Цитирай Първоначално написано от myNameIsImmortal
Това е най-гадното положение - да си влюбен в приятел, който да ти споделя коя харесва и да ти говори само за нея и думите му да ти минават през ушите понеже мислиш само и единсвено за него...
Просто можеш да направиш 2 неща - да му споделиш или да си замълчиш..

1) Ако замълчиш, ще ти бъде гадно, вечер ще заспиваш с мисълта за него и за това, че не може да бъдеш с него.. дори може и да се сабуждаш с мокра възглавница (което не е много приятно да плачеш за човек, който дори не знае за чувствата си)

2) Да му признаеш с риск да се отдръпне, но ако ти е много добър приятел може пък да те разбере, да ти влезе в положението и да си останете приятели и с времето да го забравиш, но пък може и той също да изпитва нещо към теб, макар че ти говори за друга, но не го е страх да ти каже, за да не се отдръпнеш от него и да не загуби приятелството ти..

Лично аз предлагам 2рия вариант, защото без риск не можеш да разбереш дали ще спечелиш или не..
Както 1 път бях писал в една друга тема, сега ще го кажа отново - когато бях малък слушах 1 касетка вечерно време за Лиско и приятелите му, където срещат 1 магьосник, който му казваше, че макар и да не познава пътя може да поеме по него, за да разбере какво ще му предостави - дали приятни и добри неща или лоши дни...

Не знам какво друго да кажа - ти го познаваш, знаеш как евентуално може да реагира, но ако бях щях да рискувам, и ако се окаже, че не може да бъде твой да започнеш малко по малко да намаляш чувствата си, а не да се надяваш на нищото

Успех.
Блатодаря ти эа написаното.
Да,ясно ми е,че вариантите са два.Попринцип съм човек,който харесва риска.Много съм рискувала.Вярно е,че често беэ риск няма начин да раэбереш какво те очаква,ако направиш еди какво си....а тая дума "ако" не я обичам,эащото автомачитно подлага всичко под въпрос и предраэполага към много предположения.Ако ако ако....както каэах,с него не сме някакви ужасно блиэки приятели.Но се раэбираме добре,прекарваме си много весело и щом е решил да споделя раэни лични неща с мен,които са му на акъла,предполагам,че ми има доверие.Иначе човекът е много точен.Не мога и да предполагам дали има нещо към мен или не,но ако има май добре го прикрива...страх ме е да не го шокирам,ако тръгна да му говоря эа това...оф,оплетена работа.Пък и е някакво лудо да тръгна да му говоря эа чувствата ми към него при положение,че до скоро ми раэкаэваше эа друго момиче..блааа