.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Очила или лещи?

Такам .. май ще се окаже, че ще трябва да нося очила .. ии първото което е преди доста време четох някъде ,че ако човек е с малък диоптър и по 10-15 мин. на ден ако седи срещу слънцето (със затворени очи разбира се, за да се предпазна ретината от изгаряне) и диоптъра намалявал .. вярно ли е това?

Иии попринцип нямам нищо против ако се окаже ,че трябва да сложа очила (даже съм си харесала и рамка =]) таа примерно мога ли да си взема и очила и лещи и да си ги сменям - смисъл един ден с очилата един ден и лещите? Вие какво бихте предпочели очила или лещи? =]

Град
    CrazyLand
    o4ila
    november,malty,magicfairy,naskokaulitz,kadifwerewo lf,rammstein123,Axe_vs_sword,thesadgirl,
    crazyteengirl,Xtina,MaLyKoLiU,LambOfGod,smileforyo u12,Bombshell,EndlessNights,Sisito941,psychopath,v olvolin4o, bubblebabe,pedigree,woshata,Linns

o4ila ..le6tite uvrejdat o4ite i posle po kofti za tebe maco

Голям фен Аватара на melinor
    Цитирай Първоначално написано от rusova
    o4ila ..le6tite uvrejdat o4ite i posle po kofti za tebe maco
    Така е !
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Град
    Я сом ут село!
    leshtite umorqvat okoto tvurde mn, nai-dobre e da izpolzvash o4ila, a pyk ako ne iskash da te vijdat s tqh si gi polzvai v kushti..
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

Очила определено....!

Супер фен Аватара на FancyGirl
    Определено очила... аз нося вече няколко месеца, има такова разнообразие от хубави рамки който дори да ти прави удоволствие да ги носиш и нали знаете че момичетата/момчетата които носят очила излъчват сексапил хихих
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

hottie
    Guest
    Можеш и очила и лещи. Аз имам и двете. По-често нося лещи, а очилата като аксесоар
    Горните мнения са абсолютно неточни, тъй като лещите са МНОГО по-ПОЛЕЗНИ очилата, поради простата причина , че се лепват на окото и си виждаш нормално, а не го мъчиш с очилата, които натоварват малко или много окото. По принцип даже се препоръчват лещите, защото намаляват диоптъра малко. Казва ти го човек, който има диптри и е с много опит

Да, с лещите е вярно, че са по-полезни, обаче трябва да се грижиш много повече за тях, трябва да не заспиваш с тях, трябва да ги сваляш, и т.н. Ако имаш хубава рамка на очилата може дори да са секси. Аз съм за очила.

Мега фен
    Град
    София
    Подкрепям горните две мнение. И аз съм чела, че лещите намаляват диоптъра. Но друг въпрос е дали окото ти ще може да свикне с тях. Аз все още нямам, но мисля да си правя, защото идва лятото, а с очилата, не мога да нося слънчевите

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от FancyGirl
    Определено очила... , има такова разнообразие от хубави рамки който дори да ти прави удоволствие да ги носиш и нали знаете че момичетата/момчетата които носят очила излъчват сексапил хихих
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

e tei o4ilata go namalqvat.. tui ve4e sa nebivalici edno vreme kato e nqmalo le6ki danebi da ne sa si noseli o4elata 6toto te ne namalqvat dioptera a sa 4akalida izlqzat le6tite 4e da si kupqt ta posle znai li 4ovek moje da im se namali dioptera.. pulni nebivalici govorite

Мега фен Аватара на Spider4eto
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Подкрепям горните две мнение. И аз съм чела, че лещите намаляват диоптъра. Но друг въпрос е дали окото ти ще може да свикне с тях. Аз все още нямам, но мисля да си правя, защото идва лятото, а с очилата, не мога да нося слънчевите
    Ем на баща ми цаките са с някакви стъкла, които от слънчевата светлина потъмняват очите и ги пазят от нея. Разпитай в оптиките ше си имаш хем очила с диоптър хем слънчеви, но понякога са неудобни ако примерно си бил на слънце и влезеш в подлез- нищо не виждаш

Лещата по-малко натоварва окото и е по-препоръчителна.Ако си с нисък диоптър може да пробваш с акопунктура да си коригираш зрението.
    Йога и мъдрост

През пубертета окото се развива и лещите не са наай-добрия вариант. След тва си ги носи. Вече има прекрасни рамки на пазара и няма какво да се срамуваш от очилата.

Град
    София
    Очила. Има неповторими мацки с очила. Не съм против лещите, но мисля че по-удачния вариант е очила. Няма да поддържаш лежи, няма да ги сваляш през 12 часа и т.н.
    Don't tell me what I can or can't do !

Добре .. мерси на всички за мненията ии мисля да си взема и цайси и лещи =]

hottie
    Guest
    точно това щях да кажа. Най-добре е цайси и лещи. Например като спортуваш е много по-удобно с лещи.

Град
    Варна
    Очила. Колкото лекари очни да познавам , нито един от тях не се подлага нито на операция , нито носи лещи
    Envoi moi ! ;]

;]

Аз също съм носила очила.Сега би трябвало да нася,но лекарите казват,че това няма да помогне.С едното око виждам по-слабо надалеко но нямам проблеми. Аз си виждам всичко и нямам намерение да слагам очила или каквото и да било.Но ако трябва предпочитам очила.
    I Love You!

Както казаха, лещите намаляват дипотъра. Ако не - поне не го качват. Докато с очилата това става.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз имам и лещи, и очила. Очилата ми са много хубави, но си ги нося само вкъщи. Не ми е комфортно с тях навън. А пък и това за лещите и хигиената... толкова е просто..какво се плашите, не мога да разбера. Най-елементарна хигиена е
    Но брат ми примерно като бърза не си слага лещите, направо с очилата

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Поддръжката на лещите е много сериозна и стриктна, аз лично бих избрала очила.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Аз имам и лещи, и очила. Очилата ми са много хубави, но си ги нося само вкъщи. Не ми е комфортно с тях навън. А пък и това за лещите и хигиената... толкова е просто..какво се плашите, не мога да разбера. Най-елементарна хигиена е
    Но брат ми примерно като бърза не си слага лещите, направо с очилата
    Ами да - просто трябва да ги миеш с разтвора и да си с чисти ръце. Не е голямата философия

Аз лично съшо имам късогледство(2 диоптера).Но лещи преди 16-17 години означава самоубиство,защотото точно тогава расте зеницата (и диоптера с нея )а лещите спират това.Иначе хубаво е да имаш и 2-те
    There is not a thin line between love and hate. There is, in fact,
    a Great Wall of China with armed sentries posted every twenty feet
    between love and hate.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си