Тази седмица в часа по изобразително изкуство станах свидетелка на доста интересен според мен спор между един ученик и преподавателят. Учителят беше ядосан и каза на момчето, че ако продължава да не работи ще му пише слаба оценка. Отговорът на момчето беше, че не му пука. Какво значение имали оценките.. "Показват какъв си!" - отговори му учителя, като получи доста неодобрителни погледи от съучениците ми. Момичето, седящо до мен каза, че оценките нямат никакво значение. Но не го била казвала, защото тя е слаба ученичка. Аз лично не съм на такова мнение, доста си е простичка.
Тогава се замислих. Оценките ли показват какви сме. Аз до 5 клас бях пълна отличничка. После си поразвалих оценките, но успехът ми никога не е падал под 5. Но от друга страна съм наясно, че общата ми култура е на ниско ниво. Дори доста често съм се комплексирала от това. Но пък и познавам хора с не много високи оценки, но пък..готини. Майка ми каза, че всички хора са добри. Но някои са толкова елементарни и ограничени, че просто ти идва в повече.