- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Оценките ли показват какъв човек си?
Че даскали в България стават само хората, които не могат да си намерят другаде работа ; )Първоначално написано от HeartOfRaven
Ние да пишем глупости? И какво, значи даскалът ще пише 6 на тоя, който демонстрира заинтересованост към предмета, а не на този, който знае? Защото всъщност да, точно така става.Първоначално написано от psychopath
Не. Мисля, че оценките не винаги са много реални, субективни и определящи какъв човек си..А това "кфо ми пука, чи ши имам 2ка" съм го чувала хиляди пъти..
I didn't lose my mind.I sold it on eBay..
Именно така става. Повече няма какво да се каже.Първоначално написано от afterforever
Scorpions forever!
Не че показват какъв си. Ама ако още в училище не се справяш добре, какво ще правиш по-нататък. Някак си показват отношението ти към живота. Ако си зрял ще се отнесеш сериозно, защото знаеш, че после тези оценки и тези знания, ще се отразят върху кандидатстването ти за ВУЗ, а това в кой ВУЗ и каква специалност ще те приемат предопределят много ама наистина много неща от живота ти.
Аз искам примерно психология, имам си по балообразуващите предмети 6, закво са ми другите? Имам там 3-ки. И това какво показва?!![]()
![]()
Оценките донякъде може да показват колко си трудолюбив.. или колко добре преписвашНо според мен не са определящи колко си умен или колко си тъп. Напр в моя клас има мн хора, които видимо за умни, досетливи,хитри, а просто не им се учи толкова и нямат блестящ успех. Има и други, които по цяла нощ седят върху учебниците, а ако ги питаш нещо извън материала,нещо за което трябва да си използваш мозъка, нищо не мога да кажат. Или пък може да не учиш задължителните работи в училище, но да се интересуваш от мн други неща и да си имаш богата обща култура. Изобщо според мен е мн субективно, пък и човек не се изгражда единствено от това колко учи в училище. Да, оценките за важни за кандидатстването, но е важно накрая какво ще ти остане в главата
![]()
така е.Първоначално написано от afterforever
да не говорим, че познавам хора завършили средно образование (а и висше) с 6.00 и са прости като тодор живкoв (ако не и повече xD)
Да, някои от тях твърдят, че имат две "вишета"...Тъпа образователна система!
Оффф,ае да не говорите наизуст само,щото е супер жалко...Първоначално написано от StillLovingYou
то отстрани е много лесно да коментирате "зубърите"
Не говорете простотии само,щото точно тея показват заинтересованост по предмета създават впечатлението,че се мазнят
То и аз да не отварям учебник ще говоря против хората,които си правят труда да прочетат нещо
Това,че си има някои връзкари или такива ,с който животът е справедлив е друга тема...
ЧЕСТНО ИЗКАРАНИТЕ оценки показват,че си трудолюбив...тея с преписване не...
На всеки се случва да преписва,никой не знае всичко
![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
..
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Eстествено,че не!
При някои оценките изобщо не отговарят на знанията.
Според мен пък значат нещо. Не дали си велик свестен човек, а дали ти пука изобщо. И какви са тия глупости, че отличниците не знаят как да се оправят в живота!!? ХаХа, а кои могат? Тия дето разчитат на парите на мама и тати и изобщо не се замислят един ден САМИ да си ги изкарат ли? Като можеш да се справиш в даскало (едно мини общество) ще се оправиш и в живота. Откога пък да учиш се оказа безсмислено и тия, които го правят, един ден ще работят за идиотите, които по цял час броят мухите? Вземеш ли си свястна диплома, влезеш ли в добър Университет, е какво повече ти трябва, за да успееш? А, да, забравих, че има връзкари...
ПП. Вие мислите, че някои хора са умни, ама не им се учи? Аха. Като са толкова умни и всъщност всичко им е толкова лесно, айде нека изкарат 6.00 диплома? Нали е самата леснота и не значи нищо?
Боже какви глупости-щом демонстрираш заинтересованост към предмета и я покриваш със знания е леко НОРМАЛНО да ти пишат 6Първоначално написано от StillLovingYou
Тия които не им пука особено за предмета обикновенно не отварят съответния учебник и обикновенно не знаят и ОБИКНОВЕННО им пишат по-слаби оценки.
Ама никои не го интересува огромната ти обща култура-изпитват те по конкретен предмет на конкретен урок и щом не го знаеш получаваш ниска оценка. Толкова ли не го проумявате. Какво като знаеш ядрена физика-ако те изпитат на стихотворение на Ботев и не го знаеш ан изуст е НОРМАЛНО да ти пишат слаба оценка примерно.Първоначално написано от StillLovingYou
![]()
Огромна картинка!
.: machoka :.
Ама картинката даваше много добър съвет-нормално да е голяма
Зависи при къф учител си.. Аз например по История имах 3-ка. Учех, ама г-на ме мразеше, щото се държах зле в час. Ся след 3-ката ги реда шестица, след шестица, вече се правя на мноо примерна, а спрях да уча.
Много съм съгласна...Първоначално написано от plmn
![]()
Пълна съм с психични отклонения, ама до едно си ги обичам ! ♥ :P
Аз не отварям учебник примерно (освен по биология ,защото ми е интересно) и имам доста различни оценки. Но главно 3-4. Когато си прочета урока и то само веднъж изкарвам 5-6 и така правя в началото на срока изкарвам 3-4 шестици и после само 3-4 и някой др 2-ка. И като се има в предвид ,че училището ми е на доста високо ниво. Така ,че не мисля, че показват какъв човек си
.
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
Оценките не са важни..Това че в даскало не те бива,не значи че не ставаш..Оценките(поне в моето даскало)с толкова нереални..Имало е случай аз да съм за 6,а да имам 4 или 5..И обратното го е имало,но рядко..Даскалите са пристрасни,колкото и да го отричат...Аз не съм от отличниците,понякога едвам хващам 3,но това не значи,че съм лош човек..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Оценките не са важни..Това че в даскало не те бива,не значи че не ставаш..Оценките(поне в моето даскало)с толкова нереални..Имало е случай аз да съм за 6,а да имам 4 или 5..И обратното го е имало,но рядко..Даскалите са пристрасни,колкото и да го отричат...Аз не съм от отличниците,понякога едвам хващам 3,но това не значи,че съм лош човек..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
А какво ти пречи хем да не си двойкаджия, хем да се занимаваш тези неща изпълнени с въображение?Първоначално написано от protest
оценките не отговарят изобщо на тва,което си.
в училище не учиме за живота,тва,че знаеш някви химични уравнения и формули по физика,не ти помага да се опрайш занапред
смисъл,че ти и от до 6 да имаш,а две приказки да не можеш да завържеш,няма смисъл просто от тия ти знания
поне така го приемам аз.
Съгласна съм...много повърхностно мислите повечето...Първоначално написано от Bellatrix
приели сте училището като едва ли не нещо толкова излишно,че да не си заслужава изобщо вниманието...
Щом е измислено значи имаме нужда от него
обща култура можеш да придобиеш от книгите..а къде се научихте да четете
Но иначе да,оценките не определят какъв човек си...
показват само до каква степен ти пука за училището
разбира се,честно изкараните...но понякога ги разбирам учителите...взимат малка заплата и то за да си тровят с нервите с някви олигофрени,дето псуват и им отговарят...за тва повечето си вършат работата през пръсти...
и учениците се възползват от тва...Не съм отличничка,просто подкрепям хората с амбиции,защото някога знаех какво е да искаш да научиш нещо...
![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
Алкохола, цигарите и наркотиците също са измислени.Първоначално написано от mrazqkindergarten
Аз се научих да чета сам, много преди да тръгна на даскало. Да не казвам, че до 3ти клас имаше хора, които сричаха, а бяха отличници. Ако човек има желание да научи нещо винаги може да го направи и по друг начин.Първоначално написано от mrazqkindergarten
Не ми се давам пример с даскал, който до такава степен може да те отврати от даскалото, че да не искаш да стъпиш повече там. Да иска да ти съсипе живота и бъдещето и то само, защото се е заял с теб. Да, има даскали, които искат да те научат на нещо, и лично познавам един такъв, когото наистина много уважавам, но не ВСИЧКИ са такива.Първоначално написано от mrazqkindergarten
Защо ли не си представям някой, който не е отличник, толкова твърдо да отстоява позицията си...Първоначално написано от mrazqkindergarten
Scorpions forever!
Показват амбиция или добра памет. Нищо повече.
Познавам хора със сравнително ниски оценки, които са страшно човечни, прекрасни хора. Познавах и такива с високи, за които не си заслужава да отварям дума.
Не мисля, че предметите в училище са ненужни. Аз например много интересни неща съм научила от предметите, които в практиката ми нямат никакво приложение, нито някога ще имат. Освен ако не реша да се занимавам с ядрена физика, но това няма да стане. Но пак не пречи да ми е интересно като тематика.
Трябва да се учи от всичко по малко. Не може човек да мечтае да прави автомобили, конкуренция на Ферари и самолети, слагащи в джоба си Боинг, а да няма хал хабер от физика. Не може да иска да стане лекар без да има понятие от химия и биология. Не може да знае и дали иска да се занимава с това без да е разгледал основите и да реши дали това е за него.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!