- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Аз съм гей, а най - добрата ми приятелка е влюбена в мен.
Шляп
Бате ви обещава и се забавя(напиха ме, не съм виновен [-o< ), но не забравя. Тъй като никой не се реши да даде дефиниция на "извратен" от акредитиран източник, а аз се докопах до семейната бибилиотека, ето ви:
Източник: Тълковен речник на съвременният български език
Отговорен редактор: доц. д.ф.н. Стоян Буров
Автори: 4-5 доцента и професори, не ми се преписват толкова имена
Извратен(извратена, извратено, мн.ч. извратени, прил.) -
1. Който е физиологически и/или нравствено противоестествен.
2. Който е преиначен, изопачен.
За мен е ОЧЕВАДНО и по двете точки. Ако сте здраво мислещ човек, и за вас е така, но имайки предвид образователната система - няма да се учудя ако не се съгласитеСпокойно не е нужно да ми го казвате - то си е за вас.
Ето и дефиниция на "нормално" според същият речник:
Нормален(нормална, нормално, мн.ч. нормални, прил.)
1. Който е съобразен с нормата.
2. Който е здрав психически.
За писихическото здраве на хомосесуалистите ще трябва да ви препиша университетски учебник по психология от около 1500 страници(въпреки че е някъде тук ме мързи да го търся, а пък да ви го преписвам - дума да не става...). Вместо това ще се концентрираме върху точка първа. Какво е "норма" ? Дефиниция според същият тълковен речник:
Норма(мн.ч. норми, ж.)
1. Правило, канон, установен ред, узаконено положение.
2. Установена средна стойност за нещо.
Вместо да се занимавам с обширната точка първа, ще мина на точка втора. Установената средна стойност за мъжката сексуална ориентация е хетеросексуализъм, доколкото ми е ясно. С елементарни дедуктивни заключения стигаме до извода че хомосексуализма не е нормален. Все пак, за да няма объркване, правим двойна проверка. Какво е "ненормален"(обратното на нормален)? Според същият речник:
Ненормален(ненормална, ненормално, мн.ч. ненормални, прил.)
1. Който не е нормален, отклонява се от нормата.
2. Който е душевно болен, психически неуравновесен.
3. Същ.Разг. Луд човек.
Обобщаваме - да си педераст не е нормално, но пък е извратено, според значенията на думите в българският език. По същите критерии не е нормално да си канибал, но пък е извратено. Също така не е нормално да си содомит, некрофил или педофил - извратено е. Който му се спори - да открие професорите и доцентите писали речника, както и издателството, плюс държавните органи допуснали издаването му като официален български речник.
ПП. Тълковният речник е използвал за база 6 различни тълковни речници(издадени преди него), 4 правописни речника, и 19 други речници(включително речници на чуждите думи, синонимни речници, етимологични речници, паронимни речници и речник на съкращенията в българският език). По някаква може би необяснима за вас причина, аз му имам доверие
ППП. Ае Дими, така и не каза как се развиха нещата с това момиченцеПочвам да си мисля че си пуснал темата само за да задоволиш нуждата си от внимание
![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!