- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За поредният проблем...
Самата аз съм обиждала приятеля ми, признавам си. В състояние на афект, но се усетих в 1 момент, че не е ставало 1 или 2 пъти. Един ден нещо говорихме за нас и му казах, че съжалявам за тези свои издънки. Това, което искам да кажа, че не бихме могли да съдим характера на даден човек, дали обича този до себе си, дали е властен характер и т.н. по това, че е казал някога си обидни думи. Първо, не знаем ситуацията, второ - ако е в състояние на афект не е кой знае колко необичайно. Вие винаги ли си мерите приказките когато сте толкова ядосани, че ви е черно пред очите? Съмнява ме. Властен характер, от къде пък го решихте...
Предлагам един разговор. Без обвинения, казваш просто кое те кара да се чувстваш зле. Помоли го да измислите заедно решение на проблема, а още по-добре ти да предложиш направо такова. Дори ако трябва - попитай го той какво не харесва в теб напоследък. Сигурно и той ще има какво да каже. А след това и двамата променете тези неща.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!