StillLovingYou, да, в училище се учат много неща, които на практика не са ни нужни. те ни трябват само заради дипломата, с която излизаме от у-ще, кандидатстването в университет и съответно професията, която ще практикуваме след това. може да не ти е приятно тва, ама е така. и на мен не ми е приятно да чета кви ли не неща, които нито са ми интересни, нито ми трябват, ама се налага. всеки си изкарва оценките, както може- някъде с учене, някъде с преписване, някъде с подсказване. кво значение има как си изкарал оценка по предмет, който изобщо не те влече? тя ти е нужна, само за да имаш възможност в бъдеще да влезеш в университета и да имаш възможност до края на живота си да се занимаваш с това, което обичаш. от тази гледна точка, нямам нищо против преписването. който както може, така да се оправя, важното е да се оправя.

някои от вас казват, че тия с хубавите оценки не могат да се оправят в живота и ще работят едва ли не за тъпаците, дето не взлизат в час. хахахахаха. да ви кажа, тва да имаш хубава диплома, е само малка част от това, което трябва да направиш, за да имаш успех в живота. има случаи и на хора без особено образование, които взимат луди пари, но тва е или чист късмет или просто става дума за занимаване с незаконни неща. едва ли някой от вас иска да стане дилар на наркотици и така да си изкарва парите, нали? и едва ли можете да разчитате само на късмета си, че да не учите и да се надявате, че от небето ще ви падне хубава работа след време. хубавото образование е просто подсигуряване. ама тва, че го имаш, не значи, че в момента, в който завършиш, ще се изстреляш на висока позиция. трябват време, търпение, хъс и амбиция. тези неща в добавка към образованието + малка доза късмет вече биха могли да гарантират доброто бъдеще. ама да се разчита само на хъса и късмета, а в дипломата ти да пише, че имаш само средно, е глупаво. стигнахме до извода, че образованието е нужно, а за да е хубаво то, ти трябват хубави оценки в училище. малко се поразписах, ама карай