.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Въпрос за 6 канална аудио система

Да кажем, че в Windows е настроено, че към картата е пусната 5.1 система и от volume control са пуснати surround center...и са усилени какво е условието да излезе 6 канален звук. обикновенна mp3-ка от Winamp ще изкара ли 6 канален звук?

Град
    Инкогнито
    Мисля че зависи каква е картата

Re: Въпрос за 6 канална аудио система

Цитирай Първоначално написано от Outlaw87
    Да кажем, че в Windows е настроено, че към картата е пусната 5.1 система и от volume control са пуснати surround center...и са усилени какво е условието да излезе 6 канален звук. обикновенна mp3-ка от Winamp ще изкара ли 6 канален звук?
    si4ki she si svirqt zaedno smisal nqma da ima efekt ot surround ;]
    "I like my beer cold, my TV loud and my homosexuals flaming." by Homer Simpson. http://www.vbox7.com/play:7a6b9157 Най-добрите !!!!!!!

Град
    2 крачки пред ТЕБ !!!, България
    щом свирят всичките значи имаш 6 канален звук обаче ти се губи ефекта от съраунда който от мп-3ка няма как да изкараш.
    най лесно този ефект се чува на филми с ДВД качество (обикновено ако е оригинални ДВД-то на кутията от зад пише има ли 5.1 съроунд ефект) от едните колони чуваш гърмене от другите взривове и всякакви такива. Пусни си некой филм и чуй сам

Трябва и съответно приложението което свири да поддържа 5.1 звук.
    Мп3-ките са ти стерео - то си пише на Уинампа.
    Филмите повечето също - компресираните.
    Ще свирят всички колонки и ефектите ще се чуват от всичките поеднакво.

Но игрите, ДВД филмите, HD филмите и всичко, дето е реално 5.1 ще се чува все 1 си във филма/играта - стъпки тук, стъпки от там, покашляне отпред и т.н.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

системата ми е logitech s500 звуковата карта е към дъното, но е 6 канална.

вързал съм центъра правилно към woofer-а. кабела за център от буфера към картата когато го включа ме пита какво съм вързал и натискам Center/....
    по Windows-а съм настроил 5.1 усилил съм center-а и когато пускам mp3-ка с Winamp от center-ът се чува само ссссс тихичко

http://195.149.248.189:8080/2009-03-...ed_648x486.jpg
    http://195.149.248.189:8080/2009-03-...90c1_920x0.jpg

Ако си дал на 5.1 и ти свирят всички колони, ето ти го 6 каналния звук. Имай нещо предвид. Ако гледаш филм той не излиза 5.1. Той трябва да си е такъв, а не зависи от плеъра, докато при музиката си и винаги 5.1.

въпросът е защо от центъра не излиза звук? системата съм я купувал нова от Most

А на Audio Control сигурен ли си, че си дал центъра да не е Mute. Провери това.

----------------

Мега фен Аватара на machoka
    Да чуеш истинско 6.1 шанс няма.

Мп3-ките са стерео картина, т.е предна лява и задна лява са ти левия канал, а предна дясна и задна дясна са ти десен. В централната се смесват ляв и десен и се чува моно, за това ако имаш опцията ги пусни колонките на 'Куадро' - 4 канала без преден и заден, за да не загубиш поне стерео ефекта. В този случай задната, ако въобще свири, ще е като преден канал.

филми в 6.1 има изключително малко, за тях ти трябва най-малкото хардуерен двд ром (дето пъхаш диска), а плеър такъв за компютър не знам дали има дето да поддържа 6.1.

machok покрай предложениято на нашата съфорумка ми се струва, че си се объркал и говориш за 6.1 вместо за 5.1

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от Outlaw87
    machok покрай предложениято на нашата съфорумка ми се струва, че си се объркал и говориш за 6.1 вместо за 5.1
    e taka de

Значи обасявам подробно.
    Control Panel->Sound and Audio Devices->Advanced. Отваря ти се прозорец Audio Control. Даваш на Options->Properties. На Mixer Device даваш Realtek и т.н. Доло където има отметки отмяташ Front, Subwoofer, Center, Rear и даваш OK. След това даваш всичко на Max в Audio Control и си готов. Вече трябва да свири.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си