Първоначално написано от
protest
абе, я всичките "професори" да си ***** майката, а?
Black is the color of objects that do not emit or reflect light in any part of the visible spectrum;
White is a color, the perception which is evoked by light that stimulates all three types of color sensitive cone cells in the human eye
Няма кво да се опитвате да изкарате казалите, че любимите им цветове са черно и бяло, пълни тъпанари..
Цветовете притежават прекрасното качесто светлосила. При пределна светлосила всеки цвят се превръща в бяло, а при липса на светлосила се превъраща в черено.
Различните видове бяло и черно се различават единствено според светлосилата си(цялата гама от бяло през сиво до черно), което ги отличава от цветовете, които(странно, но факт) имат различни нюанси, при еднаква светлосила. Затова черното и бялото не се приемат за цветове.
ПП. Съгласувано с миличкият ми татко - с висши по "Живопис" и "История на Изкуствата", и още по-миличката ми сестричка с висше по "История на Изкуствата" и "Дизайн-нещо-си-не-помня о.О"
ПП2. Я погледни класиците(Рембранд, Пикасо, Салвадор Дали и тем подобни) - някъде по картините им да виждаш чисто бяло или чисто черно? Вместо това използват съседен цвят с висока светлосила(например мнооого светло синьо, мнооого светло жълто...) или цвят с много ниска светлосила(най-дръзкото което направо си изглежда черно с невъоръжен око е наситен тъмновиолетов цвят, примесен с малко количество доста тъмно кафяво).
ПП3. Можеше да не псуваш

Аз приемам критика, стига да е градивна. И си мисля че е по-добре някой да прочете във форума и да си има едно на ум, преди да се появи някъде и да изръси бисер, както направих аз в 4-ти клас, когато пишехме съчинение на тема "Любим цвят". Знаеш ли кой беше? Ъхъ - черното. Понеже учих в паралелка с усилено изучаване на изобразително изкуство знаеш ли колко получих? Две. Баща ми знаеш ли какво направи? Носеше си съчинението ми да го показва на колегите си и да се смеят. Е, па... да го бях прочел във форум...