Ситуацията действително е доста неловка и неприятна.
Аз лично бих те посъветвал да отделиш известно време и да помислиш относно ориентацията си.
Не ме разбирай погрешно, това, което имам в предвид е, че човек трябва да бъде на първо място наясно със самия себе си преди да може да вземе подобно решение.
Помисли например дали наистина си с хомосексуални влечения, или може би това е резултат от чужди внушения или ранни (неприятни) полови контакти, тъй като в по-ранна възраст подобни случаи могат да окажат пагобно влияние върху по-нататъшния ти живот.
Ако пък вече си наясно, тогава опитай да обсъдиш проблема с приятелката си. Обясни й, че наистина държиш на нейното приятелство и искаш то да не се променя.
В случай, че наистина те харесва предполагам няма да имате особени проблеми, но въпреки това подобни случаи остават своя отпечатък и не трябва да очакваш всичко да си остане абсолютно същото като до момента - промяна сигурно ще има, въпросът е доколко.
Постът стана километричен и досаден, но се надявам да е полза. Самият аз съм преживял подобно нещо (макар и без гей-частта) и знам колко неприятни могат да бъдат подобни моменти.
ПС: Ако имаш нужда от конкретен съвет пиши на ПМ и ще се опитам да ти помогна.