- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Как да си съхранявам музиката?
Ами значи имаш неподходящо разпределение на пространството по дисковете
Ето ти примерно разпределение на лаптопа ми за дисковото пространство:
2 диска Х 320 GB
Disk C(/dev/sda)
Част 1 - 8MB, LILO Bootloader(boot) - /dev/sda1
Част 2 - 55GB/NTFS, Системна(Виста) - /dev/sda2
Част 3 - 55GB/ext3, Системна(Шлакуеърче) - /dev/sda3
Част 4 - 110GB/NTFS, Потребителска - /dev/sda4
Част 5 - 110GB/ext3, Потребителска - /dev/sda5
Disk D(/dev/sdb)
Част 1 - 300GB/NTFS, Потребителска - /dev/sdb1
Част 2 - 15GB/NTFS, Swap Vista - /dev/sdb2
Част 3 - 5GB, Swap Slackware - /dev/sdb3
Това разпределение е оптимално за моята система, и музиката си я държа на /dev/sdb1(първи партишън на 2-рият диск). Тотално музиката ми е с големина 86.6 GB (93,192,652,716 bytes) - 1117 часа 53 минути 21 секунди, структурирана във около 900 директории пръво по тип, после по години(което много помага за разделението на музиката). Ако някога ми се наложи да я местя на две различни места, мога да хвана да речем от 1960 до 1985 и да я държа на едно място, а от 1985 до 2009 на друго място. Или пък рока на едно място, класическата на друго.
Ако не ти се играе с подреждане на музиката по някакви критерии, можеш да отделиш известно време да прочетеш как да преорзмериш партишъните си, без да преинсталираш(а и без да се налага да инсталираш допълнителни програми - diskmgmt). А ако става дума за няколко различни (физически) диска - можеш да отделиш време да прочетеш за RAID(http://en.wikipedia.org/wiki/Redunda...ependent_disks) и как да ги обединиш в едно.
Едит:
Дефрагментър - иновационна технология изправарила с хилядолетия времето сиПървоначално написано от ivanstef
Използва футуристичната система за компресия "винаги има място за още 10". Не, сериозно - как дефрагмментър първо ще тръгне на пълен диск, второ ще освободи 2-3ГБ на диск който тотално е 20?
![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!