НЕ.
Винаги са усмихнати и сърдечни.
Трудно е да чуеш спор, дори повишаване на глас.
Така е не само в денят на Тишината.
А през всичките 365 дни в годината.
А може би отговорът се крие в този Един Ден Тишина?
послеслов:
Ако поне малко те познавам, то сега си казваш:
Хубава идея, но аз в събота имам да свърша това и това.
Не си търси извинение. Та това са само 4 часа.
Сложи си аларма на телефона да те подсети.
След което прилежно го изключи.
Порадвай се на тишината.
![]()
Майсторите до нас май не са чували за този ден...
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Хората на бай Кире явно са доста неосведомени личности.Първоначално написано от Raybeez
Абсолютната тишина верно е гадна... предпочитам да слушам водата в парното (the lady in the radiator), отколкото Нищото.
Поне да беше пролетно време навън за разходки...![]()
Да, ужасно е. Аз бих могла да се побъркам така..Първоначално написано от Raybeez
К'во му е лошо да останеш със собствените си мисли... Често го правя.
Ок, значи днес ще ходя да посвиря малко.![]()
Mхм. Особено преди лягане откарвам по 30-40 минути в дълбоки размисли без да усетя.Първоначално написано от LizZz
![]()
И аз така. :ДПървоначално написано от Swinkenhoffer
То всъщност се води, че не обичам тишината, и правя всичко възможно да няма такава(говоря постоянно), но обичам понякога пълната гробна тишина, нужна ми е.
Обичам да е абсолютно тихо...
Saatana vittu perkele hate crew!
Еее аз ако остана със собствените си мисли почвам да мисля колко работа имам, какви неща имам да върша и почвам да се притеснявам и да се обвинявам, че нищо не правя![]()
Мм, много обичам да си легна в леглото и да ми е тихо и спокойно..да размишлявам и да мечтая..Първоначално написано от hottie
![]()
Е да,де ама пак си зависи от времето. Едно е да си размишляваш 1-2 часа, друго е цял денпоне аз така ги виждам нещата, де
интересно, изключих си звука на телефона и на компа ...
~~~~~~~❋✿❋~~~~~~~
има терен за вандализъм...Първоначално написано от SofiaRegularCunt
повечеето са си заминали дори без да си вземат нещата.
Гледах предаване,че бездомниците сега там панаир си правят! въпреки радиацията... просто няма къде да отидат, и са сгласни да поспят няколко дена на легло, преди смърта си... кофти тръпка
.. докато свиреше, нали?Първоначално написано от galaxy29
![]()
тъпо ми е да сидя на тихо! музиката я надувам, толкова, колкото да не разбирам,че някой е влязъл в стаята ми
Перфектно място за изселване на нашите тъмнокожи сънародници.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Първоначално написано от Boot
Бахти пуберските изцепки.
А сега разпратете всеки един от вас този текст на 192891283 свои приятели, иначе ще ви достигне диария, така да знаете!
Тишината ме побърква, влудява ме, депресира ме...
Не обичам да е тихо покрай мен...
Обожавам тишината. Всеки понеделник главата ме боли от шума в училище.
Обичам да ми е тихичко, спокойно...Дори музиката..когато я слушам е толкова тихо, че ако се размърдам няма да я чуя.
Не, че не обичам да се забавлявам, да се смея шумно с приятелки. Но в момента съм в такива обстоятелства..просто трябваше да се приспособя към тишината и самотата. И започва да ми харесва...
А когато си на урок на дъската в училище ? Мълчанието злато ли е ?![]()