Цитирай Първоначално написано от Drift_King
.....Русия е за предпочитане пред САЩ, не СССР, а Русия. Разбира се ако сме равноправни партньори, а не да сме зависими от нея както е било през комунизма при СССР. .....
За това ни трябват гъвкави и обиграни политици, каквито за съжaление нямаме! Когато преговаряме за някакъв договор - било то с Русия, ЕС, САЩ и т.н., трябва да си държим на нашето, а не да им ''лижем'' задниците - знам че е трудно, но друг начин няма.
Трябва чрез ''богатствата'', които имаме да защитаваме интересите си.Пример:
Русия иска да прекара през територията на нашата страна газопровод за Гърция и ни казва, че ако го позволим ще ни продава газ на Х цена.
Вариант 1(досегашният) - веднага им ''клякаме'' и се съгласяваме, като не се занимаваме да им опонираме!
Вариант 2 - Нестава на тази цена, искаме с 15% по-ниска цена (примерно), иначе няма да ползвате територията ни!
- Ще ви отрежем други ресурси!
- Не ни интересува!Без нашето стратегическо положение Bие няма да печелите от продажбата на газ!

Същият сценарии важи за всички преговори, които водим трябва да разчитаме на стратегическото си положение, на ядрената енергетика, а доскоро можехме и на армията да разчитаме но...
Също така смятам, че е по-добре да договаряме ресурси от ''по-малки'' страни, тъй като е по-лесно да ги респектираме с изброените по-горе неща.

Имаше една игра, в която играчът е в ролята на управляващ - дипломация, политика, наука, армия, ресурси - абсолютно всичко- можеш да управляаваш всяка страна по света, като избираш дали да водиш враждебна политика или да си служиш с дипломация.Там пред България имаше голям избор от ресурсни партниори - различни от ''Великите сили''.
Играта май е, но не съм сигурен Knight of Honor, но не съм сигурен.